Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 83

  • 35 713
  • 363
# 315
natalyna , Честит Рожден Ден със закъснение, мила! Пожелавам ти здраве, щастие, любов и късмет да царуват в дома ти!   bouquet  И също така малко повече свободно време за теб самата! Hug Тортата е много нежна, много ми допада съчетанието на цветовете! Grinning

Благодаря на всички, които са коментирали моята торта!  Heart Eyes
Tandoori, пак много оригинална и красива торта! Идеята е страхотна, а за изпълнението не се съмнявах!  smile3501 Бях те попитала за зеления цвят на предишната ти торта със Скуби Ду. Би ли казала на коя марка е? Май този не е същият.  Thinking

_Пепи_, пак маратон! Чудесни са всички торти! Grinning

Антоан, чудесни герои!

van444eto, на мен си ми прилича на Москвич! По-важно е според мен човекът да си го хареса! А ти добави и Москвич в колекцията си от торти - с това малко хора могат да се похвалят! smile3503

Албенче, мила, дано са щастливи младите! А за тортата с моторчето съм сигурна, че са я харесали!  Grinning

iskrone, Писето, много апетитни тортички!  Peace

Gushanka много апетитна тортичка и ЧРД на майка ти! Бордът отстрани с какво е направен? Това оранжевото питам какво е Crazy

Дарилка, това е маслен крем за замазване под чаршаф, оцветен в оранжево. _Пепи_ беше давала пропорциите: 150г масло, 1 ч.ч. пудра захар, 100 мл пр. мляко. Всички продукти са със стайна температура. Peace
Виж целия пост
# 316
Най-после са публикували снимките от едно представяне на торти, на което ходих в началото на май месец ето го и Албума аз имам проблем да отворя по-големия формат на снимките но може би е проблема е в моя телевизор. Предупреждавам да не очаквате чудеса, но има и някои идеи, които биха могли да се ползват.
Виж целия пост
# 317
Е, благодаря на всички за окуражаването. Чакам брат`чеда да дойде всеки момент и да си каже тежката дума. И той като сестра ми си е внушил че мога да направя всичко и затова се старах, за да не падна от пиедестала....   hahaha
Дарилка - мно`у ти сА моля!!! Това е първия лимонено жълт Москвич регистриран по талон в БГ. Не жълт, а лимонено жълт.... Това е сериозно, не е шега!  NaughtyСнимката малко подвежда. В жълтата боя има капка зелено и е като истински.  Mr. Green
 Много ми е мерак да направя кола, която да е повдигната във въздуха и да прилича на истинска кола. Обмислям го!!! И ще го направя за да си начеша крастата...
Пепииииииии - Я признай.... с гипс ли ги шпакловаш тия торти, или ги заглаждаш във фотошопа после..... Стига, бе хора!!! Изкривете ги малко!!!! Ние останалите да мрем ли от яд като ги гледаме.....  Cry
Виж целия пост
# 318
Наталина, Тандури - много ви благодаря, момичета! Толкова е хубавор че мога да разчитам на вас за помощ. Страхотни сте!
Сега ми хрумна, че мога да направя не трансфер, ами онова нещо с копирането. Някой беше правил русалките не отдавна, но не помня със сигурност кой. Мисля, че беше Пепи, но ако е друга от вас, моля да ме извини. Та въпросче: как точно става тоя номер и къде се разпечатват картинките? Предполагам, че трябва специален принтер и хартия. Нещо ми се върти, че на Кадемлия има такова чудо. Моля ви, който има някво инфо по въпроса, да ме осветли! Благодаря ви предварително! А и после как става монтирането върху тортата? С какво се замазва отдолу, а и отгоре?
Ванче - москвето хич не е зле. Особено предницата съвсем си я докарала. И аз имам сантименти с тая машина. Първата ми кола беше Москвич, ама веднъж се развали. Зарязахме я на един тротоар и като отидохме след няколко дни да си я вземем - няма я! Повече не я видях. Но стига лирични отклонения...
Виж целия пост
# 319

Пепииииииии - Я признай.... с гипс ли ги шпакловаш тия торти, или ги заглаждаш във фотошопа после..... Стига, бе хора!!! Изкривете ги малко!!!! Ние останалите да мрем ли от яд като ги гледаме.....  Cry


Ааааа, не тъй. Фотошопа се ползва само за надписи и цветови корекции. Не ги заглаждам с гипс а с маслен крем. Ама с много пудра. А понякога, когато имам повече фуги за запълване си правя смес от масло с трохи и после леко замазвам с масълце

bubolinkata, това е вафлена картинка. Носиш тази, която искаш на файл на Кадемлия (в нужния размер, но не по-голям от А4) о ти я печатат върху вафлена ядлива хартия. Ето как се работи с нея Wink


Виж целия пост
# 320
Пепи, това лилавото ми е любим цвят! Simple Smile

Гушанка, аз не ползвам само един цвят зелено и даже не само зелено.
За Скуби ползвах цвят " Зелено листо" на Уилтън, за тази граховата ползвах същото зелено + жълто, кафяво и златно. Само не ме питай в каква концентрация, защото просто слагах на око докато си докарам цвета.  Blush Blush
Виж целия пост
# 321
Ванче то всичко много хубаво , муцуната си му е точно като на Москве , че и АЗЛК има но 'гедалата къде са  Mr. Green  Laughing
малко спам , но Ванчето ме подсети с това Москве  Laughing... сънувам аз че съм си отишла в Бг , и какво ще карам докато съм там...брат ми вика "еми на този Москвич". Обаче аз кола със скорости не мога да карам , паля не запалва, накрая уж подкара , обаче аз съединител , спирачка...оплетох краката изпадах в ужас...и се събудих  Laughing...брех подкарах бял Москвич и аз на сън  ooooh!
Пепи хубави цици...за кого са ...? С този надпис не мога да разгадая ( мъж или жена  newsm78 )
Искре хаха, ама ти ми "палиш"Скайпа всеки ден  Laughing( шегувам се  Wink )Такова руло и на мен да спретнеш като ти дойда на гости  Mr. Green
Виж целия пост
# 322

Пепи хубави цици...за кого са ...? С този надпис не мога да разгадая ( мъж или жена  newsm78 )


И двете торти са за една и съща рожденничка. С пух и приятели са за партито в детски център, а циците са за домашното парти (малката е все още кърмаче)
Виж целия пост
# 323
Оффф от гледане на торти и рецепти нещо се омотах здраво в понятия Rolling EyesКаква е разликата между масите по-долу и за какво е най-добре да се използват
sugarpaste,modelling paste,flower paste,pastillage
В последните три има гъм трагакант newsm78

Виж целия пост
# 324
Panadila Simple Smile


Sugar Paste icing is a very sweet edible sugar dough usually made from sugar and glucose. It is sometimes referred to as fondant or sugar gum or gum paste. It can be used to cover cakes, mould features, create decorations for cakes and many other uses.

Захарна паста е много сладко ( ядливо) захарно тесто, което обикновено е направено от захар и глюкоза. Понякога този термин се използва и за фондан, захарна дъвка или дъвка паста

Modeling paste:
Chocolate Modeling Paste:  Chocolate modeling paste can be made with dark, white, or milk chocolate by mixing it with corn syrup. It’s pliable and has a malleable texture, similar to marzipan.. Ribbons, ruffles, flowers, leaves, and stems can be cut and fashioned from thinly rolled out chocolate modeling paste to decorate desserts, pastries, and other confections.

  Шоколадова моделираща маса може да се направи от черен, бял или млечен шоколад, като се смеси с царевичен сироп.  Тази маса е пластична, с лесна за моделиране консистенция, подобна на марципан. Панделки, къдрички, цветя, листа и стъбла могат да се изрежат и обработят от тънко разточена шоколадова моделираща маса за да се декорират десерти, тестени и шоколадови изделия.

Flower paste е същото като  gum paste.


Pastillage
- Similar medium to Gum Paste, consists of gelatin and confectioner's sugar without Gum Tragacanth.  This particular icing made with a gelatin base has a very light & non-offensive flavor.  Much like the art of making Gum Paste Flowers, Pastillage flowers are produced petal by petal.

Пастилаж е маса подобна на дъвка паста, съдържа желатин и пудра захар, но не и Дъвка Трагакант. Тази маса направена с желатинова основа има много лек и ненатрапчив вкус. Също както и при изкуството за правене на цветя с Дъвка паста, цветята направени с пастилаж се правят листо по листо. 


Gum Paste
- Icing in dough form consisting of gelatin, confectioner's sugar and gum tragacanth (preservative used to keep the dough from drying too fast).

Дъвка Паста, това е моделираща маса, която се състои от желатин, пудра захар и дъвка трагакант ( това е консервант, който предпазва тестото от твърде бързо изсъхване)

Decor-eze - This icing is a unique invention of Sugar Petals.  A similar medium to Gum Paste, consists of gelatin and confectioner's sugar without Gum Tragacanth.  Decor-eze has a very light flavor as with Pastillage.  The difference between this and Pastillage is that Decor-eze icing flowers stay soft and supple.  Flowers made from this icing has the feel of the natural flower and, like all our sugar flowers featured on this site, is 100% edible.

Декор-изи е уникално изобретение на Шугър Петълс. Подобно е на паста дъвка, съдържа желатин и пудра захар, но без дъвка Трагакант. Декор-изи има вкус много подобен на пастилаж-а. Разликата м/у него и пастилажа е , че при Декор-изи цветята остават меки и гъвкави. Цветя направени с тази паста на допир изглеждат като естествени, но както и всички останали захарни цветя са 100% ядливи.

Това последното е ново за мен...хм, дори не знаех, че има такова.
Ей сега ще пусна и превод.  Peace

Виж целия пост
# 325
Хахахаааааааа..... върнах ли ви в миналота, а???? Забелязвате ли че Москвича се коментира само от.... ъъъ  newsm78 ...... лелички????? Младежта си трае.....  Joy Щото не знае какво е това чудо.......    Ако беше BMW, щяха и модела даже да познаят...... hahaha

Ето с какво си играх досега.

И ОЩЕ
Виж целия пост
# 326
А Ванче недей така моля ти се . "Лелички..."  Joy Joy Tired Ти хубаво си си играла , ама що не ми отговори на въпросчето ...а?  Mr. Green
Виж целия пост
# 327
ето какви ги върших и аз днес,а утре ще ви разглеждам творенията на спокойствие

Виж целия пост
# 328
Уауу пак труд и творчество са царили във форума.
Ванче москвича е ... нямам думи. На другата торта бих махнала панделката - кръгчетата са страхотни та някак си се скриват от панделката. Лично мнение!
patriyani и при теб май маратона е на лице - много ми харесаха тортите - тази с паяка е много идейна, може би пеперудите ми идват в повече при цветето просто бих ги сложила на друга торта - много са хубави поотделно, но лично аз не бих ги сложила заедно освен ако нямат специална роля. Всъщност ако се базирам на основния цвят на тортата май трябва да оставиш точно пеперудите а на цветето да направиш друга торта  Heart Eyes   
Явно днес съм на фаза що да се хаби тази украса за една торта като могат да се украсят две с нея Simple Smile
Пепи може ли и за мен една такава за млечния бар ... обаче за 2.5 годинки след около две седмици  Crazy  страхотно си я изпипала тортата, а пух и компания са ми любимите - дори не съм се пробвала да ги правя - толкова сложни ми изглеждат пък ти си ги въртиш нон-стоп.
Виж целия пост
# 329
van444eto , на тази торта покритието е  шок. глазура, орнаментите са от ММ  newsm78 . Ако е така, как ги закрепи върху глазурата?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия