Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 83

  • 36 346
  • 363
# 345
Ами, Тандури, има там на всяко едно топче, една заврънкулка...като спиралка на върха на топчето - така завършваш самото топче, със завъртане или?
Виж целия пост
# 346
Ами, Тандури, има там на всяко едно топче, една заврънкулка...като спиралка на върха на топчето - така завършваш самото топче, със завъртане или?

Ще се опитам да обясня, ама като не е нагледно, дано да ме разбереш Simple Smile
Това е техника за правене на "топчета", които са на " вълнички" т.е все едно са релефни с много кръгове отгоре.
Айсингът трябва да е малко по-гъст от този за обикновените топчета ( виж например тези на тортата ми с кърпичката), за да може като се изпомпва постепенно да става като окръжност.
Натискаш леко, то става на ръбче, пак натискаш, пак ръбче и така изглежда все едно окръжностите са една в друга. После като позасъхне малко натискаш връхчето навътре, както с нормалните топчета и затова изглежда така.
Ако не си ме разбрала, кажи ще снимам филмче да покажа.  Peace
Виж целия пост
# 347
Благодаря ти, Тандури - сега след обясненията пак ги погледнах топчетата и мисля, че правилно съм те разбрала:)
Виж целия пост
# 348
Ванче, като говорим за шпакловка а ти с какво я шпаклова тая торта на точките? На мен ми изглежда кат залята с самонивелираща се маса.  Shocked Само аз ли си останах на ниво трапчинки (целулит...) Колкото и да се старая все нещо става. Ще взема да скоча в тоалетната чиния и да дръпна водата
Пепи а колко струва едно такова вафлено А4 нещо на Кадемлия?
Албенче а това жълто с какви бои го постигна бре душо?
Виж целия пост
# 349
blueeye® страхотна е,направо ми се прияде,дай едно парченце,че откога я мисля тази Династия.

barcela, не е точто парче, ама заповядай  Mr. Green :



тортата се омете за нула време  Crazy който не я правил Династия-та, да я прави, няма да сбърка  Peace barcela хич и не я мисли, а действай  Laughing честно казано, ако не беше marulka и аз все още щях да и се кумя  Blush  Hug   bouquet
Виж целия пост
# 350

Пепи а колко струва едно такова вафлено А4 нещо на Кадемлия?


Не знам мила, аз съм от Пловдив  Wink
Виж целия пост
# 351
Благодаря Пепи.
А колко време може да издэржи едно тесто от Руска мастика в хладилника.
Искам да се поопражнявам , а ми трябва за 01 07.
Виж целия пост
# 352
Забърках го и малко лепне,но ще го оставя в хладилника .Че да видим
Виж целия пост
# 353
Отново страхотни торти видях, за което   bouquet на всички!
И от мен едно руло за домашна консумация.

http://steisi.multiply.com/photos/photo/3/194

nandelche преди около половин година вафлената плака струваше 6.50 лв. ако не ме лъже паметта. Можеш да звъннеш и да попиташ по телефона. Wink
Виж целия пост
# 354
Здравейте мили съфорумки. С думи не мога да изразя впечатлението си от вашите умения. Вие сте истински вълшебници и сте превърнали направата на сладкиши в истинско изкуство. 
Но аз тъй като хич ме няма в тази сфера с удоволствие ви се възхищавам.
Много ви моля , някоя от вас да ми препоръча сладкарница в СФ където има възможност да открия , ако не същите то подобни чудеса каквито вие сътворявате.
Наистина ще съм ви много благодарна !   bouquet Wink
Виж целия пост
# 355
Здравейте момичета Simple Smile

Страхотни чудеса сте натворили за 2-3 дни откакто ме нямаше. Няма да изброявам поименно, да не пропусна някого - страхотни сте  Peace

Наталина, Честит Рожден Ден на патерици! Да си много здрава, щастлива, обичана и все такива красоти да твориш.

Момичета, имам въпросче - как се парви двуетажна(и повече етажна) торта? Никога не съм правила, а сега имам задачка за двуетажна торта и се чудя втория етаж как точно се поставя върху първия - директно ли се слага или някакви подпори се забучват в първия етаж да е по-стабилно? (чела съм някъде по темите че се споменават такива подпори, но не знам кога, как се използват и какво представлявват). Към Ванчето , но може и някой друг да ми отговори - колко шоколад ще ми трябва за да покрия двуетажна торта с шоколадово тесто?
Виж целия пост
# 356
Здравейте мили съфорумки. С думи не мога да изразя впечатлението си от вашите умения. Вие сте истински вълшебници и сте превърнали направата на сладкиши в истинско изкуство. 
Но аз тъй като хич ме няма в тази сфера с удоволствие ви се възхищавам.
Много ви моля , някоя от вас да ми препоръча сладкарница в СФ където има възможност да открия , ако не същите то подобни чудеса каквито вие сътворявате.
Наистина ще съм ви много благодарна !   bouquet Wink

Има една сладкарничка на пазарчето на последната спирка на ТМ9 в Хладилника (за съжаление не помня името) - ние редовно поръчвахме от нея преди да се захвана сама да ги правя  Mr. Green Малко е забутана, но пък правят много хубави торти  Peace
Виж целия пост
# 357


Момичета, имам въпросче - как се парви двуетажна(и повече етажна) торта? Никога не съм правила, а сега имам задачка за двуетажна торта и се чудя втория етаж как точно се поставя върху първия - директно ли се слага или някакви подпори се забучват в първия етаж да е по-стабилно? (чела съм някъде по темите че се споменават такива подпори, но не знам кога, как се използват и какво представлявват). Към Ванчето , но може и някой друг да ми отговори - колко шоколад ще ми трябва за да покрия двуетажна торта с шоколадово тесто?

Как се сглобява многоетажна торта

Пропускаш само пръта, който минава през всички етажи. За подпори ползвам дървени шишчета. Горният етаж е върху фолирана със стреч фолио подложка с неговият размер.
Виж целия пост
# 358

Пропускаш само пръта, който минава през всички етажи. За подпори ползвам дървени шишчета. Горният етаж е върху фолирана със стреч фолио подложка с неговият размер.

Много ти благодаря за отговора   bouquet Под "дървени шишчета" мога ли да разбирам тези тесните, които се използват за шишчета за месо? Тези от видеото ми се сториха доста по-дебели...
Виж целия пост
# 359
Става и с обикновенни дървени шишчета, също и със сламки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия