Дайте хубави рецепти с патладжани

  • 60 148
  • 74
# 45
Искам да споделя Хитринка за пържене на патладжан и тиквички,без да поемат олио
Нарязаните и подсолени филии патладжан се потапят в брашно,после във вода и се пържи-не пръска,не поема олио и става,като мозък.
Пържен патладжан с доматен сос
Пържения патладжан подреждам в купа и заливам със соса.
6-7 нарязани наситно домата,или смлени в блендера,или консерва и 1 с.л. олио.След като заври слагам солта и 1 бучка захар.Ако е кисел убивам киселаната,като слагам 1 щипка сода и бъркам постоянно.Към края слагам 4-5 ситнонарязани скилидки чесън,не варим много за да не му се убие ароматът.Слагаме магданоз и заливаме патладжана!
Всички хитринки са научени от баба ми.
Виж целия пост
# 46
ААА патладжан кебапа е супер .Миналата година си отядох.
А е и много ефектно.Ето сбели пагладжани .Готиното е ,че не се киснат .Направо режеш и готвиш.
преди печене



вече готови

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7131106
Виж целия пост
# 47
esy много интересни рецепти,ще се възползвам от някоя Grinning даже вече си и записах. Mr. Green
Виж целия пост
# 48
Момичета, радвам се, че ви харесват Hug
Ние много го обичаме в къщи и готвя често, като имам повече време ще ви пусна и другите рецепти, а ето и днешният пълнен патладжан Wink
 
Виж целия пост
# 49
Тарльо, този патладжан кебап ми взе акъла. Изглежда много вкусно.
Виж целия пост
# 50
Хем е лесно , хем е вкусно.
А пълнения с какво е .
Виж целия пост
# 51
tarlio  Peace,страшно вкусно изгрежда ! Познай какво ще готвя довечера ?! Hug
Виж целия пост
# 52
Имамбаялдъ



Турска мусака с патладжани

Патладжаните трябва да се белят на ивици или да не се белят, за да запазят целостта си (за пълнени цели такива например).

Виж целия пост
# 53
Рула от патладжани

Патладжани
мазнина

пълнеж
сирене
домати
чесън
магданоз

заливка
сметана или кисело мляко, чесън, орехи, копър

Патладжаните се нарязват по дължина, наръсват се със сол и се оставят да им се изцеди горчивия сок.
Пекат се на грил тиган с малко мазнина.

Пълнежа се приговя, като сиренето се намачква, добавя се настърган домат и наситнения магданоз и чесън. С това се пълнят изпечените патладжани и се завиват на рула. Нареждат се в чиния с края надолу, за да не се развият и се поливат с разбитата сметана/кисело мляко/, счуканите чесън и  орехи и нарязания копър.
Виж целия пост
# 54
Кьопоолу

Патладжани 1кг
Чушки 1 кг
Домати 0,5кг
Чесън - 1 глава
Магданоз - 1 връзка
олио, сол
Всички зеленчуци се изпичат, обелват се и се счукват /или се пасират/, добавя се около 100мл олио или зехтин. Разбърква се добре.
Виж целия пост
# 55
Хем е лесно , хем е вкусно.
А пълнения с какво е .

Много се радвам, че се е харесал патладжан кепапа и у вас HugЛесен и бърз, когато го открих веднага го сготвих и знаех, че ще се хареса, защото е лесен, вкусен и много ефектен Peace

Пълненият е с телешеко кълцано месо.  chef
Виж целия пост
# 56
Пълнен патладжан с пилешко месо

Виж целия пост
# 57
Патладжаните
нещо никога не са ми се получавали...за това ще видя за нещо интересно от вас
Виж целия пост
# 58
     Здравейте , не съм писала до сега тук в кулинарния фрум , но много неща ми харесват и си взимам хубави идейки от вас !
 Моята рецета за патладжан е любимата салата на мъжа и затова винаги пека през лятото и слагам във фризера !
  500 кг патладжан изпечен обелен и пасиран
  сол на вкус , сока на  1 лимон ,
  майонеза около 150 гр  и 2-3 суп лъжл кисело мляко
  Всичко се смесва и добре пасира !
  Дано ви хареса  Simple Smile
Виж целия пост
# 59
Ето нещо и от мен   chef

      Спагети с патладжан


Патладжана се нарязва на жулиени,поставява се за известно време в солена вода,отцежда се ,изпържва се и се поставя върху кухненска карта да се отцеди олиото.В това време се сваряват спагетите,отделно се накълцва много на ситно чесън и магданоз.Когато спагетите са готови се изцеждат и се объркват с патладжана и магданоза.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия