Патладжани по италиански
Нарязваме патладжаните на кръгчета, осоляваме обилно и оставяме настрани около 30 мин да им изтече чернилката. После ги измиваме и ги подсушаваме добре с кухненска хартия. Нареждаме ги върху готварска хартия и по желание може с по 1 капка зехтин да ги поръсим. Слагаме ги в предварително загрята фурна на 200 градуса, печем около 30 мин или до омекваме, като по някое време завъртаме. След това за по 10 сек може да се запържат от двете страни - но това може да се пропусне Оставаме да изстинат. Нарязваме натънко парчета моцарела и слагаме върху всяко парче патладжан. Поръсваме с песто Дженовезе - това с босилека, и заливаме със зехтин и малко Балсамико. Може и да посолите. Страхотно предястие е . Може да си наредите и пресни домати и моцарела и песто върху тях. Ако бях видяла по-рано рецептата, щях да приложа и снимка че снощи си ги правихме. Но, уви - следващия път.
Другата е Салата патладжани по италиански в марината
2 патладжана
3 с.л. зехтин
1 с.л. балсамико
1 скилидка пресован чесън
1 равна ч.л. захар
1 ч.л. риган
1 ч.л. сушен магданоз - аз слагам пресен
1/4 ч.л. сушен босилек
черен пипер и сол на вкус.
Патладжаните ги приготвяме по гореописания начин - печем във фурната. След това се нарязват на кубчета.
Приготвяме маринатата като смесваме горепосочените продукти. Овалваме хубаво парчетата патладжан и оставяме в хладилника хубаво да се изстуди. Около 1-1 1/2 часа. Може след като се опекат да отрежете кората на парчетата патладжан.
Ами това от мен.