Дайте хубави рецепти с патладжани

  • 60 155
  • 74
# 60
Ммм, вкусна тема. Нека и аз се включа. Рецептите не са съвсем мои. Но са събирани от много места и това което сте писали мисля, че тези две ги няма.

Патладжани по италиански
 Нарязваме патладжаните на кръгчета, осоляваме обилно и оставяме настрани около 30 мин да им изтече чернилката. После ги измиваме и ги подсушаваме добре с кухненска хартия. Нареждаме ги върху готварска хартия и по желание може с по 1 капка зехтин да ги поръсим. Слагаме ги в предварително загрята фурна на 200 градуса, печем около 30 мин или до омекваме, като по някое време завъртаме. След това за по 10 сек може да се запържат от двете страни - но това може да се пропусне  Wink Оставаме да изстинат. Нарязваме натънко парчета моцарела и слагаме върху всяко парче патладжан. Поръсваме с песто Дженовезе - това с босилека, и заливаме със зехтин и малко Балсамико. Може и да посолите. Страхотно предястие е . Може да си наредите и пресни домати и моцарела и песто върху тях.  Ако бях видяла по-рано рецептата, щях да приложа и снимка че снощи си ги правихме. Но, уви - следващия път.

Другата е Салата патладжани по италиански в марината

2 патладжана
3 с.л. зехтин
1 с.л. балсамико
1 скилидка пресован чесън
1 равна ч.л. захар
1 ч.л. риган
1 ч.л. сушен магданоз - аз слагам пресен
1/4 ч.л. сушен босилек
черен пипер и сол на вкус.

Патладжаните ги приготвяме по гореописания начин - печем във фурната. След това се нарязват на кубчета.
Приготвяме маринатата като смесваме горепосочените продукти. Овалваме хубаво парчетата патладжан и оставяме в хладилника хубаво да се изстуди. Около 1-1 1/2 часа. Може след като се опекат да отрежете кората на парчетата патладжан.

Ами това от мен.
Виж целия пост
# 61
Потекоха ми лигите направо, много обичам патладжани!
Ето какво сготвих миналата седмица, от сорта на Имамбаялдъ.
Мазно, вредно и вкусно Mr. Green

Патладжаните нарязах на филийки, запържих и отцедих върху хартия да се махне част от мазнината.
По същия начин постъпих с морковчета на кубчета, чушка, лук и чесън - от всичко по много.
Всичко това наредих в керамична тавичка, поръсих с натрошено сирене и залях с разбити яйца и кашкавал.
Отгоре полях с доматен сос с босилек и го запекох във фурната.
Идеята беше доматения сос да е отдолу, но го забравих, но и така стана много вкусно и красиво!
След като се запече цялата тая работа, поръсих с нарязан магданоз!
Виж целия пост
# 62
Освен всичко изброено от вас до тук правя и салата с патладжани:
 Нареждам патладжаните в тавичка и ги пека във фурната (ако са по - малки в парти грила). След което ги обелвам и пасирам, прибавям една майонеза, чесън и сол на вкус и магданоз. Става чудесно мезе, както и гарнитура за по - леки меса.
Виж целия пост
# 63
Страхотна тема, записвам се да я следя!
Виж целия пост
# 64
Салата с патладжани

1 голям патладжан
чесън
магданоз
зехтин
балсамов оцет

Патладжана го надупчвам с вилица на няколко места и го слагам в съд подходящ за микровълнова.Слагам го на 10 минути.Отвреме на време отварям и го проверявам,като омекне е готов.
Оставям го да изстине и след това го обелвам.Нарязвам на малки кубчета и овкусявам с чесън,зехтин и балсамовия оцет. Отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.Simple Smile
Виж целия пост
# 65
малко предложения от мен, патладжаните са ми любим зеленчук  Heart Eyes

Сусамени кюфтенца в патладжанен гювеч

Пилешко филе със сирена в патладжан и сос

Пълнени патладжани с кайма

Запеканка от патладжани с кайма и топено сирене

Медальони от патладжани - любимите ни  Heart Eyes

Пържено свинско месо с патладжани

Патладжани бюрек - любимото ни постно  Blush ядене и още едно любимо

Ветрило от патладжани

Имамбаялдъ онази вкусотия, с която имамът преял  Laughing


Салати и предястия

Закуска от патладжани

Пликчета от патладжани с ядки

Кьопоолу

Дип от патладжани и яйца

Предястие с патладжани /топчици/

Терин от патладжани

Маринован патладжан
Виж целия пост
# 66
Обожавам патладжан -бюрек.Днес на обяд това ядох и е едно от любимите ми ястия......не съм чела цялата тема,но ако някой е правил да сподели,че през ден моля сервитьора да каже на готвача да прави това за обяд Crazy
само не ми е ясно филийките патладжан обработват ли се преди да се панират......защото са доста мекички и не горчат Thinking

П.С. ама че съм................. ooooh!сега погледнах по добре и видях ,че пепчо е дала рецепта...........извинявам се Blush
Виж целия пост
# 67
Записвам се за идеи.

Хайде, да не е само 'запис'

Пилешка яхния с патладжан

Патладжан със свинско месо

Виж целия пост
# 68
Много вкуусна тема! Simple Smile

Да кажа и аз една хитринка - Къополу става и с варени патладжани много вкусно! Тук нямам къде да го пека, затова го обелих, посолих, оставих да се отцеди горчивото, нарязах го на кубчета и го сварих. После го намачках с вилица, добавих дом.пюре, чесън, магданоз и стана  ... йъми  Crazy


Рецептите ви са страхотни  Hug
Виж целия пост
# 69
Сандвич от патладжан

Виж целия пост
# 70
Сандвич от патладжан



nordina, тази снимка как се готви?   Wink
Виж целия пост
# 71
nordina, тази снимка как се готви?   Wink

kloi ,заповядай   bouquet
рецептата на сандвич от патладжан
Виж целия пост
# 72
 nordina, страхотно местенце си имаш eat
Поздравления !
Виж целия пост
# 73
Аууу, колко много рецепти  Simple Smile Ето и една от мене:

Патладжани в орехов сос

Нарежете 2 патладжана на филийки, осолете и оставете да се отцедят половин час. После оваляйте филийките в брашно и ги изпържете за около 3 мин всяка.
В същото олио, в което сте пържили патладжаните, запържете една глава лук нарязана на ситно. Сложете и две скилидки чесън. Добавете 2 домата, обелени и нарязани на ситно. Така ще се получи сосче.
Накрая добавете опържените патланджани в сосчето, като сложите и шепа натрошени или млени орехи.
Оставете на бавен огън 10мин.
Сервирайте с магданозче и чер пипер  Grinning
Виж целия пост
# 74
Торта от патладжан

4 патладжана
8 яйца
4 лъжици прясно мляко
черен пипер
2 лъжици брашно
магданоз
олио

Нарязвате патладжана на дълги филийки поне 5мм дебелина и ги оставете настрана поне 30 мин за да си пуснат водата, след това ги подсушете. Затоплете си фурната през това време.
След това овалвате патладжана в брашно, поръсвате със сол и черен пипер и го пържете
Наредете го в тавичката, заливате с разбитите предварително яйца с мляко и запичате на фурна. Поръсвате с магданоз.

добър апетит

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия