300 гр. смлени пилешки гърди (от едно по-едро пиле)
1 голяма глава лук
1 морков
1 чушка
1 малко доматче
2 кочана царевица
Нарязах на ситно лука, моркова и чушката и ги задуших. Прибавих месото. Когато то се задуши, прибавих обеления и наряан на дребно домат. Посолих и добавих черен пипер. Обелих внимателно зелените листа на царевиците (отрязва се дръжката до самите зърна, за да се извадят по-лесно листата) и с нож изрязах зърната. Смесих ги с местната смес. С лъжица се сипва в средата на зелените листа от сместа. Първо се притискат страничните краища, после отгоре се захлупва върха на листото и накрая се затваря със задният край. Получава се нещо като пакетче. Връзва се с конец. Нареждат се готовите сарми в тенджера, заливат се с гореща вода. Варят се на слаб до умерен огън около 40 мин.
Вървят с чеснов или майонезен сос, защото са сухички. Но като гледам и така са добре.
Да ви е сладко.
П.П. Листата не се ядат.