Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 41-ва тема

  • 73 886
  • 661
# 30
За да не е само запис
Виж целия пост
# 31
От мен само запис за съжаление ! 3 дена ме нямаше и доста страници сте напълнили , та се връщам да чета !
Успешна седмица на всички !   bouquet
Виж целия пост
# 32

Благодаря, но вече ги метнах с ориз. Благодаря за подсещането за джоджена  bouquet!
Виж целия пост
# 33
Нова тема, салатаат от мариновани зеленчуци я направих като:

нарязах патладжан, чушка, гъби (каквито зеленчуци имах) и ги запържих с малко зехтин, розмарин и разполовина скилидка чесън . Когато омекнаха, добавих домати на резани.
веднага залях с марината от балсамико, сол, 1 ч.л. мед, разбърках добре и изключих котлона.
оставих ги за малко да поемат.

стават бързо и лесно, само трябва да се внимава да не се обработват твърде дълго.
аз за минутки ги пържих в олиото, само да се стоплят, вътре бяха хръпкави още Peace
Виж целия пост
# 34
MG 18 аз правя пататника така: настъргвам 2-3 средно големи картофа и една не много голяма глава кромид лук, прибавям едно яйце, сол и чубрица (оригиналната рецепта е с джоджен), може да сложиш и сирене. Разбъркваш всичко много добре. В тигана слагаш малко олио. След като се загрее поръсваш и брашно, за да не залепне сместта, след което пържиш като покриваш тигана с един капак от тенджера. След като се изпържи от едната страна го обръщаш с помощта на капака, отново слагаш олио и брашно и пържиш и от другата страна. След като стане готов пак го обръщаш на капака и го сервираш.
Дано да ти хареса.
Виж целия пост
# 35
Smiley*, онези бяха на колелца и като че ли печени в тавата без нищо друго. В краен случай и с ориз мога да ги направя, благодаря за идеята Hug.

nordina, представям си колко са ароматни тези мъфини Peace. Рецепта?
  Извинявай, сега се включвам, но за следващ път... успех Polin_a
Ако имаш предвид печени в тава, ето как ги направих, рецептата четох тук в тиквената тема, но нямам спомен на кого беше, а и част от нея беше и импровизация, така че...Ето: тиквичките нарязах на кръгчета, дебелината около 1 пръст, посолих много леко и  оставих около 10-15 мин. да се появат капчици. След това в една купичка смесих брашно, галета и много малко червен пипер, малко сол - обърках всичко и в тази смес "напудрях" кръгче по кръгче. Наредих ги в намазана с олио тефлонова тавичка като ги застъпвах. И в нагорещена фурна да се зачервят. Стават много хрупкави. Залях с традиционното кисело мляко и чесън. Може и копър да се добави. В тази горещина това е едно добро решение, а и на вкус са хубави. Така изглеждат след като ги извадих от фурната и после ги заливам.  



    Бъни, току-що прочетох как правиш ти тиквичките във фурна и се сетих, че не съм написала, че преди да ги сложа във фурната ги поливам лекичко отгоре с олио и тогава пека. Важно е и това, което Бъни казва, да се изчака да поизстинат малко и тогава да се прехвърлят в съда, в който ще се заливат със соса. А галетата ги прави хрупкави. Моля да ме извини Polin_a за пропуска, а  за Бъни и всички момичета newsm68 

успешна седмица
.

  И понеже забравих да ви покажа охлювчетата от бутер тесто и канела...ето ги и тях.

Виж целия пост
# 36
tutulina, точно това е Peace. Твоята снимка даже съм гледала Laughing. Копвам, мерси  bouquet!
Виж целия пост
# 37
Големи вкусотий сте наготвили момичета,някой може ли да ми даде  рецепта за пататник ,но на тиган,и дали може въобще на тиган да се приготви?

Ето, заповядай!  bouquet
Виж целия пост
# 38
Записвам се , че има страшно интересни неща.
Виж целия пост
# 39
Поли късно ти е вече за тиквите, но ето ти още варианти
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243025.0
Правя ги по подобен начин на Титулина.
Другата рецепта е за тиквички с три вида сирена пак на фурна.Снимки или няма или са ужасни - тогава още нямах фото Embarassed Embarassed Embarassed.
Ред е на тия рецепти сега да ги повторя и да сложа по хубави снимки Peace
Виж целия пост
# 40
Браво, момичета!!! Чудесни вкусотии сте забъркали пак!!!   bouquet
Pety, може ли рецептата за пуешките кюфтета? И теб Di Djina искам да помоля за рецептата за ягодовото парфе? Много ви благодаря!!!
Виж целия пост
# 41
И аз се нареждам с молба за рецептата на ягодовото парфе. Чудесно изглежда.
Виж целия пост
# 42
Много, много е вкусно тук, а пържолките на Nova Tema ще ги сънувам. Shocked

Вечерята ни от вчера: Пълнени калмарчета и Замръзнало мохито



Виж целия пост
# 43
nadeto_sp с какво пълниш калмарите.Аз съм пробвала с яйце и сирене и след това в тигана, но честно казано не станаха изобщо.
Виж целия пост
# 44
От мен едни мъфинки със ягоди и шоколадови пър4енца
nadeto_sp,мохитото ме грабна.А снимките ти са страхотни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия