Обмяна на хитринки в ястията

  • 21 065
  • 180
# 75
кафето-за да не му зе губи аромата не го слагайте в някакви кутии,а го дръжте в найлонова торбичка след отваряне.Аз си мариновам гъби така,режа и на кубчета запържвам ги в зехтин,слагам ги в буркани заедно със сиренца пак нарязани на кубчеа,бахар копър и чесън.Най -отгоре им слагам по едно кръгче пергамент под капачката и след 2 седмици в хладилника стават чудесни.
Виж целия пост
# 76
ако не искате да ви загарят сърмите,докато ги готвите,покрийте дъното с ред сланина

...или чиния, отгоре също, да не изплуват сърмичките.

и аз ги правя с чиния, но това за сланината не бях чувала. Сега се сетих, че една колежка беше споменала, че ги е правила, като на дъното е нареждала свински ребърца Rolling Eyes
Виж целия пост
# 77
Като чета за загорели сърми и се чудя.......На мен никога не са ми загаряли.....Ама то е ,защото след като заврят ,намалявам котлона да си къкрят тихичко.....Така стават хем по-вкусни,хем не се развиват от бурното варене,а и не загарят.....А чинията се слага за да ги затиска да не се развиват...
Виж целия пост
# 78
Като чета за загорели сърми и се чудя.......На мен никога не са ми загаряли.....Ама то е ,защото след като заврят ,намалявам котлона да си къкрят тихичко.....Така стават хем по-вкусни,хем не се развиват от бурното варене,а и не загарят.....А чинията се слага за да ги затиска да не се развиват...
имам предвид когато се правят в гювеч във фурната-аз лично там ги правя а бабата на мъжа ми даже зелевите сърми им прави запръжка с олио и червен пипер
Виж целия пост
# 79
Ахааааааа,ясно  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Мерси за разяснението  Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 80
Ако изпечете курабийки, които ви се виждат твърде суховати и хрупкави, то може да ки направите по-мекички по следния лесен начин: сложете ги в найлонов плик, заедно с голямо парче хляб, и оставете да пренощуват. Курабийките ще поемат влагата от хляба и ще омекнат  Wink

За да обелите лесно скилидки чесън, сложете ги за 10 секунди в микровълновата!

Не съхранявайте ябълки и моркови в едно и също чекмедже в хладилника - ябълките изпускат газ, който придава горчивина на морковите.
  chef
Виж целия пост
# 81
ако сте яли чесън за да не миришете след това хапнете си някоко листенца пресен магданоз....убива напълно миризмата.
Виж целия пост
# 82






Когато пържа филийки олиото го "пречиствам",
като изпържа в него 1/2 ябълка нарязана на филийки.
Олиото става по-светло,ухае хубаво и става за втора употреба
Виж целия пост
# 83






Когато пържа филийки олиото го "пречиствам",
като изпържа в него 1/2 ябълка нарязана на филийки.
Олиото става по-светло,ухае хубаво и става за втора употреба
това ми звучи много свежо
Виж целия пост
# 84
Когато пържите риба, поставете до печката, купичка с малко оцет.....,така няма, да мерише кухнята Ви на риба  Peace
Виж целия пост
# 85
Чесън се бели много лесно, ако скилидките се оставят за 10-15 минути в студена вода.
Виж целия пост
# 86
За да увира лесно боба, в първата вода слагам 1 л. сода за хляб.
Виж целия пост
# 87
ако сте яли чесън за да не миришете след това хапнете си някоко листенца пресен магданоз....убива напълно миризмата.
Мммм, много ценен съвет!
Виж целия пост
# 88
или сдъвквате едно -две зрънца кафе  Simple Smile
Виж целия пост
# 89
или сдъвквате едно -две зрънца кафе  Simple Smile
И подправката карамфил също върши работа...Или да се сдъвче паарченце канела(пръчка)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия