Обмяна на хитринки в ястията

  • 21 049
  • 180
# 90
Ааа, за карамфил не се бях сетила, а и мирише толкова хубаво Simple Smile
Виж целия пост
# 91
Ааа, за карамфил не се бях сетила, а и мирише толкова хубаво Simple Smile

За мирисането мирише, но пробвала ли си да го дъвчеш  Sick Crazy Виж, от кафето обичам да лапна по някое "бобче"  Heart Eyes , особено от прясно отворен пакет.
Виж целия пост
# 92
Страхотни сте!   bouquet Ще следя с интерес!
Виж целия пост
# 93
При варене на небелени картофи, слагам сол във водата преди да заври и така се осоляват по-добре.
Виж целия пост
# 94
Интересно, запис 
Виж целия пост
# 95
Вкусни орехи за мезе можете да направите точно за пет минути, т.е. докато "половинката" отвори бутилката алхохол и налее в чашите. Слагате тиган на котлона и както е сух, направо слагате вътре орехите (без черупките). Бъркате ги 3-5мин, да се позачервят. Добавяте 1чл масло и пускате в тигана малко подправки - черно пиперче, щипка лют червен пипер, сминдух, ако имате някакви готови смески "за барбекю", "карибски" и т.н. на вкус. Изваждате ги с лъжица и оставяте за няколко секунди върху салфетка, която ще попие излишната мазнина. 
Виж целия пост
# 96
Записвам се да следя, страхотна тема  Peace
Виж целия пост
# 97
Кремче Ванилия , изби рибата с тази рецепта-задължително ще я пробвам.
иначе съветче и от мен-Варените картофки за гарнитура стават светли, ако във водата, в която се варят, се сложи половин лъжичка оцет.
Виж целия пост
# 98
аз пак продължавам с рецептите ама не устоях да ви споделя как се прави турска баклава:
трябват ви 1кг захар;1 кори за баница;100гр орехи;1 голяма кутия маргарин/по възможност калиакра класика/.Разтопява се маргарина и се маже тавата първите 3 реда листи се мажат само с маргарин а другите се мажат и посипват с натрошените орехи и канела.Последните 3 листа също се мажат само с маргарин,наряззва се на квадратчета и се слага на умерена фурна за 40мин.През това време се прави сироп леко гъст на 1 кг захар 1л вода накрая се слага една ванилия/някой стържат и кора на лимон/.Сиропа трябва да се залее когато вече е студен а баклавата гореща.Добър апетит!
Виж целия пост
# 99
  bouquet
Виж целия пост
# 100
Наистина чудесна тема.Подсетихте ме за толкова забравени хитринки. Peace
Да споделя и аз моите:
При месене на кайма за куфтета,разбивам хубаво в купичка яйцето с всички сухи подправки-сол,чер.пипер,чубрица и после го изливам в каймата. Така те се разпределят равномерно и навсякаде.
Когато варя картофи за салата,ако искам да са ми по "разкашкани" ги обърквам със сол,олио,оцет,докато са още топли.Ако искам да са ми по-твърди картофите /напр. за руска салата/-ги оставям да изстинат и тогава ги разбърквам.
За пастърмата-става също много хубава с пуешко бяло месо-по същата рецепта.Аз го увивам в тензух или амбалажна хартия и го овесвам на най-горната решетка на хладилника-завързано да си виси. Отпред замаскирвам с някакви буркани,за да не изкушава. Laughing
Топлите /със стайна температура/ яйца се разбиват много по-лесно.
Саздърма се прави като месото и кокали/телешко-по вазможност/ се свари с неголямо количество  вода и корени/лук,моркови/,завити в марля да не се попилеят из булиона и чер пипер и дафиноф лист.Когато поизстине булиона, месото обезкостява, накъсва се  на конци и се излива в срязани от горната част бутилки от кола.Слага се да се стегне в хладилника.Преди консумация се срязва бутилката и полученото руло се реже на филийки  chef
Виж целия пост
# 101
Чудесна темичка  Heart Eyes и за да не е "запис"  Flutter
Телешкото месо накисвам от предната вечер в кисело мляко, за да е по-крехко. Пробвала съм със свинско и с пилешко - резултатите са фантастични   chef
Виж целия пост
# 102
Илита, това е много вярно. Аз като си имах дюнер и накисвах пилешкото от вечерта в марината в която имаше кисело мляко. Peace
Виж целия пост
# 103
За да си запази аромата кафето- държа кутията в хладилника
Виж целия пост
# 104
Всички морски деликатеси(миди,скариди,рапани и раци)аз варя в бира,стават по приятни ,а на речните раци освен бира слагам и девесил
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия