Обмяна на хитринки в ястията

  • 21 059
  • 180
# 120
За да стане по крехък св. дроб  преди  да  започнете да го пържите  го подръжте 10 - на мин.  поръсен с сода
Виж целия пост
# 121
За да стане по крехък св. дроб  преди  да  започнете да го пържите  го подръжте 10 - на мин.  поръсен с сода
А после го миеш и няма ли дъх на сода? Аз го кисна в оцет разреден с вода за да излезе кръвта , за сода не бях чувала newsm78
Виж целия пост
# 122
За да стане по крехък св. дроб  преди  да  започнете да го пържите  го подръжте 10 - на мин.  поръсен с сода
Обясни по подробно моля те, и аз чувам за първи път.
Виж целия пост
# 123
Поръсва се  нарязания          дроб с една равна лъжичка сода и се обърква добре.  Престоява така около 10-на  минути и след това се измива.
Виж целия пост
# 124
Поръсва се  нарязания          дроб с една равна лъжичка сода и се обърква добре.  Престоява така около 10-на  минути и след това се измива.
Peace
Виж целия пост
# 125
Аз пък варя месото във вино, телешкото особено, и когато остане сухо започвам същинския процес на готвене. Така става крехко, сочно и пикантно.
Виж целия пост
# 126
Аз слагам по една капачка твърд алкохол на месото, за да уври по-добре.
Виж целия пост
# 127
Аз слагам по една капачка твърд алкохол на месото, за да уври по-добре.

И аз слагам, коняк, на свинско и телешко.
Виж целия пост
# 128
ехо,кремче здравей. аз оставям за 1 час дроб от всякакъв вид в прясно мляко. няма дъх,крехък е и просто фантастичен.         
да ви кажа и как правя ориз,така ,че да остане зърно по зърно. ориз към вода 1 към 1.щом кипне,намалявам котлона на мин.степен. затварям с капак,който не вдигам по никакъв повод. стои така 20 мин. след това изгасям и оставям още 20. НЕ ВДИГАМ КАПАКА ДО КРАЯ. става жесток.
Виж целия пост
# 129
Момичета, не исках да пускам нова тема, за това ще питам тук... дано да се връзва с темичката.
Варих дългозърнест бял ориз, за да правя ориз със зеленчуци по китайски. Стани си ми яденето (вече съм се специализирала), но остана доста голямо количество варен ориз. Нещо не го прецених хич.  Blush Варила съм го в леко подсолена вода. Дайте съвет как мога да го оползотворя, защото не ми се иска да го хвърлям?
Виж целия пост
# 130
Погледни това, може да ти свърши работа. http://www.receptite.com/recepta.php?r=10457
Виж целия пост
# 131
НАПРАВИ ГО НА ОРИЗОВА САЛАТА. майонеза,настърган морков ,чесън на вкус и парченца бекон,предварително запържени без мазнина.пропорции не давам,защото не зная какво е количеството ти. или запържен ориз по китайски. направи лек омлет от 1 яйце ,нарежи го на парченца. оризът запържи в зехтин за кратко и му добави соя сос и краставица на дребни парченца,без семенната им част.
Виж целия пост
# 132
Сега се сетих и аз за една салата. Варен бял ориз със ситно нарязани краставички, копър, чесън и сол.
Дует Ритон преди готини я приготвиха в "Бон Апети".
Виж целия пост
# 133
Дендри, аз правя любима на мъж ми студена салата. Към ориза (изцеден и изстуден) добавям нарязан на кубчета домат, варено яйце, зелен лук (става и със стар), консерва риба тон, черен пипер, сол, зехтин/ олио, лимонов сок..... Става разкошна свежа и питателна салата. Той добавя и огромно количество допълнително лимонов и соев сос, но на мен не ми е по вкуса Crazy
Виж целия пост
# 134
Ето още едно предложение Италиански аранчини


http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,733.msg6920.html#msg6920
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия