Кашкавал на скара

  • 28 688
  • 103
# 75
Сиренце ти кисна ли го? и на какво го пече на скара или на тиган.
Киснах го да, аз винаги си обезсолявам сиренето. Пекох го на грил-тиган.
Виж целия пост
# 76
Аз намерих Халуми в Била /Плевен/ ...
Тази долу или до "Технополис"?
Виж целия пост
# 77
Аз намерих Халуми в Била /Плевен/ ... Да питам някой който е купувал извън България дали е толкова солено или само на тази фирма е такова.

Не беше много солено. Беше твърдичко, сухичко (малко тип ученическа гума за моливи  Laughing)  и ми беше препоръчано за точно скара (с перфектен резултат).
Виж целия пост
# 78
Аз намерих Халуми в Била /Плевен/ ...
Тази долу или до "Технополис"?

На Дружба - до Техномаркет, но сигурно и в долната Била го има, не съм проверявала.
Виж целия пост
# 79
4o4olina, благодаря   bouquet . В събота ще потърся.
Виж целия пост
# 80
Вчера след като четох при вас  Hug, купих сиренето Халуми и вечерта - на барбекюто   chef....Имахме гости - всички много го харесаха, аз така и не успях да го опитам - свърши  Joy    но вече знам, че се получава, така че скоро и аз ще го опитам  Laughing

мерси за идеята
Виж целия пост
# 81
Даа, ще потърся и аз тогава такова халюми/халуми.
Пух, на коя фирма беше твоето?


Малко офтопик, но тук най-малко за сиренето се пише  Laughing
Тарталета, честито! Лека и безпроблемна! Много се зарадвах Hug
Виж целия пост
# 82
халуми няма  номенклатурата на Кауфланд.
Аз си го купих от фантастико-225гр за 2,60 лв
Виж целия пост
# 83
ММММММММММММММ звучи ми много вкусно и сирене и кашкавал -  със сигурност ще се пробам да направя.
Виж целия пост
# 84
Сиренето Халуми е типично за Кипър сирене - предлага се прясно и отлежало. Отличава се с текстура, която прилича на дъвка и в суровия вид е безвкусно, но запечено или запържено е неповторимо на вкус - меко и топящо сирене с хрупкава коричка.

Напротив, става и сурово...то е нещо между сирене,кашкавал и мляко.Аз го печа и става вълшебно, но може да се яде и сурово... Simple Smile
Виж целия пост
# 85
Сиренето Халуми е типично за Кипър сирене - предлага се прясно и отлежало. Отличава се с текстура, която прилича на дъвка и в суровия вид е безвкусно, но запечено или запържено е неповторимо на вкус - меко и топящо сирене с хрупкава коричка.

Напротив, става и сурово...то е нещо между сирене,кашкавал и мляко.Аз го печа и става вълшебно, но може да се яде и сурово... Simple Smile

Точно така е. Аз също си го ям и сурово.
Естествено това българското не съм го опитвала, и май нямам намерение като ччета как го описвате. Mr. Green Говоря за оригиналното, кипърско.
Виж целия пост
# 86
Малко офтопик, но тук най-малко за сиренето се пише  Laughing
Тарталета, честито! Лека и безпроблемна! Много се зарадвах Hug

 Hug
Виж целия пост
# 87

Пух, на коя фирма беше твоето?


всъщност не запомних  Embarassed, тъй като го купих от Фантастико и беше единственото такова там....
Виж целия пост
# 88

Пух, на коя фирма беше твоето?


всъщност не запомних  Embarassed, тъй като го купих от Фантастико и беше единственото такова там....
Аз купих Карловско. Имало и на Май Дей. Друго не съм виждала.
Виж целия пост
# 89
И аз ще мина довечера през Фантастико дано да го намеря там...

edit намерих от сиренето страхотно е , малко бие на кашкавал,но на опаковката пише ситене тип халуми фирмата е " Карлово" Много ми се иска да опитам оригинално такова  Heart Eyes ето малко снимков материал на сиренето + два печени кремвирша  Laughing



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия