Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отзиви за детски градини - Варна

  • 182 750
  • 1 082
Писах в темата за приема, където ме посъветваха да направим тема и за Варна. Ето ми и поста от там:
Здравейте,
Току що се върнах от градината, в която е приета дъщеря ми тази година и няма да спестя и името й  - "Светулка" (до стария КАТ), и за която стояхме цяла седмица на пост за да сме вътре. Условията, които бях вече видяла днес ме съсипаха. Дъщеря ми реве в сградата - аз отвън, че трябва и съм принудена да си оставя детето там. Приемат деца 1 ГРУПА!?!?! в стая със сборна група, в която забележете има само - балатум, 4 маси със столове, легла и телевизор, пред който вече по-големите бяха залепнали. Няма играчки, няма място за игра, няма учителки. Всички били в отпуск. Държа да споделя, че детето ми е ходило повече от година на ясла без нито един ден да реве, нито веднъж!!! Днес плака през цялото време, нито една учителка не и обърна внимание само мен поучаваха как да не се тревожа те след 5 мин спирали в групата.Никой не я попита как се казваш, искаш ли да ти покажа къде ще играете, къде ще спите, никой не се държа с нея като с дете което е за първи път тук и е единственото за деня прието дете (не са 100 за да нямат време и нерви за това). Няма да описвам състоянието на градината изобщо - всичко които са наоколо знаят каква е. Ще разкажа още някой друг ден ... днес повече не мога. Защо трябва някой деца да са в чисто нови градини , а някой - не? Тази градина дори не е добра, тя е мизерна. Защо стаите на групите трябва да изглеждат така като ги подредят и обзаведат родителите, а не този, който се грижи за тях и, който ми събира 48 лева за такса всеки месец?
Виж целия пост
# 1
много съжалявам за това, което се е наложило да изживееш Hug
за твое успокоение ще ти кажа, че и в новите градини не е по-добре, защото и там се оплакват от отношението на персонала, а и климатиците през зимата само сеят зарази;
просто сме поставени на колене пред нуждата да работим, а и частни алтернативи, които да си заслужават парите няма Rolling Eyes
Виж целия пост
# 2
продължавам....
Обадих се в 10 ч. да попитам как в положението с детето ми и да попитам няма ли да ми поискат телефона поне за инфо (никой не ми го поиска до сега). Вдига ми госпожата на групата и ми казва в суматохата сутринта забравих да ви го поискам, но добре че звъните казвайте го. И почти приключвайки разговора я питам детето ми успокои ли се и тя казва - Доколкото чувам никой не реве, значи всичко е ОК!?!?!
 Думите "доколкото чувам" казани от госпожата на групата как ви звучат?
Следващото изречение което чувам в слушалката е: Да не забравя да ви кажа. Довечера да дойдете по-рано да приберете детето 16-16,30 ч. Градината е на центъра и децата свършват бързо. Да не я оставяте повече?!?!?! Иска ми се да не е истина това всичко което написах, но... Не съм от майките които треперят за детето си и искат и държат на специално отношение. Днес съм аз утре ще е следващия записан в тази градина. Само споделям впечатленията си от днешния ден.
Аз ако можех да си вземам детето в 16 ч. щях ли да го запиша в мизерията, щях ли да му причинявам стреса на 1 г. и малко да започне да ходи на ясла, щях ли да вися една седмица пред градината за да съм сигурна че ще влезе. Какво означава: ние сме на центъра и децата свършват бързо? Ами ако работя в Бизнес центъра как ще се прибера до нашия район да си прибера детето. Имат си работно време градините и ще се побирам в него,как си е мой ангажимент, но тя да ме кара да се съобразявам с нея ... не познаха. Само малко да посвикне и ще я държа до 18-18,30 ч.  само заради тях. Живея наблизо и ще могa да си го позволя.
Съжалявам с дългия пост ..
Виж целия пост
# 3
Отвратително отношение, нямам думи! Как така ще иска да си тръгва в 16,30, като раб. и време е до 19? Или 18...все едно! Такова безочие....егати!
Виж целия пост
# 4
Малка фея, много е тъжно всичко това, но за съжаление не се очудвам...може би трябва с майките там да говорите и да вземете мерки... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Не отварям темата за да пиша само аз и за градината на моето дете. Много се надявам да има и други мнения и разбира се повече позитивни постове. Мисля, полезна ще е за всички.
Виж целия пост
# 6
Ами как да напиша за нашата градина след твоите постове, не е честно едни дечица така да са, а други по друг начин. Аз и ти сме допринесли еднакво за тая община, децата ни трябва да получават еднакви неща или поне да няма такива фрапиращи разлики. Просто не е нормално.....
Виж целия пост
# 7
Аз не мога да се включа с опит все още, но ще се радвам някой да сподели мнение за ОДЗ "Славейче" в Левски. Надявам се ако всичко е наред да си дам мнението за там лично много скоро, но до тогава ще ми бъде интересно да чуя други такива.

Малка фея, описала си го ужасно, дано това не е перманентното състояние на градината.
Виж целия пост
# 8
..........Довечера да дойдете по-рано да приберете детето 16-16,30 ч. Градината е на центъра и децата свършват бързо. Да не я оставяте повече?!?!?! ........
абсолютно същото ми се случваше в 1ва група на ДЯ Роза; когато идвах в 17:15 да си го взема винаги беше последен и ми правеха забележка, че "и лелите искали вече да си ходят". и до сега не ми е ясно как всички майки успяваха да си вземат децата преди 17:00, след като всеки нормален човек работи поне до 17ч.
Виж целия пост
# 9
По тази точка - с "късното вземане" в 17.30 ч - искам да споделя, че поне при нас има огромна разлика. В яслата беше все последен в този час, докато сега в градината си има дечица тогава и няма изнервени учителки, които да ми тропат нервно да го вземам по-бързо. И то успявам в 17.30, защото офисът ми е на 10 мин пеша.
Виж целия пост
# 10
Моето детенце също от вчера е на детска градина в "Светулка" и впечатленията ми напълно съвпадат с твоите.Синът ми също преди това посещаваше ясла и нямаше проблем и ако там си мислех че не е мн хубаво, сега вече си мисля че е било просто прекрасно.Относно вземането на детето-и мен ме осведомиха за същото"хубаво е да го вземете към 16-1630ч?че аз ако можех тогава нямаше изобщо да го записвам да им търпи никаквото отношение и безразличие.Жално ми става за дечицата които пък въобще и нямат представа се детска градина и ще се сблъскат с действителността...но избор нямаме.Да не говорим че Дани вече имитира как едната госпожа "викала".No comment
Виж целия пост
# 11
От една страна ми се плаче като чета и Daria78, от друга се радвам, че не е само мое мнение това за градината и не изглеждам като прекалено взискателна глезла.
Виж целия пост
# 12
Като си помисля, че аз много исках детето ми да бъде в Светулката, защото често минаваме от там и ми хареса двора и новата сграда, която построиха. Вътре обаче не съм влизала. За наш късмет се оказахме друг район и успяхме да се класираме. Понякога късметът те спохожда, без да очакваш. Още докато се правеха списъците за Светулка, минавайки от там, бях свидетел как някаква госпожа от градината се развика на изтормозените майки, че нямало смисъл да чакат, защото си имало ред и предимства. Направи ми много лошо впечатление. Явно е имало защо. Моето дете е в градината на Погребите и въпреки кофти базата всички майки са много доволни. Нямам много впечатления, но учителките, директорката и целият персонал ми изглеждат страшно мили, децата ги обичат и се надявам и занапред да е така, въпреки мизерните условия, при които са принудени да работят! КЪДЕ СТЕ, Г-Н КМЕТЕЕЕЕЕ? Хайде, помогнете на един добър колектив да възпитава по-добре децата ни в нормална среда!
Виж целия пост
# 13
 malka feia , не бива безропотно и безмълвно да приемаш положението в детската градина. Нищо не оправдава отношението на персонала. Работното време е фиксирано, заплата се получава за пълен работен ден, така че никой няма основание да изисква от вас да вземате децата си 2 часа по-рано. Вероятно директорът на детското заведение не знае за тези неща - добре е да се срещнете с него и в един разговор да споделите тревогите си и впечатленията.
Виж целия пост
# 14
malka feia , не бива безропотно и безмълвно да приемаш положението в детската градина. Нищо не оправдава отношението на персонала. Работното време е фиксирано, заплата се получава за пълен работен ден, така че никой няма основание да изисква от вас да вземате децата си 2 часа по-рано. Вероятно директорът на детското заведение не знае за тези неща - добре е да се срещнете с него и в един разговор да споделите тревогите си и впечатленията.
това звучи прекрасно в сферата на "добрите пожелания", но когато са заложени на карта възпитанието и отношението към собсвеното ти дете, аз лично не смея да създавам прецеденти. гарван, гарвану око не вади - директорката може да изтъкне хиляди оправдания защо персоналът се държи така и  като цяло ситуацията да се отрази зле на детето; винаги могат да ти кажат - ами преместете го другаде, което при тази криза с градините, си е равносилно на : да извадиш очи, вместо да изпишеш вежди; не казвам, че тази директорка конкретно ще го направи, но мен лично винаги ме е било страх да им се противопоставя по тази причина; от друга страна, персоналът има наистина причини да недоволства, но не родителите на децата определят заплатите им;  може би, ако повече майки надигнете глас, нещата ще бъдат приети с друго око; лошите условия не бива да са алтернатива на стоенето в къщи; стискам ти палци и кураж!!! Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия