За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 24 072
  • 431
# 390
Здравейте!

Може ли някоя от вас да ми препоръча начин за стерилизиране на масловки?
Набрахме голямо количество, няма как да се изяде.

Предварително ви благодаря!   bouquet

ето тези мариновани съм правила точно с масловки. Може да намалиш оцета или чесъна /че са си доста/, но пък така са вкусни  Peace
За друг начин не знам дали ще стават.

Виж целия пост
# 391
Привет,имате ли някоя идея за тесто,което може да се яде,дори и да е неопечено.Има ли такова Thinking Мисълта ми е да правим сладки със сина ми, а той е много щур и сигурно половината ще го изяде. Crazy

Ето няколко рецепти за тесто, от което могат да се оформят или малки курабийки или топчета. Резептите използват фъстъчено масло, което обаче може да се замени със смес от млени ядки (фъстъци, бадеми, орехи, лешници) плюс масло и пудра захар в количества на вкус.

Фъстъчено негърче

1 чаша галета
2 сл какао
1 чаша натрошени чаени бисквити
1\2 чаша фъстъчено масло
1 чаша натрошен бял шоколад
прясно мляко колкото да се замеси тесто
ванилия
настъргана портокалова кора или сок от един портокал

По желание шоколадът и фъстъченото масло могат да се разтопят заедно в тенджерка на слаб огън и тогава да се смесят със останалите продукти.
Другият вариянт е всичко да се сложи в блендер или кухненски робот.


Шоколадово-портокалови топчета

1 чаша натрошени или млени ядки по желание
3 сл мед
3 сл какао
1 пакет бисквити по желание
2 сл захар
портокалов сок колкото е необходимо за забъркване на тесто
кокосови стърготини за овалване на топчетата

Шоколадово-фъстъчени топчета

1 бурканче фъстъчено масло
2 чаши трошени бисквити
1\2 ч захар
ванилия
1 шоколад
Шоколадът се разтапя на водна баня с 1сл прясно мляко и се оставя настрани в купичка. Останалите продукти се смесват на тесто, като ако е нужно, добавете лъжица прясно мляко и замесете топчета. С помощта на клечка за зъби топнете всяко топче в разтопения шоколад, оставете ги в чиния постлана с готварска хартия и оставете за половин час в хладилника.





Виж целия пост
# 392
Шоколадово-фъстъчени топчета

1 бурканче фъстъчено масло
2 чаши трошени бисквити
1\2 ч захар
ванилия
1 шоколад
Шоколадът се разтапя на водна баня с 1сл прясно мляко и се оставя настрани в купичка. Останалите продукти се смесват на тесто, като ако е нужно, добавете лъжица прясно мляко и замесете топчета. С помощта на клечка за зъби топнете всяко топче в разтопения шоколад, оставете ги в чиния постлана с готварска хартия и оставете за половин час в хладилника.
Тази рецепта ми харесва.Но имам няколко въпроса .Какво е количеството на фъстъченото масло и шоколада?И не стават ли много сладки с тази захар?Мисля че бисквитите и шоколада са достатъчно сладки,но разбира се това е въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 393
Шоколадово-фъстъчени топчета

1 бурканче фъстъчено масло
2 чаши трошени бисквити
1\2 ч захар
ванилия
1 шоколад
Шоколадът се разтапя на водна баня с 1сл прясно мляко и се оставя настрани в купичка. Останалите продукти се смесват на тесто, като ако е нужно, добавете лъжица прясно мляко и замесете топчета. С помощта на клечка за зъби топнете всяко топче в разтопения шоколад, оставете ги в чиния постлана с готварска хартия и оставете за половин час в хладилника.
Тази рецепта ми харесва.Но имам няколко въпроса .Какво е количеството на фъстъченото масло и шоколада?И не стават ли много сладки с тази захар?Мисля че бисквитите и шоколада са достатъчно сладки,но разбира се това е въпрос на вкус.

Шоколадът е голямо блокче, 100г, но можеш да разтопиш и две, може да го разредиш с малко сметана... Фъстъченото масло е около 1 1\2 чч, 450г . На мен поне фъстъченото масло не ми е въобще сладко и си му трябва захарта.   bouquet
Виж целия пост
# 394
Аз пак с питанка Crazy Рецепта за кремкарамел?
Виж целия пост
# 395
Искам да сваря стар боб (фасул) в хермртическа тенджера.
Майка ми го вари първо там (хермртическата) и после прави някаква запръжка.
Но аз не искам да правя запръжка.
Та въпроса ми е какво се слага в херметическата тенджера-лук, морков, чушка, олио, а smile3527 СОЛ?
Виж целия пост
# 396
Аз пак с питанка Crazy Рецепта за кремкарамел?

Крем карамел

ама отчети що не даваш  newsm78
Виж целия пост
# 397
Искам да сваря стар боб (фасул) в хермртическа тенджера.
Майка ми го вари първо там (хермртическата) и после прави някаква запръжка.
Но аз не искам да правя запръжка.
Та въпроса ми е какво се слага в херметическата тенджера-лук, морков, чушка, олио, а smile3527 СОЛ?


Слагаш всичко в тенджерата (след като си хвърлила първата вода) - домати,червен пипер,подправки и сол.След като стане готов и отвориш 
тенджерата може да го сгъстиш с брашно, размито с водичка - така не се запържва, а си става на яхнийка.
Виж целия пост
# 398
Аз пак с питанка Crazy Рецепта за кремкарамел?

Крем карамел

ама отчети що не даваш  newsm78
Mr. Green мЪЖЪТ Е ЖИВ...ДЕТЕТО СЪЩО Mr. Green
И тиквичките пълнените и кебапа станаха хубави. Чак и поздравления получих /дето хич не ги раздава по принцип моя мъж/
Много обича кремкарамел ама аз не...това е и причината никога да не съм го правела...та искам да му направя и това /та дано ми даде званието "бяла, нежна и добра съпруга" Mr. Green/
Виж целия пост
# 399
Какво бих могла да направя с малко сорови вишни?
Виж целия пост
# 400
Какво бих могла да направя с малко сорови вишни?
Колко малко?
Виж целия пост
# 401
Какво бих могла да направя с малко сорови вишни?
Колко малко?
Около половин кг може би, в една кутия от киви са пълна.
Виж целия пост
# 402
Кекс с вишни
5-яйца,1 1/2ч.ч захар,6с.л.-олио,6 с.л-вода,половин пакетче бакпулвер,1-ванилия,1 1/2-ч.ч-брашно,1ч.ч-вишни.
Захарта и яйцата се разбиват с миксер до гладка маса.Добавя се олиото,водата,ванилията,и брашното с бакпулвера.Вишните, на които са махнати костилките се разпределят равномерно, и с лъжица се обръща част от сместа за да се скрият. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Незная колко са ти вишните,но ти предлагам това.
Виж целия пост
# 403
Какво бих могла да направя с малко сорови вишни?
Колко малко?
Около половин кг може би, в една кутия от киви са пълна.
Сега видях ,че си писала Simple Smile
Написах ти рецепта която у дома се харесва,дано и други се включат с предложения Hug
Виж целия пост
# 404
Много благодаря Simple Smile че са много кисели и не стават за ядене.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия