Каква застройка за супи правите?

  • 32 858
  • 58
# 30
Най-често:- жълтък и кисело или прясно мляко
Виж целия пост
# 31
яйце + кисело мляко и за супа и за мусака. Понякога правя "пухкавата заливка за мусака" по една форумска рецепта, става разкошно, но не винаги разполагам с прясно мляко
Виж целия пост
# 32
Застройката за супа е едно яйце,4-5 с.л.кисело мляко и 1  с.л. оцет,оцета е ,за да не кисели супата като изстине.За мусака е същата + 3-4 с.л. брашно/без оцета/.
Виж целия пост
# 33
Dilirium ,може ли линк към тази "пухкава заливка за мусака"  Praynig
Или да споделиш как се прави ?
Аз я правя като Lina dm , но с повече яйца .....вкусна става,но по често имам в наличност и в излишък прясно мляко,та не е лошо да пробвам и тази   bouquet.
Виж целия пост
# 34
Dilirium ,може ли линк към тази "пухкава заливка за мусака"  Praynig
Или да споделиш как се прави ?
Аз я правя като Lina dm , но с повече яйца .....вкусна става,но по често имам в наличност и в излишък прясно мляко,та не е лошо да пробвам и тази   bouquet.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393530.msg11159380#msg11159380
ето един вариант  Wink
Виж целия пост
# 35

polly,

заповядай Пухкава заливка за мусака. Страхотна е, няма да сбъркаш ако я пробваш.
Виж целия пост
# 36
Благодаря Ви  Hug.
PepaN ,доколкото разбирам ти си я правила тази заливка ?
Не става ли мазна муската,с това количество олио  newsm78,каймата и тя си  си пуска доста ,а сега и в поливката...въпреки че тя е тип сос бешамел и той носи мазно  newsm78 и може би се уравновесяват нещата ?
Виж целия пост
# 37

 polly,

 не не става мазна мусаката. Само докато се пече отгоре се вижда на места , но след това се поема и си е напълно нормално. Сигурна съм, че ще ти допадне. Grinning
Виж целия пост
# 38
Благодаря ти PepaN   Hug
Ще се пробва тогава, в най-скоро време или на мусака или на пълнени чушки-предполагам ,че   поливката ще е също толкова добра и за тях   bouquet
Виж целия пост
# 39
Аз според времето с което разполагам приготвям различни.Набързо - разбито яйце и кис.мляко и добавям към този смес от супата, която съм дръпнала от котлона .,след това ги смесвам.Когато имам време приготвям от споменатат варена застройка но слагам соево брашно или препечено на сух тиган брашно. 
Виж целия пост
# 40
ако в супата имам домат, само с 1 цяло яйце я застройвам.
Ако няма - цяло яйце + кис. мляко.

Моята "пухкава" заливка за мусака:
2-3 цяйца, брашно, сол, 2/3 к. кис.мляко и 1 щипка сода. Яйцата и млякото да са със стайна Т.
Разбърквате и заливате мусТаката   chef пече се до порозовяване.
Виж целия пост
# 41
Моята "пухкава" заливка за мусака:
2-3 цяйца, брашно, сол, 2/3 к. кис.мляко и 1 щипка сода. Яйцата и млякото да са със стайна Т.
Разбърквате и заливате мусТаката   chef пече се до порозовяване.
И аз така я приготвям  chef
Виж целия пост
# 42
Най-харесвам супите с готварка сметана или 3 жълтъка с половин кофичка кисело мляко.
Виж целия пост
# 43
Застройвам само с жълтък и кълцан магданоз, ако има домат застройка не правя.
 За мусака заливката ми е 2-3 яйца, брашно и прясно мляко.
Виж целия пост
# 44
Преди се научих от една жена да правя заливка за мусака и от нея знам че става пухкава,когато има много кисело мляко и се разбива добре с миксер!Аз я правя  "на око",според големината на тавата.Слагам 3 яйца,1 цяла кофичка кисело мляко,щипка сода,сол и 2-3 с.л. брашно.Разбива се добре с миксера.Това е моят вариант за пухкава и дебела заливка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия