Как боб с манатарки

  • 4 402
  • 9
момичета помагайте, донесоха ми манатарки пресни и сега  мъжо иска да му сготвя боб с манатарки. Кажете как да го направя трябва ли да ги пържа ..   chef
Виж целия пост
# 1
А мъжа ти къде е я ял тази манджа? Аз сега разбрам за тази комбинация
Виж целия пост
# 2
И той не е ял такава манджа, но доста хора му я нахвалили че е вкусно много
Виж целия пост
# 3

Малко инфо от нета:

Цитат
30 юли 2005 г.

Ще ви разкажем с наши думи какво се случи с нас на живописната местност " Предела", близо до Банско и Разлог. За непосветените само ще кажем, че това е една седловина, която разделя планините Рила и Пирин. За да вкусите от красотата на това място, най-добре е някога да го видите. След като стигнахме това очарователно местенце, установихме, че сме гладни. До пътя открихме дървено кръчме с най-невороятно меню. Хапнахме боб с манатарки и биволско мляко.

Може би някой от тоя край ще се включи?
Виж целия пост
# 4
Аз не съм от този край, но ще се включа.

Ако готвите боба в тенджера, гъбите сложете накрая, за да не се разварят. Няма значение какви ще са, с манатарки предполагам е по-вкусно,но у нас се ядат основно култивирани печурки.
 
Правила съм и в гърне, но тогава слагам всички продукти без сухите подправки, запечатвам с тесто и оставям на 100 гр. С за цяла нощ във фурната. На сутринта отварям, слагам джоджен, разбърквам и захлюпвам до момента, когато ще се яде.

Печурките ги режа на по-едри филийки, ако са малки, слагам цели.

Боба го готвите на яхния така, както го обичате.

И накрая, ако все пак искате рецепта, потърсете в гугъл с текст "боб с гъби".  Grinning
Виж целия пост
# 5

Сварява се боба както си знаете,но без мазнина.Манатарките се нарязват на хапки и се позапържват- задушават в тиганче с олио.Накрая се добавя 1 с.л. брашно.Разърква се и се прибавя към боба.Оставя се да клокне и да се посгъсти и се похлупва.Маха се от огъна и се оставя да отлежи 1 час.Така става много ароматен и вкусен.
Виж целия пост
# 6
Уаууууу,страшно звучи.Сега трябва да търся манатарки. Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Боба стана много вкусен. Сложих боба с морковите и лука да се варят, после запържих в масло манатарките с червен пипер и ги прибавих към почти готовия боб, накрая сложих и доматка и джоджан стана вкусотиика
Виж целия пост
# 8

Сварява се боба както си знаете,но без мазнина.Манатарките се нарязват на хапки и се позапържват- задушават в тиганче с олио.Накрая се добавя 1 с.л. брашно.Разърква се и се прибавя към боба.Оставя се да клокне и да се посгъсти и се похлупва.Маха се от огъна и се оставя да отлежи 1 час.Така става много ароматен и вкусен.

TheNMaster, чудна идейка ми даваш да си преработя останалия в хладилника боб на нова манджа - боб с гъби! Grinning Hug Тъкмо се чудех какво да му измисля, че да го доядем. А имам и гъбки, ей сега ще го преформя, та няма да го познаят! hahaha
Виж целия пост
# 9

Сварява се боба както си знаете,но без мазнина.Манатарките се нарязват на хапки и се позапържват- задушават в тиганче с олио.Накрая се добавя 1 с.л. брашно.Разърква се и се прибавя към боба.Оставя се да клокне и да се посгъсти и се похлупва.Маха се от огъна и се оставя да отлежи 1 час.Така става много ароматен и вкусен.

TheNMaster, чудна идейка ми даваш да си преработя останалия в хладилника боб на нова манджа - боб с гъби! Grinning Hug Тъкмо се чудех какво да му измисля, че да го доядем. А имам и гъбки, ей сега ще го преформя, та няма да го познаят! hahaha
Ейййй,бравос!  Hug Hug Hug Hug

Само да добавя....Ако купувате от култивираните печурки(по липса на диви гъби примерно) купувайте КРАЛСКИ ПЕЧУРКИ(те са кафеви на цвят).Те са по-ароматни от беличките...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия