TheNMaster's kitchen - Елате ми на гости !

  • 169 258
  • 61
# 60
Бъркан тутманик

Една прекрасна вечер нямахме нищо за вечеря,а ни се ядеше нещо тестяно....
Така подмамена от рецептата за  "Бърканата Пица"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418520.0

Реших да направя "Бъркан Тутманик".....
Понеже тавата в която реших да правя тутманика е кръгла и 35 см. в диаметър.....Изполвах чаша с вместимост 350 мл.

Та......

2 яйца
2 чаши брашно
1/2 с.л. сол
1 ч.л. захар
1 чаша топла вода с размито в нея 1/2 кубче жива мая(или суха мая от френската)
100-150 грама сирене - на едро натрошено

Всичко се разбърква с лъжица(получава се кексово тесто).

В тавата постиламе хартия за печене и я намазваме с размекнато масло(може и олио) . Изсипваме сместа и върху нея (върху тестото) изсипваме 2-3 с.л. олио. С ръце разстиламе тестото(така не залепва по ръцете,заради мазнината ! ) до краищата на тавата,като гледаме да е равномерно по дебелина.
Отгоре поръсваме с настърган кашкавал и аз поръсих със сусам(такова ми беше желанието в момента)...

Сложих в студена фурна и включих на по-малко от 50 градуса(с вентилатор).......Като започна да се надига тестото включих на 150. След като запълни половината от тавата вече увеличих на 180 градуса.

Пече се около 30-35 мин. ......Това е резултата....Много добре се върза с айрян....






Виж целия пост
# 61
Пилешко руло с топено сирене и сметана

Ползваме пилешко филе тип "пеперуда".

Разстиламе филето на дъска,разрязваме да стане на лист.....Начукваме го леко,за да се разстели месото още по-добре.Посоляваме и поръсваме с 2-3 щипки млян черен пипер.




В средата слагаме топеното сирене.(при мен е пушено топено сирене,обикновено топено сирене,кашкавал)



Завиваме на руло и забождаме с клечки за зъби отворите.




Запечатваме рулата за кратко(колкото да си променят цвета) от всички стани в тиган с 1/2 к.ч. олио.

Нареждаме в тава,наливаме гореща вода до половината на рулцата.



Покриваме тавата с алуминиево фолио.Слагаме във фурната и включваме на максимална мощност,докато чуем,че тавата е завряла.Намаляваме градусите на 160-180 и оставяме около 1 час.
10 минутки преди да извадим окончателно тавата добавяме 1 кофичка(400 мл) заквасена сметана в соса и разбъркваме да стане еднородно сосче.

Ето резултата след това....

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия