Съхранение на салатен дресинг

  • 2 528
  • 3
Значи...
мъжлето ми е луднало по босилека Crazy
По принцип той си обича лятно време да вечеря предмно салата -домати чушки лук и сиренци
Нямам нищо против-лесно бързо и икономично
Но от няколко дни реши да пробва с босилек- домати,лук сирене и босилек
Съгласих се,първоначално го нарязах и поръсих върху кръгчетата домат,но днес пробвах дресинг от зехтин,балсамов оцет,босилек,сол и чер пипер-страшна вкусотия....
Та въпроса им е - колко дълго може да се съхранява готовия дресинг от тези продукти,че забърках доста/рецептата май беше за някой ресторант  Laughing/
Виж целия пост
# 1
Аз си взимам готови разни. Указано е седмица след отварянето да се изконсумира. Стоял ми е обаче по две седмици и си е бил ок. Повече не е оставал  Simple Smile
Но в мои е имало и майонези. Спокойно си го дръж добре затворен в хладилника, едва ли скоро ще му стане нещо.  Simple Smile
Особено ако босилекът е сух. И оцетът, и солта са си вид консервант.  Peace
Виж целия пост
# 2
Благодаря ти Блонди
Сложих го в едно бурканче в хладилника,и ще видим какво ще стане/пресен е босилека/
 Hug
Виж целия пост
# 3
.....,но днес пробвах дресинг от зехтин,балсамов оцет,босилек,сол и чер пипер-страшна вкусотия....
Та въпроса им е - колко дълго може да се съхранява готовия дресинг от тези продукти,че забърках доста/рецептата май беше за някой ресторант  Laughing/

Зехтина,оцета и солта го консервират....Издържа доста.

Аз правя сос Песто тип "Дженовезе"и седи в хладилника по 2 -3 седмици.Нищо му няма....

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия