Тирамису

  • 33 590
  • 149
# 105
Момичета, най-накрая открих къде греша.
Миналия път топих бишкотите вертикално, и дори сместа с кафето почваше да бълбука и да прави балончета.
А сега само ги докосвах до течността хоризонтално за секунда.
И нанасяйки крема отгоре, който направих по рецептата на Пина, те не се раздробиха като миналия път.
Благодаря ви, че ме изтърпяхте и съветвахте.  bouquet
Защото на вас може да ви се струва, че това е най-лесния сладкиш, но аз все още не мисля така. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 106
Момичета, най-накрая открих къде греша.
Миналия път топих бишкотите вертикално, и дори сместа с кафето почваше да бълбука и да прави балончета.
А сега само ги докосвах до течността хоризонтално за секунда.

Ха, и моите бълбукаха! ooooh! Whistling Но аз ги топях както ми падне. Thinking
Виж целия пост
# 107
Ха, и моите бълбукаха! ooooh! Whistling Но аз ги топях както ми падне. Thinking
hahaha
На мен дори не ми стигна кафето, та правих още една доза после.
Срам...ама пък се уча де.
Стига да има кой да ме търпи и да ми обяснява като на олигофрен. Mr. Green
Виж целия пост
# 108
Ооо, само за секунда трябва да се топне, буквално!! Иначе ще стане каша! Те са толкова порести, че и от съвсем малко, веднага се навлажняват целите.
Виж целия пост
# 109
Здравейте!  Hug
Сега попадам на тази тема и то защото видях, че Пина е писала  Crazy
Не съм правила тирамису от почти 3 г, а не помня откога не съм го яла...
Аз обаче го правех с маскарпоне и крем сабайон, в който жълтъците все пак не са сурови, а са минали топлина обработка. Слагах също и сметана в крема.
Същият крем слагам на морковената торта на Анда и става божествена.
Виж целия пост
# 110
Цитат
А сега само ги докосвах до течността хоризонтално за секунда.
newsm10
Виж целия пост
# 111
Ооо, само за секунда трябва да се топне, буквално!! Иначе ще стане каша! Те са толкова порести, че и от съвсем малко, веднага се навлажняват целите.

Следващият път ще направя така, че сега има локва от кафе в тирамисуто ми! hahaha


Ето го моето творение. По принцип използвам тава, която идва малко широка и това не ми харесва, че седи малко като "разлято" и "ниско", а не "по-високо", ако мога така да се изразя. Rolling Eyes Но в никакъв случай не се разтича, че да се налага яденето с лъжичка. То може и с вилица, и с лъжица, който както му се яде.
П.С. Извинявам се за снимките, нещо не ги направих добри тоя път. Whistling


Виж целия пост
# 112
Цитат
А сега само ги докосвах до течността хоризонтално за секунда.
newsm10

Да, това е технологията!  Wink
Виж целия пост
# 113
Днес ще правя тирамису по тази видео рецепта

http://www.granarolo.it/giallozafferano/tiramisu-classico.php

Да видим какво ще излезе Wink

Това е на първо четене, пъхнах го сега в хладилника и довечера ще дегустираме  Grinning



В рецептата се използва 500 гр. маскарпоне и 400 гр. савоярди, моето го направих с 250 маскарпоне и 200 гр. савоярди (без 3 бишкотки Wink)
Захарта спазих както е по рецепта 120 гр.
Виж целия пост
# 114
Ще чакам да споделиш! Аз сега не мога да видя рецептата, но по- натам ще я видя в какво се състои. Резултата ме интересува, че се очертавам редовнотирамисуправяч  Simple Smile
Виж целия пост
# 115
Резултата ме интересува, че се очертавам редовнотирамисуправяч  Simple Smile
hahaha
Аз пък пристрастен тирамисуконсуматор.
Нищо де, след време ще пиша най-активно в някой подфорум с диети. Mr. Green
Виж целия пост
# 116
Аз пък го поръсвам с какао след сервиране по чиниите. Не се ли навлажнява какаото като седи в хладилника?
Виж целия пост
# 117
Днес ще правя тирамису по тази видео рецепта

http://www.granarolo.it/giallozafferano/tiramisu-classico.php

Да видим какво ще излезе Wink

Това е на първо четене, пъхнах го сега в хладилника и довечера ще дегустираме  Grinning



В рецептата се използва 500 гр. маскарпоне и 400 гр. савоярди, моето го направих с 250 маскарпоне и 200 гр. савоярди (без 3 бишкотки Wink)
Захарта спазих както е по рецепта 120 гр.


Аз го правя точно така тирамису-то, винаги става супер.
Виж целия пост
# 118
Ама според мене е твърде малко времето до довечера  Thinking  Друго си е да престои 24 часа или поне 12 часа. То не е само за Тирамисуто, за всички торти.
Виж целия пост
# 119
О,да, абсолютно права си, Пина, но на кой ли му се чака толкова време...
Няма да забравя с една приятелка като бяхме правили преди 2 години тирамису заедно, и тя бърка, ли бърка жълтъците със захарта и маскарпонето, по едно време го опитваме да видим как е на вкус, щяхме да повърнем- тя изсипала захар вместо сол...беше нещо адски гадно, само като се сетя сега и  Sick Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия