Тирамису

  • 33 568
  • 149
Правя по една рецепта от тук, но не става и не става. Кремът не бухва и не се получава. Като сложа жълтъците и се пресича. Ох неволи, а как го харесвам това тирамису...

МОЛЯ, дайте ми подробни указания как се проготвя. Имам бишкоти, маскарпоне (сега купих два различки вида) и всичко останало.
Виж целия пост
# 1
Здравей Пела, белтъците на сняг ли ги разбиваш?Трябва да ги разбиеш да станат много твърди с миксера, после жълтъците, захарта и маскарпонето се разбиват с лъжица или миксер но на по ниски обороти отделно, след това прибавяш белтъците към жълтъчния крем и много внимателно с дървена лъжица смесваш двете смеси, като бъркането трябра да е отдолу нагоре, леко, докато се смеси всичко,трябва да стане въздушна смес...... за да не ти се пресичат жълтъците, винаги трябва да бъркаш в една посока. После вече като имаш готовия крем, прецедираш както се знае...напояваш леко бишкотите с кафе... не трябва да плуват, и редиш слой крем, слой бишкоти, завършваш с крем, наръсваш отгоре горчиво какао и буташ в хладилника за една нощ.
Винаги ми е ставало без проблем Peace
Виж целия пост
# 2
Аз също разбивам белтъците на сняг. Отделно разбивам жълтъците със захарта с миксер. След това добавям маскарпонето като бъркам сместта само с дървена лъжица!!!!след това добавям и белтъците на сняг и крема е готов.
Виж целия пост
# 3
Пела,

пробвайте с друга рецепта и се уверете, че яйцата са пресни!
Виж целия пост
# 4
Мога ли да попитам с какво евентуално най-добре да заместя моцарелата? Предложиха ми заквасена сметана..
Виж целия пост
# 5
Мога ли да попитам с какво евентуално най-добре да заместя моцарелата? Предложиха ми заквасена сметана..

Предполагам, че искате да заместите маскрапонето Simple Smile.
Ето тук съм описала основните видове сирена, между тях е и маскрапонето.
В темата ще прочетете, че заквасената сметана няма нужната масленост и от това ще загуби вкусът на тирамисуто.

Разбира се, ще имате един вкусен десерт, но няма да е тирамису.
Виж целия пост
# 6
 Embarassed Обърках думичката..тъй като си падам много по това сирене. И благодаря много.   bouquet
Виж целия пост
# 7
Мога ли да помоля за рецепта за тирамису.Вчера си взех необходимите продукти,сега ми е нужна и рецепта Mr. Green.Много благодаря,предварително.
Виж целия пост
# 8
Мога ли да помоля за рецепта за тирамису.Вчера си взех необходимите продукти,сега ми е нужна и рецепта Mr. Green.Много благодаря,предварително.
http://ricette.giallozafferano.it/Tiramisu.html
Виж целия пост
# 9
Може ли и превод?Благодаря!
Виж целия пост
# 10
И аз чакам превод  Grinning   bouquet
Виж целия пост
# 11
Необходими продукти:
бисквити за тирамису
6 яйца
120г захар + 2чл захар
500г маскарпоне
какао на прах - за поръсване
сварено черно кафе - за сиропиране на бисквитите
шоколад настърган

Приготовление:
Най-напред пригответе черно кафе (около 2чч) и оставете да поизстине.
Подредете бисквитите в тавичка.
Разбийте жълтъците с половината захар докато се получи светъл, гладък крем. Разбийте марскарпонето с миксер или дървена лъжица, да стане гладко като крем, и добавете яйчената смес.
Разбийте белтъците с останалата захар да станат пухкави, и добавете внимателно към маскарпонето.
Сиропирайте бисквитите с изстиналото кафе, така че да станат добре напоени без да подгизват. Отгоре сложете на пласт половината от крема и заравнете с шпатулата. Повърхността поръсете с прах какао.
Подредете втори пласт бисквити, в посока различна от подредбата в долния (ако едните са хоризонтална редица, другите сложете във вертикална). Покрийте ги с останалия крем и заравнете повърхността. Най-отгоре обилно поръсете с какао. Накрая поръсете и с шепа стърган шоколад - най-добре става ако го направите на "стърготини" като от подострен молив (прави се с много остър нож).
Оставете в хладилника за няколко часа да се стегне.

Много е важно да проверите яйцата да са пресни, защото ще се консумират сурови. Сложете ги в дълбока съдинка с вода (буркан) и ако потъне на дъното, значи е прясно яйцето.
За да придадете по-силен вкус на тирамисуто, към кафето може да добавите малко алкохол като ром или марсала - съвсем малко, колкото да го усетите.
Виж целия пост
# 12
Благодаря на Markrit и Кремче Ванилия , че са се включили с рецепти за тирамису.

Единствено искам да допълня, че тирамисуто може да бъде направено и с индивидуални чаши (купички), за да може да бъде сервирано ефектно.

Виж целия пост
# 13
Кремче Ванилия, благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 14
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%A2&id=325

Това съм правила няколко пъти без проблем
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия