Пълнозърнести гофрети

  • 3 641
  • 5
Здравейте, имам нужда от рецепта за гофрети с пълнозърнесто брашно.
Притеснявам се да сменя автоматично бялото с пълнозърнесто, някой опитвал ли е ? Пуснах търсачка, но нищо не намерих, ако не съм се справила и на линк ще съм благодарна   bouquet
Виж целия пост
# 1

Заменяла съм с пълнозърнесто, но с малко по-малко количество. Вместо чаша с връх, сложих равна.
Правила съм и с оризово брашно, и с нахутено - слагам ок. чаша и половина. Гофретите не бухват, затова пълня формата повече, отколкото като тестото е с пшеничено брашно.
Рецептата, която ползвам е: 1ч.ч. вода, 1ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. олио, 2 яйца, 1ч.л. бакпулвер. Само че чаената ми чаша е 150 мл. и тестото е доста течно, като за палачинки. Пробвах с по-гъсто по други рецепти и не ни хареса.
Виж целия пост
# 2
Ivira, благодаря ти много.   bouquet
На мен по-рядките теста ми стоят сурови вътре, но ще опитам. Другият вариант е да са по-тънички. 
Виж целия пост
# 3
Ето още една

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1868.msg52699.html#msg52699
Виж целия пост
# 4
звучи супер, много ти благодаря
ще кажа в понеделник как е минало  Hug
Виж целия пост
# 5
Аз ги правя с:
3 части бяло брашно
2 части пшеничени трици
малко олио
вода, колкото е необходимо
малко сол

Когато мерните единици са големи и препълнени супени лъжици стават 2 гофрети (кръгли с диаметър около 15 см.).

Докато са пресни и хрупкави са много вкусни, като престоят имат много особен леко "млечен" вкус. Не знам на какво се дължи, но и така ми харесват.
Стават много вкусни и с шунка, или колбас по средата (разлива се малко смес, слага се шунката и отгоре още малко смес, или пък се нарязва на ситно и се обърква със сместа).
Правила съм и принцеси с такива гофрети, супер са.
Все още не съм пробвала да направя някакъв сладък вариант.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия