Търся мнение за фурна.

  • 1 117
  • 12


    След като вдигнах ръце от газовата ни фурна, реших да купя електрическа.Изборът тук е повече на малки фурни и за това ще трябва да се задоволя на голямата която намерих.Но преди това искам съвет от вас дали си заслужава да я купя.

   Има функция за печене горен и долен реотан, дамо с долен и грил.Също така отделно има копче и за таймер, което все още не знам дали ще ползвам( а и ми се струва ненужно, но не е проблем).

  Въпросът ми дали като няма печене само с горен реотан и вентилатор, фурната е добра?Искам я предимно за печене на тестени изделия, но от доста време съм с газова и не мога да преценя дали да я купя.
Виж целия пост
# 1
Моята е такава,каквато описваш+вентилатор *AEG*,много съм доволна.
Когато искам да пека само на горен реотан включвам грила и нямам проблем.Рядко ми се случва да пека с вентилатор.
Виж целия пост
# 2
Моята е такава,каквато описваш+вентилатор *AEG*,много съм доволна.
Когато искам да пека само на горен реотан включвам грила и нямам проблем.Рядко ми се случва да пека с вентилатор.

   Хубавите козунаци на нея ли изпече? Simple SmileКогато се пусне да се запече тесто на грила не изгаря ли бързо?И всъщност вентилатора за какво се ползва?
Виж целия пост
# 3
Да. Laughing
Вентилатора съм ползвала,когато пека пица,например,че слагам двете тави заедно.Но,по някое време завъртам тавите,горната слагам отдолу,а долната отгоре,че по-добре се изпичат.Веднъж ми се случи пицата отдолу да е по-сурова.
Тесто(първо пускам само долен реотан,след 5-6 мин.включвам и горния),кексове,блатове за торта,сладкиши пека на 180 градуса,долен и горен реотан и нямам провал до сега.Козунаците на 160-170 градуса,баница на 220-230 градуса.За тези неща не ползвам вентилатор.
Виж целия пост
# 4
Въпросът ми дали като няма печене само с горен реотан и вентилатор, фурната е добра?

Според мен - не, скъпа ми крави  Confused Не, че няма да върши работа. Но добра и адекватна за наши дни - не.

П.С. Нямате ли магазини за втора ръка? Ние така взехме нашата на Сименс с всички екстри за без пари и вече 6-та година е безгрешна...
Виж целия пост
# 5
Билянка аз не разбрах - вентилатор има или няма? Ако е без, по-добре не купувай. Точно за тестените неща вентилатора е незаменим. А за таймъра - при мен е изключително полезен и използван - слагам си нещата във фурната, нагласям таймъра и забравям за тях, докато не започне да звъни. Страшно е удобно!

Моята фурна например има само долен и горен огрев заедно, както и отделно вентилатор с градуси и горен грил и напълно са ми достатъчни тези функции. Почти всичко пека само на вентилатор, само цели късове месо на горен и долен огрев, а грила си го ползвам за сандвичи, пържолки и капията си опекох там тази година, че мъжа ми постоянно пътува и нямаше кой да ми разпали грила на двора.

Успех с избора!  bouquet
Виж целия пост
# 6
И аз смятам, че без вентилатор не си струва. Таймера го ползвам винаги ако в рецептата са посочени минути и градуси.
Виж целия пост
# 7

  Въпросът ми дали като няма печене само с горен реотан и вентилатор, фурната е добра?Искам я предимно за печене на тестени изделия, но от доста време съм с газова и не мога да преценя дали да я купя.

Доколкото разбирам от описанието, ето моята идея:
Грилът замества "само горен реотан", просто оставяш вратичката полу-отворена докато се пече. Става за зачервяване (в края на печенето) на разни неща (месо например) само отгоре, много бързо става, като можеш да контролираш бързината - просто слагаш тавата по-близо или по-далеч от грила.
Пиците стават на "горен и долен заедно", като последните няколко минути ги пускаш само на "грил", ако искаш кашкавала да стане с коричка (не всички искат).

Не се сещам за други разлики и необходимости за "само горен реотан" и "вентилатор".

Вентилаторът главно съкращава времето за печене (загледай се в някоя опаковка храни, има го сравнено при указанията за печене на фурна, че не ми се става от дивана  Laughing). Останалото са префърцунени фръцки за пишман готвачи   hahaha

Виж целия пост
# 8


   Благодаря за отговорите.Ще потърся и утре с вентилатор но, ако не намеря ще взема тази.Наталина ме наведе на размисъл за пандишпановите изделия Thinking .Но все пак ще си запазя и газовата фурна, там те стават сполучливи, стига да не са "тежки" теста.
Виж целия пост
# 9

Вентилаторът главно съкращава времето за печене (загледай се в някоя опаковка храни, има го сравнено при указанията за печене на фурна, че не ми се става от дивана  Laughing). Останалото са префърцунени фръцки за пишман готвачи   hahaha

А, тук не съм напълно съгласна. Вентилатора всъщност разпределя равномерно температурата във фурната и освен, че пести време и енергия (повечето неща се пекат на по-ниска температура), спомага за равномерното печене на тестените неща. Освен това не трябва да се забравя, че с вентилатор във фурната могат да се пекат равномерно по две тави (та дори и три съм слагала). Това пести много време, особено когато искаш да направиш нещо в по-голямо количество.

Колкото за другите екстри (като таймър или възможност за автоматично включване и изключване -това го имам но не съм го ползвала още) съм съгласна, че не са непременно необходими. Таймър може да се купи и отделно..... Peace

Билянка, не мога да повярвам, че в Англия не може да намериш такава фурна, но какво ли се учудвам, англичаните от моя наблюдения са си "консерви" и си карат със старото до гроб. Спомням си как като живеех там преди години бях шокирана, че в повечето домове няма дори обикновен смесител за топла и студена вода във баните....
Виж целия пост
# 10

Билянка, не мога да повярвам, че в Англия не може да намериш такава фурна, 

 Ако търсех цяла печка с котлони и фурна, щях да намеря въпреки, че са на космически цени.Но ми трябва само фурна, няма как да се прескачаме с печка до печка ConfusedСтандартът е по-малък от нашите фурни и си изкривих тавите като затварям вратата на фурната.Не знам, сложно ми е да взема решение.Малко е сърби, боли - драго ми е.

   
Спомням си как като живеех там преди години бях шокирана, че в повечето домове няма дори обикновен смесител за топла и студена вода във баните....

    Laughing LaughingСлед като няколко пъти си ощавих ръцете, вече имаме смесител Wink
Виж целия пост
# 11
Но ми трябва само фурна, няма как да се прескачаме с печка до печка ConfusedСтандартът е по-малък от нашите фурни и си изкривих тавите

Вградена ли имаш предвид? Какви размери искаш? Тази например?  Flutter (55х59см тава хваща)

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4772389/c_1/1|c … htext>OVEN.htm
Виж целия пост
# 12
Здравей Биляна,

не може в Англия да нямате Мiele,  бих ти я препоръчала пред АЕG, по-скъпа е, но затова пък с отлично качество във всяко едно отношение.

Колкото до това което е писала Natalyna съм абсолютно съгласна, сте допълня само, че можеш да печеш едновременно дори ястия от различно естество и няма да поемат миризмата едно от друго. Дълго не се доверявах, че това е възможно, но след като опитах се убедих, че е така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия