Как се прави кисел и има ли смисъл от него

  • 35 363
  • 79
# 30
И аз това искам да кажа. В кухнята дават дори млечен кисел с плодове. Хем мляко, хем парченца плод, хем кремче.

Аз под "кисел" точно това разбирам и така съм го правила на моето дете. Млечен крем с плод.
Виж целия пост
# 31
 newsm78
С мляко е млечен крем, а без мляко е кисел или аз бъркам Rolling Eyes
Виж целия пост
# 32
Все си е кисел-с мляко,или без мляко.Щом има плод,аз го наричам кисел Wink
Виж целия пост
# 33
Не знам на кое как му се казва.
В детската кухня, примерно, киселът беше това-млечен крем с плод.
Аз само такъв съм правила.
Компот или плод с вода, в която е варен, сгъстени с нишесте, не съм давала.
Виж целия пост
# 34
newsm78
С мляко е млечен крем, а без мляко е кисел или аз бъркам Rolling Eyes
Не, Никол, не бъркаш!
Киселът е всъщност нишесте, захар, плод (пресен или от компот). Киселът не съдържа мляко. Мляко има в млечния крем.
Виж целия пост
# 35
В нашата кухня има:
кисел - който е само плодове или сок от плоде сгъстен с някакво нишесте (без мляко)
млечен кисел с плод - мляко с плодове сгъстено с някакво нишесте, плодовете ясно се виждат и разбираш какви са
само млечен крем, който е само с мляко и сгъстено с някакво нишесте, в повечето случаи ванилия или какао

Това е то!


Hug
Виж целия пост
# 36
До 1г давах кисел с добавени 2м.л. АМ,сега го правя без мляко.
Според възрастта и вкусът се правят и кремчета и кисели.Повече се ръководя от нудите на детето а не от рецепти.
Ако някой го интересува истинската рецепта за кисел както са го правили едно време:
за 1 порция:100гр плод,10г захар,15 г нишесте,100г мляко,150г вода.Млякото се добавя последно,за да не се пресече.
Виж целия пост
# 37
Хм... ами значи аз давам всеки ден от т.нар. "кисел"  Crazy Забърквам й безмлечна каша, слагам вътре настъргам плод или плодово пюре и понякога добавям АМ. А винаги съм си мислела, че такова нещо като кисел, никога няма да тръгна да правя, защото ми се струваше безсмислен като съдържание (останах с впечатление, че е нишесте с компот или нещо такова)
Виж целия пост
# 38
Кисела се прави като се свари плод,който се пасира. Във вряща вода със захар се добавя размитото в студена вода нишесте и се вари до сгъстяване. После се смесва с плода. Може да се добави и АМ.Моето дете не го харесва много, а готовите в пакетче са още по-гадни. Иначе слагам малко захар-кафява, ако плода е сладък може и без.
Моята педиатърка нарича кисел готовите плодови пюрета,които съдържат нишесте и в началото тях ги давах. Рядко правя кисел-по-скоро за разнообразие, иначе има хубави каши, може да се прави и плод с натрошени бисквити само или към тях да се добави АМ/кърма. Правя му и грис сварен с плод и АМ-него повече харесва, също и сварени овесени ядки с плод и АМ. Въобще има доста варианти по-добри от кисела, особено ако е въведен глутена.
Виж целия пост
# 39
Adina, моля те опиши ми как точно правиш грис с АМ . И аз искам да направя на моето дете , но не знам как
Виж целия пост
# 40
Кашите нали се дават само по един път на ден и то през деня?
Виж целия пост
# 41
Кашите нали се дават само по един път на ден и то през деня?
На мен педи ми каза да давам два пъти седмично каша.
Виж целия пост
# 42
Има майки, които дават и по два пъти дневно.  Tired
Виж целия пост
# 43
Кашите нали се дават само по един път на ден и то през деня?
На мен педи ми каза да давам два пъти седмично каша.
Малиииии, ми аз давам почти през ден каша!!!
Виж целия пост
# 44
Кисела се прави като се свари плод,който се пасира. Във вряща вода със захар се добавя размитото в студена вода нишесте и се вари до сгъстяване. После се смесва с плода. Може да се добави и АМ.Моето дете не го харесва много, а готовите в пакетче са още по-гадни. Иначе слагам малко захар-кафява, ако плода е сладък може и без.
Моята педиатърка нарича кисел готовите плодови пюрета,които съдържат нишесте и в началото тях ги давах. Рядко правя кисел-по-скоро за разнообразие, иначе има хубави каши, може да се прави и плод с натрошени бисквити само или към тях да се добави АМ/кърма. Правя му и грис сварен с плод и АМ-него повече харесва, също и сварени овесени ядки с плод и АМ. Въобще има доста варианти по-добри от кисела, особено ако е въведен глутена.
Как точно правиш грис със сварения плод и АМ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия