Веганството - да споделим опит

  • 179 808
  • 3 248
# 1 290

А през кърпата ли ги пръскаш Embarassed..
Иначе аз  покълвам в обикновен стъклен буркан с марля закрепена  с ластиче.

Не, не през кърпата.  Wink
Пробвай в чиния, не в буркан. Peace Така ще можеш да контролираш влажността. Peace

Ще пробвам,но да те питам и още нещо.Нали кълновете имат нужда от светлина,а така в чиния с кърпа....
Виж целия пост
# 1 291
Ще пробвам,но да те питам и още нещо.Нали кълновете имат нужда от светлина,а така в чиния с кърпа....

Аз доколкото знам, светлината е важна заради хлорофила. Затова и на люцерната примерно и трябва светлина, иначе кълнът става един жълтеникав.
Но аз говоря за зърнени. Като е в земята зрънцето, светло ли му е? Кълнът на зърнените е бял, но след като покълнат и навън е слънчево, можеш да ги "заредиш" ако искаш за половин - един час.

Аз съм повече експериментатор Peace, за теорията някой друг да каже. Laughing
В момента съм заложила крекери за сушене пак. От каквото имах: ръжени, пшенични кълнове, накиснати белени слънчогледови семки, малко ленено брашно. Grinning
Виж целия пост
# 1 292
Сигурно знаете,но да споделя.Четох ,че бадеми,накиснати за една нощ във вода, а след това обелени ,са источник на каллций и особенно полезни за жените,навлизащи в менопауза.
А гъби обичаме цялото семейство.Готвя ги с кафяв ориз или ги слагам в задушените зеленчуци.Дъщеря ми много ги обича печени -цели във фурната.
Виж целия пост
# 1 293
M_Nik ,ядат няколко неща- крем супа морков+картоф+лук 1 път седмично, супа топчета -пак веднъж седмично,зеленчуци с кус-кус,ориз със зеленчуци и зърнен микс/овес,просо.../.............и седя вече 10 минути и мисля,и  не мога да се сетя друго  Rolling Eyes
въобще - искат си едно и също,което си знаят,и това е ! Sick

гъби не съм давала на моите още-малки ми се струват, а и ние ги ядем в огромни количества ,и ако приличат на нас  ooooh!
обичаме и гъбена супа,и каша,и само печени с масло.Ммммм  newsm22
Виж целия пост
# 1 294
Ще пробвам,но да те питам и още нещо.Нали кълновете имат нужда от светлина,а така в чиния с кърпа....

Аз доколкото знам, светлината е важна заради хлорофила. Затова и на люцерната примерно и трябва светлина, иначе кълнът става един жълтеникав.
Но аз говоря за зърнени. Като е в земята зрънцето, светло ли му е? Кълнът на зърнените е бял, но след като покълнат и навън е слънчево, можеш да ги "заредиш" ако искаш за половин - един час.

Аз съм повече експериментатор Peace, за теорията някой друг да каже. Laughing
В момента съм заложила крекери за сушене пак. От каквото имах: ръжени, пшенични кълнове, накиснати белени слънчогледови семки, малко ленено брашно. Grinning

Аз чак сега разбирам,че говориш само за зърнени,а другите как ги правиш?
Виж целия пост
# 1 295
А да ви питам ядките и семената(слънчогледово,тиквено)само накиснати ли ги ядете?
Виж целия пост
# 1 296
Аз чак сега разбирам,че говориш само за зърнени,а другите как ги правиш?

Ще ти кажа, като направиш тези първо. Wink Hug
Виж целия пост
# 1 297
e4o_me4o,
желая ти успех с реализацията на идеята ти за здравословен  магазин! Simple Smile Flowers Four Leaf Clover
За дъщеричката ти- пробвала ли си да й предлагаш пюрирани варианти на сготвени зеленчуци, смесени с кърма?
и така лека- полека да преминеш само на крем- супа или яденце.
За сурови зеленчуци- не бързай. Тя е още малка, пробвай ги по малко на смути.
Заговорили сте се пак за гъбите...аз не се включвам, защото вече съм споменавала моите премеждия и пълен отказ от гъби.
Не ядем такова нещо.
А да ви питам ядките и семената(слънчогледово,тиквено)само накиснати ли ги ядете?
Ядките и семената ги ядем сурови/тези, които могат да се ядат така/,  или покълнали /например слънчоглед и люцерна/.
Слънчоглед слагам понякога в зеленчукови запеканки.
Кълнове отдавна правя само в машинката за кълнове. Преди ги праех с буркан, но сега ми е 100 пъти по- лесно. Peace
Виж целия пост
# 1 298
А да ви питам ядките и семената(слънчогледово,тиквено)само накиснати ли ги ядете?

не само
и смлени в кафемелката за поръсване на салати и +ленено и сусам с мед и сусамов тахана
Виж целия пост
# 1 299
fotinaklaros, а рецепта имаш ли? С търсачката не ми излизат никакви резултати.

това на Мег например http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329365.msg9013271#msg9013271
има и други, но сега не ми се търси
като се специализирам ще свиркам Simple Smile
Виж целия пост
# 1 300
Здравейте,
Много ми стана интересно за кълновете и за машината, в която се правят. Сигурно вече сте разисквали темата, но моля ви за малко повече информация-откъде мога да си закупя такава машина, какво е добре да знам за нея, както и някаква ориентировъчна цена Simple Smile
Много ще съм ви благодарна, ако ми дадете информация по въпроса Hug
Хубава вечер  bouquet
Виж целия пост
# 1 301
аз имам въпрос, но не за кълновете.

от известно време наблюдавам, че тялото ми отхвърля определени храни, които аз обичам и ям редовно  Thinking
първо забелязах, че брюкселското зеле предизвиква разстройство и ми прималява  Tired
пробвах с био продукт - пак същото  Whistling

сега от гъби ми става зле - за сега само печурки, от шийтаке нямам тези оплаквания.
започва се с главоболие, после ми се гади, прималява ми - зле ми е с 3 думи  Tired

някой има ли идея на какво може да се дължи това? newsm78
проблемът е, че един път ми беше зле, когато бях на работа и нямаше къде да полегна да се освестя Tired
Виж целия пост
# 1 302
asyalein  Hug
Някъде бях чела, че както мидите са филтър на морската вода, така гъбите - били същото за почвата, но не мога да го открия  ooooh!

Но въпреки полезните свойства на гъбите експертите от института по хранене съветват родителите да се въздържат от употребата на гъби в храненето на бебетата. А на деца с хроничен гастрит, болести на черния дроб и бъбреците гъбите не се препоръчват въобще. Освен това неправилно или лошо обработените гъби могат да причинят заболяване - ботулизъм, при което се засяга централната нервна система. Болестта се предизвиква от токсините, отделяни от бацилите - ботулиноси. Основният източник на инфекцията е почвата. Ето защо гъбите са един от най-опасните преносители на спорите и бацилите на ботулиносите. - http://209.85.135.132/search?q=cache:6x25U7tprNYJ:www.bulpress.n … ct=clnk&gl=bg
Виж целия пост
# 1 303
Лени,

това не обяснява проблемите с брюкселското зеле.
да не говорим, че и от чушки ми става зле  Sick
Виж целия пост
# 1 304
днес правих тофу по рецепта на Мег http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3640.html 
но нещо хич не съм очарована
вкуса изобщо не ми харесва...
а преди като съм си купувала си го похапвах добре
от соята ли е или ...
чудя се сега с какво да го комбинирам и да не се усеща много много
а да не би да трябва да узрее ....

asyalein, ами не знам на какво се дължи, но и на мен нещо ми става
от известно време след като се на ям ми става нещо гадно на стонаха-тежест в горната част и болка като се прегъна, трябва да стоя добре изправена
не мога да кажа от конкретна храна, защото се случва от различни
вчера даже и леко ми прилоша...
и десетина минути след хранене ако хапна нещо хлебно или ядки сякаш ми се разсейва малко тежестта  и тъпата болка (в смисъл не е остра)
сигурно нещо пречистване трябва да се направи, но сега кърмя и се чудя какво да направя...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия