За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 20

  • 31 749
  • 737
# 30
Благодаря ви! Мама Цоцоланка, разсмя ме  Laughing
Виж целия пост
# 31
Относно боба: тайната на вкyсния и добре сварен боб е в бавното мy готвене. Аз го слагам в тенджерата под налягане на минималната степен на газта. След като се вакyмира, изключвам. След малко изливам водата и слагам нова с всички подправки и пак на минималната степен. Готви се общо към 4-5 часа, но резyлтатът винаги е чyдесен.
Виж целия пост
# 32
Mомичета дайте идея каква гозба да спретна с пуешко филе... до сега само сме правили шницели.
Не ми се ще да го правя на фрикасе... или на китайско с ориз.
Благодаря   bouquet

Мамче благодаря за темата.  smile3525
Виж целия пост
# 33
Записвам се, да не ви изпусна  bouquet!
Виж целия пост
# 34
И аз за боба да питам  Close
Или не ми увира, явно е стар, ила аз не правя нещо като хората. Почнах да се крия и да купувам готов сварен и да си го доготвям.

Препоръчвам ти бобът на Аррива, марка Мизия.
И аз като теб имах сериозен проблем с намирането на хубав боб. Е, този ми го разреши проблемът. Страхотен е.
Виж целия пост
# 35
ivalex , тук надникна ли?
http://www.receptite.com/recepta.php?cat=ias-pui
А относно боба: подкрепям nana77 , от тази марка боб съм много доволна. Оня ден готвих, увря за норматив и беше много вкусен.
Виж целия пост
# 36
Боба и аз го правя като Мама Цоцоланка с две мааалки разлики - не слагам брашно, че моичкия не го харесва така, а в последната вода слагам 20 г ракийка. Из Лудогорието така видях да правят и наистина установих, че някак по-свареничък става.

Аз пък имам следната питанка. Вчера правих сладко от смокини и като стерилизирах бурканчетата ми се стори че едното "пийна водичка", в смисъл че излязоха балончета, като го слагах в тенджерата с водата. Все пак си го оставих вътре, завряха си, не е плъпнало сладко из водата, ама дали това бурканче нещо няма да ми направи проблем? Не че не мога още сега да го отворя, ама то и без това направих малко количество.... малко ми свиди, нека си стоят за зимата.
Виж целия пост
# 37
Момичета, трябва ми спешно рецепта за пълнен шаран. Около килограм - килограм и двеста. Не мога да преценя, нямам везна.
Виж целия пост
# 38
иска да ви попитам може ли да се готви - т.е вари замразено месо в тенджера под налягане?
Виж целия пост
# 39
Ще правя тази торта  http://www.kaneia.com/topic/4/%D0%E5%F6%E5%EF%F2%E0-%E7%E0-%D4%F … 0-%F2%EE%F0%F2%E0

Трябва ли да намажа тавичката с мазнина или да сложа хартия при печенето на блата?И на колко градуса? Tired
Виж целия пост
# 40
Момичета, трябва ми спешно рецепта за пълнен шаран. Около килограм - килограм и двеста. Не мога да преценя, нямам везна.

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pylnen_sharan_s_orehi

http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=2702

Заповядай!
Виж целия пост
# 41
иска да ви попитам може ли да се готви - т.е вари замразено месо в тенджера под налягане?

Аз лично не съм варила, винаги първо го размразявам. Но и не виждам причина да не се свари. Просто увеличи времето на варене с половин час примерно.
Виж целия пост
# 42
nana77 , благодаря!
Виж целия пост
# 43
става въпрос за свински език и не знам какво ще стане, понеже ще варя за първи път в тенджерката - днес си я взех и искам да я пробвам
Виж целия пост
# 44
става въпрос за свински език и не знам какво ще стане, понеже ще варя за първи път в тенджерката - днес си я взех и искам да я пробвам

Аааааа със сигурност ще стане. Мятай в тенджерата и да си къкри на тих огън.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия