МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 119 610
  • 374
# 15
Ще пробвам и аз, така изглеждат чудесно.   Peace До сега ги слагах само но царска, така ги обичаме.
Виж целия пост
# 16
  TheNMaster,няма защо да се притесняваш от капките в буркана.Все-пак са от току що заврялата вода.
  Моята майка затваря  камбите по този начин не от години от десетилетия,така че всичко е проверено с времето! Peace
  Но ти си решаваш! Simple Smile
Виж целия пост
# 17
Това са най-вкусните камбички които съм яла до сега Crazy
Комплименти и от свеки Simple Smile
   Страхотно,delicate!Тъкмо очаквах да се включи някой,който вече ги е направил.
Виж целия пост
# 18
Скоро ще направя тази рецепта. Звучи чудесно! Само да попитам- коко време издържат без да се развалят в буркани? Смятам да направя по-голяма доза и така без старилизация и без аспирин да не се получи бомбаж?
    За стерилизацията трябва много добре да се измият бурканите.Майка ми в такива случаи не се доверява на разни вера,а използва сода бикарбонат(но аз ползвах веро Peace ).Бурканът и капачката се заливат със заврялата вода,за да се убият всички евентуални притеснители на бъдещата консерва.

    В дома на мама бурканите не познават аспирин! Naughty
    Олиото и захарта са достатъчно добри естествени консерванти! Peace И солта ,разбира се,но в случая тя не играе толкова голяма роля.
   
    Тези буркани издържат до една година.Не знам за повече,не ни се е случвало да проверяваме. Simple Smile
 
Виж целия пост
# 19
Селма,днес направих още 2кг. но сложих 1ч.л сол.
Няма да има проблем, нали?
Първите ги направихме точно по рецептата.
Виж целия пост
# 20
Селма,днес направих още 2кг. но сложих 1ч.л сол.
Няма да има проблем, нали?

   Не,няма. Peace
   Майка ми слага една щипка на 5 кг. Crazy
Виж целия пост
# 21
Селма,днес направих още 2кг. но сложих 1ч.л сол.
Няма да има проблем, нали?

   Не,няма. Peace
   Майка ми слага една щипка на 5 кг. Crazy
Hug
Виж целия пост
# 22
Свекърва ми правеше  мариновани камбита, пълнени със зеле и моркови. стават божествени  eat
Виж целия пост
# 23
Селма поредната страхотна рецепта   bouquet
Виж целия пост
# 24
    За стерилизацията трябва много добре да се измият бурканите.Майка ми в такива случаи не се доверява на разни вера,а използва сода бикарбонат(но аз ползвах веро Peace ).Бурканът и капачката се заливат със заврялата вода,за да се убият всички евентуални притеснители на бъдещата консерва.

    В дома на мама бурканите не познават аспирин! Naughty
    Олиото и захарта са достатъчно добри естествени консерванти! Peace И солта ,разбира се,но в случая тя не играе толкова голяма роля.
   
    Тези буркани издържат до една година.Не знам за повече,не ни се е случвало да проверяваме. Simple Smile
 
Благодаря! И аз не съм фен на аспирините. За бурканите- ще  ги извадя горещи от миялната машина и ще свършат точно такава работа.  Hug
Виж целия пост
# 25
  Само да отбележа,току що заврялата вода(около 100 градуса) има стерилизиращ ефект,доколкото за просто горещата........не съм сигурна!  Naughty
Виж целия пост
# 26
 Само да отбележа,току що заврялата вода(около 100 градуса) има стерилизиращ ефект,доколкото за просто горещата........не съм сигурна!  Naughty
Правилно! Не се бях сетила, че миялната вдига до 75 градуса! Благодаря!
Виж целия пост
# 27
 Hug
Виж целия пост
# 28
То в процеса на приготвяне изникват въпросите... правя ги в тенджера не в тиган и съответно маринатата не покрива камбите, но ги разбърквам от време на време. Слагайки чушките сместта спря да ври, трябва ли да засичам време от повторно кипване или просто да се задушават 15мин.?
Виж целия пост
# 29
Цитат
маринатата не покрива камбите, но ги разбърквам от време на време.
   Точно така трябва правиш! Peace

Цитат
Слагайки чушките сместта спря да ври, трябва ли да засичам време от повторно кипване или просто да се задушават 15мин.
    В интерес на истината това време (15 мин.) е съвсем ориентировъчно.Зависи,колко ще ти е силен котлона.Важното е чушките/камбите,да са сготвени,но  да не са прекалено размекнали. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия