vqarno li e?

  • 1 363
  • 16
vqarno li 4e kogato se vari ne6to/primerno kartofi ili drugo/ 4e ako  se slozi sol nqama da uvrat dobre?
Виж целия пост
# 1
Ами незнам вярно ли е, но аз слагам сол за да не ми се разварят картофите Wink
Виж целия пост
# 2
vqarno li 4e kogato se vari ne6to/primerno kartofi ili drugo/ 4e ako  se slozi sol nqama da uvrat dobre?
Да,и аз така знам,затова винаги слагам солта накрая.По между другото същото нещо го знам и за доматите/дом.пюре/
Виж целия пост
# 3
Аz пък не смятам, че е вярно. Аz варя картофите в подсолена вода и никога не съм имала проблеми. Да не би да си иzполzвала картофи, които оставят твърди при варене, нали има най раzлични видове.
Пък и по рецептите пише, че картофите се варят в подсолена вода.
Виж целия пост
# 4
за картофите е хубаво да се сложи сол за да уврат по добре
Виж целия пост
# 5
а също да се варят обелени
Виж целия пост
# 6
Аз знам, че зеленчуците се сваряват по-бързо без сол, а на месото пък обратно - слага се сол. На ориза също се слага сол предварително.
Виж целия пост
# 7
това за картофките го знам от Иван Звездев,каза го в едно от предаванията си
Виж целия пост
# 8
pitam za6toto dneska pravih ogreten i predvaritelno svarih kartofite ama ne6to ne stanaha dobre ne sa krehki kato drug put?posle gi zapekoh vuv furnata sus sireneto mlqakoto i qacata kakto si se pravi  ma ne6to kartofite ne me kefat.vuzmozno li e da e ot tova 4e ne slozih folio ot gore na tavata?
Виж целия пост
# 9
Аз знам, че зеленчуците се сваряват по-бързо без сол, а на месото пък обратно - слага се сол. На ориза също се слага сол предварително.

За зеленчуците за първи път чувам, но за месото съм сигурна,че със сол става по-бавно и е твърдо.
Виж целия пост
# 10
Аз знам за белия боб, че ако се сложи сол в началото, не може да се свари. А месото (пилешкото) го варя със сол...
Но май правилото е солта да се слага в края на готвенето - заради витамините ли, що ли...
Виж целия пост
# 11
Сол не се сляга на боба в началото, а малко преди махане на тенджерата от котлона. Знам и за черния дроб- соли се, когато вече е готов- иначе става като подметка.
Виж целия пост
# 12
Интересно, много спорен се оказа този въпрос, пък аз си мислех че трябва да е нещо отдавна известно.
Виж целия пост
# 13
В колежа ни учеха че когато във водата се сложи сол, тя ври по-силно. Т.е. температурата на врене се вдига. Абе нещо от сорта беше.
Дано не съм казала някоя глупост, но наистина имаше подобно нещо в книгите, а съм го чела доста отдавна:)
Виж целия пост
# 14
за месото съм сигурна,че със сол става по-бавно и е твърдо.

И аз така знам
Виж целия пост
# 15
Da vqrno e.po trudno 6te zavrqt.A pak bez sol po barzo.  Flutter
Виж целия пост
# 16
В колежа ни учеха че когато във водата се сложи сол, тя ври по-силно. Т.е. температурата на врене се вдига. Абе нещо от сорта беше.
Дано не съм казала някоя глупост, но наистина имаше подобно нещо в книгите, а съм го чела доста отдавна:)
Душки, като сложите сол във водата, температурата на кипене на водата се покачва!
Иначе и аз мяй съм чувала, че накрая се слага, ама ....не знам, снощи в зеленя боб сложих всичко заедно и бум в гювеча, обаче тоя боб се вари 2 ч ooooh! Да не е от солта? newsm78 Въпреки , че си мисля , че тукашния е толкова пластмасов, че...сол , без сол , все тая Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия