Коледа идва!

  • 150 120
  • 1 122
# 1 095
Julai4o, пробвай със сусамов тахан да замениш.  И чакам да споделиш резултата!
Виж целия пост
# 1 096
Направих АКК. Много съм доволна Mr. Green Такъв аромаааат! Напомни ми за новогодишните празници от детството ми - нали едно време само тогава имаше цитруси Laughing
Ето го
Виж целия пост
# 1 097
Извинете за досадното "запис".  Blush
Виж целия пост
# 1 098
Току що се връщам от Кауфланд, доволна като слон. Металните кутии не са големи, както си представях и в крайна сметка се отказах да ги купувам. Но пък си взех от тези формички Heart Eyes:
http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … i.166067.16070541
http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … i.166067.16070531

Млякото в рецептата за щолена не е малко!
Виж целия пост
# 1 099
petia_tag ,щом ще правиш щолен по рецепта на Джемма ,3/8 л.мляко ,някъде бях чела=375 мл,....не е ли малко за цялата рецепта.. Simple Smile
не е малко, то е само за разтварянето на маята. Тестото е силно маслено.

ХЛЕБАРКА, азю снощи си писах с Джемма за втасванията, защото също го месих и втасвах в машината. Тя ми каза, че в такъв случай не го втасва два пъти и при звуковия сигнал добавя всичко. Аз лично се спрях на програмата за сладък хляб, защото има много месене и дълго втасване. Час и 40 мин преди края, го изключих и го държах още час да втасва вътре.

Тестото не се надига много, но аз се ориентирам по това, че като го натисна с пръст и веднага се връща нагоре тестото.
Виж целия пост
# 1 100
Петя, кой е линкът за оформяне на щолени с фолио, не мога да го видя Confused

Джемма, честити ти придобивки!!!! Откога си търся такава минимъфин формаааа Simple Smile
Виж целия пост
# 1 101
Някой пита за бастунчетата, но не успях да прочета отговор.Бихте ли споделии как се правят.
 Джема формичките много ми харесаха.
Виж целия пост
# 1 102
Момичета стискайте ми палци, сега започвам да бъркам АКК.  За първи път ще го правя и малко се притеснявам Praynig! Моля ви кажете ми като го сложа във  фурната най-долу ли да го сложа или на първа решетка? Ох имам още едно питане  ooooh!- горе долу какъв е размера на съда за печене? Щях да ходя да си купувам от онези кутии но така и не ми остана време! Предварително благодаря! Hug
Виж целия пост
# 1 103
Джемма, много са хубави, честито! Би ли споделила и цената им  Blush
Виж целия пост
# 1 104
Петя, кой е линкът за оформяне на щолени с фолио, не мога да го видя Confused

ами то е на ръка, не с фолио. http://hostedmedia.reimanpub.com/TOH/Images/Photos/37/exps3323_CW0820C31C.jpg
Аз четох и на друго място и си комбинирах методите и го направих така: разстлах си половината тесто с пръсти на правоъгълник. От единия край го прегънах и така застъпи около 1/3 от цялото тесто. От другия го прехлупих върху него и отгоре направих едно ръбче. Пишише, че формата трябва да наподобява стълбицата за награждаване на спортистите. Ако някой иска, довечера може да снимам стъпка по стъпка как го оформям.
Виж целия пост
# 1 105
а да ви попитам основно тези, които сте правили ванилените кравайчета и линцеровите сладки по рецептите на Наталина - от посочените количества съставки колко бройки ви се получават?
Виж целия пост
# 1 106
Кутийките от Кауфланд наистина не са такива каквито си ги представях и аз по размер, но пък ми допадат и мога да държа сладки в различни помещения в тях, абе симпатични са ми Wink За тези, които се интересуват, размерите са 19,5 см, 16,5 см, 13,5 см. Да си прецените, дали ви се разхожда само за това до Кауфланд. Аз лично не го харесвам този магазин и ако не бяха кутиите, нямаше да ида до там, ама ето - сега и аз там бях Laughing Laughing Laughing
Петя, мерси за разясненията. Аз го бърках на програмата за тесто и после не съм го втасвала втори път. Ще видим какво ще излезе. Пък и ви казах, че ми е подобна, но малко по-различна рецептата от на Джемма.

Между другото, за оформлението, да ви споделя, какво прочете детето, като прочете статията преди рецептата каза, че там пишело, че тази форма идвала от асоциацията, че това е все едно повития Исус, демек все едно повивате пеленаче Wink едно такова вързопче. Това е било първоначално заложената идея. После, се е поизменила формата и особено след изобретяването на специалните форми за Щолен, вече не е точно "повито бебче". Но определено не е стълбица за победители Wink

Ааааа и друго пишеше, след като се намаше с горещото масло се поръсва с КРИСТАЛНА захар и Ванилена Захар, и чак накрая идва пудрата захар. Просто го споделям като вариант. Аз ще го пробвам, да видя какъв ефект ще се получи. Laughing
Виж целия пост
# 1 107
Джемма, много са хубави, честито! Би ли споделила и цената им  Blush

Ами цените не са за изпускане. Формата за мъфинки е 7.99 лв, а тая с коледните мотиви 6.99 лв. Peace Така че, който има Кауфланд наблизо- бегом натам. Има и от металните формички на ринг, хубави са- 6.99лв май бяха и те, но аз имам и не ми трябват.

Относно АКК- пека го на първа решетка. Формата трябва да е  24 см, но висока - правите борд от пекарска хартия.

ХЛЕБАРКА, аз пък Кауфланд мнгоо го харесвам, точно заради интересните нещица, които можеш да намериш понякога. За съжаление не пускат толкова често, но от време на време излизат. Имам от там например за 2 лева игли за забучване на руладини, за 1 лв приспособление за белене на чесън, силиконова форна звезда- по една Коледа ги бяха пуснали, преди няколко години. Сега тези формички. Абе излизат интересни нещица понякога.
Виж целия пост
# 1 108
Джемма, много са хубави, честито! Би ли споделила и цената им  Blush

Ами цените не са за изпускане. Формата за мъфинки е 7.99 лв, а тая с коледните мотиви 6.99 лв. Peace Така че, който има Кауфланд наблизо- бегом натам. Има и от металните формички на ринг, хубави са- 6.99лв май бяха и те, но аз имам и не ми трябват.

Относно АКК- пека го на първа решетка. Формата трябва да е  24 см, но висока - правите борд от пекарска хартия.



Ауууу, Джемма, ти ме разби  Shocked Добре, че не избързах, тук гледах такива само че за 6 бр. мъфинки и цена 12лв  ooooh! Но най-близкия ми Кауфланд е на 80км., в Благоевград, там дали ги има  newsm78 искаммм и аз Blush
Виж целия пост
# 1 109
Ето и моите пробни коледни меденки.Правя за първи път така че не им се смейте много.защото в сравнение с вашите красоти моите са така да се каже "любителски"  Embarassed
 
http://tonchevi.snimka.bg/family/kulinarni-opiti.217268.16074630
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия