Коледа идва!

  • 150 113
  • 1 122
# 1 080
Кремче Ванилия, много ти благодаря за отговора! Сега ми се изясниха нещата Grinning
Виж целия пост
# 1 081
petia_tag ,за първи път искам да се пробвам с щолена  Praynig,помагайте,ядките са уточнени...
Виж целия пост
# 1 082
Много интересни моливчета, тук не съм виждала такива.
Да, много са красиви защото блестят, но вече е 23ч. и още не е изсъхнало мъфинчето върху което ги пробвах. Явно не съхнат. Направени са само да са красиви  Confused

за първи път искам да се пробвам с щолена  Praynig,помагайте,ядките са уточнени...
И аз ще го правя за първи път и тайничко да си призная малко ме е страх да го започна. Дали ще ми се получи.....  newsm78   Като знам купешкия колко е вкусен, а домашния трябва да го надмине  Praynig    Ще разчитам на вас, момичета  Hug
Виж целия пост
# 1 083
Миналата година правих за първи път щолен (по рецептата на Джемма за дрезденски щолен). Имах същите притеснения, честно казано, бях доста скептично настроена към резултата, но все пак го направих. Е, стана страхотен - по-хубав, по-ароматен и по-истински от готовия. Просто следвайте рецептата, ползвайте качествени продукти и резултатът ще е прекрасен.
Виж целия пост
# 1 084
Току-що получих новата брошура на Кауфланд за идната седмица, ще има формички с коледни мотиви, метални, на халка-10 части, 3,49 лв, а също и форма за печене на коледни сладки, тя струва 6.99. Чакам с нетърпение да ги видя.
То едва ли се е виждало от снимката,но горе долу колко големи ти се сториха формичките?Защото аз си търся по големички....
А някой да си е поръчвал ТАКИВА?Ако да нека ми каже колко са големи...
Виж целия пост
# 1 085
petia_tag ,за първи път искам да се пробвам с щолена  Praynig,помагайте,ядките са уточнени...
ами няма проблем, ще помагам.  Simple Smile

Значи аз снощи пробвах в по-широка тава и да направя оформянето на ръка, както е показано на 1-ва стр. Докато втасваше си беше в супер форма, но докато се печеше се разля. Thinking За другите два днес съм решила да направя преградка с три формички за крем карамел и дано да стане по-добре на външен вид.
Иначе относно вкуса, аз миналата година си отделих малко и го пробвах след като го изпекох и не бях очарована. Приличаха ми на две павета, с лоша форма, тежки и ниски и си викам, край не стана. След няколко седмици като ги извадих от хладилника, положението беше още по-лошо, защото от маслото се бяха превърнали в камъни. Срам, не срам ги опаковах с целуфан и панделка и ги подарих. И като се разрязаха се оказа, че са страхотни. Супер ароматни и поовлажнели от престоя. Както казах, свекър ми, който много обикаля света и много пъти е ял в Германия щолен, каза, че моят бил най-хубавия, който е опитвал. Grinning
Благодарности на Джемма за рецептата!
Виж целия пост
# 1 086
Току-що получих новата брошура на Кауфланд за идната седмица, ще има формички с коледни мотиви, метални, на халка-10 части, 3,49 лв, а също и форма за печене на коледни сладки, тя струва 6.99. Чакам с нетърпение да ги видя.
То едва ли се е виждало от снимката,но горе долу колко големи ти се сториха формичките?Защото аз си търся по големички....
А някой да си е поръчвал ТАКИВА?Ако да нека ми каже колко са големи...

Не мога да преценя, в темата за мъфините на последните страници има снимки на брошурата, можеш да ги видиш.

Виж целия пост
# 1 087
Току-що получих новата брошура на Кауфланд за идната седмица, ще има формички с коледни мотиви, метални, на халка-10 части, 3,49 лв, а също и форма за печене на коледни сладки, тя струва 6.99. Чакам с нетърпение да ги видя.
То едва ли се е виждало от снимката,но горе долу колко големи ти се сториха формичките?Защото аз си търся по големички....
А някой да си е поръчвал ТАКИВА?Ако да нека ми каже колко са големи...
Не мога да преценя, в темата за мъфините на последните страници има снимки на брошурата, можеш да ги видиш.

А, тези същите вчера ги гледах в нашия Кауфланд - читави ми се видяха, макар че са на Факелман. Големината е около 7-8 см, което си е например добре за меденки, но за линцерови са големички. Peace
Гледам, че Кауфланд пуска един и същ асортимент навсякъде....
Виж целия пост
# 1 088
И аз днес почвам щолена Joy Joy Joy, всъщност почнах го - накиснах стафидите и си направих корички по метода на Джема. Но ще правя друг щолен - харесах си рецепта от немски сайт и строих едната г-ца да ми го преведе - милата - измъчи се с тия думи като мая и други готварски термини hahaha ама да се надяваме, че се е справила, защото аз бъкел на вдявам немски Simple Smile

Ще видим какъв ще го спастря. Смятам да ги изпльоскам съставките в машината да бърка, ама като не помня Джемма май беше споменала как точно в машината да го туря, два пъти ли да втасва, повече ли newsm78 Както и да е.
Аз така или иначе се оказа че съм оползотворила всичките си запаси от кристална захара и имайки всички други екзотични съставки без дори да съм ходила специално да пазарувам за щолена, единственото, което се оказа че ми липсва е................ захарта hahaha явно много екзотично нещо Wink Ама чакам г-ците да станат, за да ги пратя да купят, а те още спят и дори мирисът на топли палачинки не можа да ги събуди hahaha
Виж целия пост
# 1 089
Според мен коледните сладкиши само звучат сложни за приготвяне, заради многото съставки. Всяка година предупреждавам майка ми да се подготви и с купен сладкиш за Коледа за в случай, че моя не стане хубав и всяка година купения остава. Тази година мисля да и кажа да не купува изобщо. Дори нещо да си развали формата и да не стане идеално, пак е по-добре от купешките Wink

Забравих да ви кажа, че в магазини Genesis видях формички за коледни мъфини - 2 елхички, 2 звездички и забравих последните. Но ми се видяха скъпички - около 30 лв. Имаше и голяма форма като коледна звезда, но не я погледнах за цена.
Виж целия пост
# 1 090
Току-що получих новата брошура на Кауфланд за идната седмица, ще има формички с коледни мотиви, метални, на халка-10 части, 3,49 лв, а също и форма за печене на коледни сладки, тя струва 6.99. Чакам с нетърпение да ги видя.
То едва ли се е виждало от снимката,но горе долу колко големи ти се сториха формичките?Защото аз си търся по големички....
А някой да си е поръчвал ТАКИВА?Ако да нека ми каже колко са големи...
Не мога да преценя, в темата за мъфините на последните страници има снимки на брошурата, можеш да ги видиш.



А, тези същите вчера ги гледах в нашия Кауфланд - читави ми се видяха, макар че са на Факелман. Големината е около 7-8 см, което си е например добре за меденки, но за линцерови са големички. Peace
Гледам, че Кауфланд пуска един и същ асортимент навсякъде....

Благодаря за отговорите.  bouquetТе май тези от сайта и тези в Кауфланд са едни и същи.Аз гледах такива и в Пикадили, но на етикета пишеше средни,а бяха всъщност доста малки.Явно в Кауфланд има от големите.Дано докато се добера до там да не са свършили, че както гледам колко хора е обхванала предколедната треска Crazy
Виж целия пост
# 1 091
petia_tag ,щом ще правиш щолен по рецепта на Джемма ,3/8 л.мляко ,някъде бях чела=375 мл,....не е ли малко за цялата рецепта.. Simple Smile
Виж целия пост
# 1 092
Момичета, правих линцерови сладки и меденки по рецепта на Джемма за рождения ден на племеницата ми, който е след десет дни. Въпросът ми е нали няма да има проблем, че ще се ядат от деца и са престояли толкова. Гледам, че пишете че се правят месец преди коледа и стават за ядене и си мисля че няма да има проблем да се ядат от деца, но реших да питам. Тези, които вие правите нали и децата ви ги ядат?
Виж целия пост
# 1 093
Момичета, правих линцерови сладки и меденки по рецепта на Джемма за рождения ден на племеницата ми, който е след десет дни. Въпросът ми е нали няма да има проблем, че ще се ядат от деца и са престояли толкова. Гледам, че пишете че се правят месец преди коледа и стават за ядене и си мисля че няма да има проблем да се ядат от деца, но реших да питам. Тези, които вие правите нали и децата ви ги ядат?

Не мисля, че има проблем. Съхранявай ги на студено. Миналата година от сладките, които правих, ядоха и деца и възрастни.

Аз сега направих една доза от ванилените кравайчета с бадеми, но май с орехи по-ми харесват. Следващата ще е с орехи (миналата година правих 3 дози от кравайчетата). Сега опекох шоколадовите звезди с капучино на Габи, след малко отивам да ги слепвам, но те ще са за директна консумаци Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Виж целия пост
# 1 094
Момичета дайте идея с какво мога да заменя фъстъченото масло(не обичам фъстъци) в Шоколадовите сладки с фъстъчено масло http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/ ,много ми харесаха на вид.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия