Коледа идва!

  • 150 009
  • 1 122
# 765
Формичка за такива кравайчета видях в английския Ибей.

Относно пекарската хартия, са отговорили момичетата по-горе, няма да се повтарям.
Виж целия пост
# 766
Момичета, направих списък на основните продукти за коледните сладки, които съм си набелязала. Ужасих се! 5кг брашно, 1.400кг краве масло, 2.600кг захар, 1.500кг пудра захар, 1.500кг орехи, 25 яйца. Вие някога правили ли сте си такава сметка? Това са огромни количества. Махах, махах рецепти, останаха ми най-хубавите и нищо не махам вече! да му мислим после как ще се чистим от толкова отрова.  Simple Smile
Joy Не се бях замисляла...сега съм на диета, и май- май като мине Коледа и Нова година отново ще бъда  Laughing
Виж целия пост
# 767
Още рецепти за сладки - "Сладките на деня" от Марта Сюарт: http://www.marthastewart.com/cookie-of-the-day?sDate=20091101&sView=mn
Виж целия пост
# 768
" Формичка за такива кравай-чета видях в английския Ибей."
Може ли линк, че не знам как се пише на английски. Wink
Виж целия пост
# 769
Момичета, направих списък на основните продукти за коледните сладки, които съм си набелязала. Ужасих се! 5кг брашно, 1.400кг краве масло, 2.600кг захар, 1.500кг пудра захар, 1.500кг орехи, 25 яйца. Вие някога правили ли сте си такава сметка? Това са огромни количества. Махах, махах рецепти, останаха ми най-хубавите и нищо не махам вече! да му мислим после как ще се чистим от толкова отрова.  Simple Smile
Joy Не се бях замисляла...сега съм на диета, и май- май като мине Коледа и Нова година отново ще бъда  Laughing
Леле и аз.  Sad А с тази тема направо пощурявам за сладко. За сега удържах фронта, въпреки че направихме толкова неща, но по Коледа надали ще издържа.
Виж целия пост
# 770
" Формичка за такива кравай-чета видях в английския Ибей."
Може ли линк, че не знам как се пише на английски. Wink
http://www.ebay.com/
Виж целия пост
# 771
Видео как се украсяват маслени сладки като Дядо Коледа: http://www.marthastewart.com/recipe/decorated-santa-cookies
Виж целия пост
# 772
" Формичка за такива кравай-чета видях в английския Ибей."
Може ли линк, че не знам как се пише на английски. Wink
http://www.ebay.com/

И http://www.ebay.co.uk/
Пишеш cookie cutters или christmas cookie cutters и търсиш.
Виж целия пост
# 773
Щолените, джинджифиловите сладки те си отлежават, ще направя и замръзя два вида сладки
Кои сладки и как ги замръзяваш? Това е много добра идея да не се натрупа много работа за последния момент.

Джемма, щолена ако го направя началото на декември добре ли е или трябва по-рано?
Виж целия пост
# 774
Щолените, джинджифиловите сладки те си отлежават, ще направя и замръзя два вида сладки
Кои сладки и как ги замръзяваш? Това е много добра идея да не се натрупа много работа за последния момент.
ами ще замръзя сладките с парченца шоколад на Tandoori, сладки Трюфел и евентуално и меките курабийки с банан и шоколад на Tannita.

Аз лично другият уикенд ще правя щолените, а по-следващия джинджифиловите сладки.


Rumya, кажи моля те, колко по-рано могат да се направят сусамените сладки?
Виж целия пост
# 775
Аз днес се отчетох с джинджифилови сладки и меденки. Меденки искам да направя още едни, дано остане време другата седмица Grinning В къщи мирише на Коледа!

За количествата продукти да ви кажа - изобщо не се стряскам, нито ги ям сама, нито за 2 дни. И предпочитам домашните сладки пред купените такива пълни с консерванти и други неясни субстанции.
Виж целия пост
# 776
Щоленът се прави точно в началото на декември. Английският коледен кекс се прави сега- аз днес смятам да накисна плодовете и утре да го пека.
Виж целия пост
# 777
и аз днес мисля да правя меденките на Джули, но малко по-късно, когато дъщеря ми се наспи след следобедния сън, че гори от желание да помага, стискайте ми палци, за пръв път ще правя сладки за Коледа
после ще покажа какво сме сколасали
Виж целия пост
# 778
и аз днес мисля да правя меденките на Джули, но малко по-късно, когато дъщеря ми се наспи след следобедния сън, че гори от желание да помага, стискайте ми палци, за пръв път ще правя сладки за Коледа
после ще покажа какво сме сколасали


Най-важното е да не разточиш тънко тестото - около 0.5см и да не ги прегориш - започнат ли да покафеняват веднага изваждай - иначе гарантирано ще станат твърди! Даже може в началото да ти се сторят меки след изваждането - да не си помислиш. че не са опечени, това е нормално после леко се втвърдяват. Hug
Виж целия пост
# 779
благодаря ти, наталина, за съвета, ще ми е много полезен, дано се получат, след като изстинат ще ги украсим, четох, че няма да има проблем с яйцето нищо, че Коледа е след малко повече от месец, нали?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия