Коледа идва!

  • 150 056
  • 1 122
# 780
Здравейте, за първи път тази Коледа смятам да правя къщичка. Тя кога се пече и кога се сглобява и ядете ли я или е само за украса?
Виж целия пост
# 781
Здравейте, за първи път тази Коледа смятам да правя къщичка. Тя кога се пече и кога се сглобява и ядете ли я или е само за украса?

Миналата година пекох частите седмица някъде преди коледа, а сгабях и украсявах на 24 декември. Нашата къщичка таткото ни я изяде  Mr. Green
Виж целия пост
# 782
Аз също имам един огромен списък с продукти за коледни сладки, който направих преди 2 седмици. Даже половината съм изпълнила, а за килцата ще му мисля януари. Joy
Днес реших да направя нещо соленко, като ползвах рецепта на Mariana G от Гответе с мен. На вкус са невероятни, препоръчвам ги. Peace



Виж целия пост
# 783
stasi76,дай линк към рецептата  Praynig
Виж целия пост
# 784
Привет на всички в Коледната вкусна работилница.
Не мога да повярвам, че се "усетих" когато вече сте на 50-та страница.
Ще прегледам новите рецепти и ще направя окончателната концепция. За сега съм решила на 100% да направя
2 броя Английски коледен кейк - миналата година се получи наистина уникален
2 дози  ванилени кравайчета
2 дози Райски сладки
2 дози рисувани меденки
Виж целия пост
# 785
Аз я имам копирана, ето рецептата

Соленки със сирене и кашкавал

100 гр. меко масло
1 яйце
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
щипка сол
1 с.л. захар
250 гр. брашно
1 яйце за намазване
мак за поръсване

Маслото се разбива до побеляване, добавя се яйцето, като се продължава разбиването, добавят се настърганите на ситно ренде сирене и кашкавал, солта и захарта. Хубаво се разбърква, добавя се брашното и се замесва тесто, което се разточва около 3 - 4 мм. на набрашнена повърхност. Изрязват се формички, подреждат се върху намаслена хартия, намазват се с разбито яйце и се поръсват с мак. Пекат се 15 - 20 минути при 200 градуса.
Виж целия пост
# 786
Мерси  bouquet
Утре ще ги спретна Heart Eyes
Виж целия пост
# 787
здравейте -по назад имаше въпрос свързан с шоколад-та аз си купих шоколадов кувертюр от Илчовск-калъп от 5 килограма-не помня до стотинка но дадох около13 лева за целия калъп и е много хубав-в пъти е по евтин от който и да е шоколад-мисля че склада го има във Варна и София само
Виж целия пост
# 788
Като заговорихме за шоколад, не знам дали сте виждали това- как да си направим кухи шоколадови елхови топки. Може да е полезно за някой:
http://raechka.kuharka.ru/blog/?action=view&recordid=1225
Виж целия пост
# 789
Точно по същия метод работи Албена в Тортената тема. Тя също го е показала там. Много е идейно.
Виж целия пост
# 790
здравейте -по назад имаше въпрос свързан с шоколад-та аз си купих шоколадов кувертюр от Илчовск-калъп от 5 килограма-не помня до стотинка но дадох около13 лева за целия калъп и е много хубав-в пъти е по евтин от който и да е шоколад-мисля че склада го има във Варна и София само
и аз исках да отида и да си взема един кувертюр, но разбрах, че не работят събота. Аз през седмицата няма как да отида без мъжа ми да ме закара. Sad А смятах, че само за коледните сладки, ми трябва едно кило шоколад.
Виж целия пост
# 791
Купих трите кутии от Кауфланд, много симпатични, моите са със Снежко. Остава и да ги напълня със сладки Mr. Green
Виж целия пост
# 792
Къде в София има от този кувертюр на Илчовски?
МерСедес, дай снимка да ги видим тия кутии! От Кауфланд в София ли ги купи и от кой точно. Днес в рекламния им вестник имаше метални кутии с пласмасов капак. Бяха 5-6 броя за няма и десет лева, не помня точно!
Виж целия пост
# 793
От Разград ги купих, в брошурата за тази седмица са, ще ги снимам утре на светло, ако не те бърка. 3 броя бяха 7 лв, като кутии за бисквити са, имаше различни цветове.Трите влизат една в друга.
Виж целия пост
# 794
...

Rumya, кажи моля те, колко по-рано могат да се направят сусамените сладки?
Петя, от сутринта го мъдря - сладките стават твърди и хрупкави - тип бисквитки. Повече от седмица след направата им, последната останала в кутията, беше чудесна на вкус. Бих казала, две седмици и повече могат да престоят в добре затворена кутия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия