Коледа идва!

  • 150 227
  • 1 122
# 75
SZA, Джеммаbouquet!
Виж целия пост
# 76
Джемма, ти от Великден та чак на Коледа се появи отново....Добре,че са празниците,че да се видим.......
Виж целия пост
# 77
kassi,можеш да печеш както си искаш,тоест и със и без хартиите,ако е в силиконови формички.В тях ако печеш,първия път само си ги намазняваш,след това вече не е нужно,не би трябвало тестото да залепва.А ако формичките са тефлонови,то тогава по-добре да се намазняват,а понякога и набрашняват,а ако искаш с хартии,то тогава само тях намазняваш и в тях изсипваш тестото и след това в тефлоновите формички.Дано разбра нещо,от това което написах.
   А покритието за подаръчетата е от бонбони мършмауз,на първа страница в тортената библиотека има подробно описание как точно се прави,ако не успееш да го намериш ми кажи да ти дам link.
Виж целия пост
# 78
Хоп, и аз в хубавата тема. Hug
Виж целия пост
# 79
Благодаря  enamorada.За подаръчетата се ориентирах.За мъфините- намазнявам хартиената формичка и я поставям в тефлоновата?  bouquet
Виж целия пост
# 80
Ще постна две рецепти за сладки, които съм си записвала от форума, затова който си ги познае моля да не ми се сърди  Hug Hug Hug Припомням ги, защото стават страхотнииииииии!!!!  Peace

Коледни меденки

200 гр. мед
150 гр. захар
500 гр. брашно
2 с.л какао
2 яйца

 Медът и захарта се разтварят на слаб огън и се охлаждат.
 Към тази смес се прибавя брашното, какаото и разбитити яйца. Омесва се тесто, което престоява покрито с кърпа една нощ (не в хладилник)
 В/у поръсена с брашно повърхност се разточва лист с дебелина 1 см. Изрязват се фигурките и се пекат в умерена фурна в/у пекарска хартия.


Ето тези сладки пък стават божествени!!!

Джинджифилови сладки

85 гр. масло
3 с.л захар
100 гр. мед
1 яйце
350 гр. брашно
1/2 к.л сода
1 с.л джинджифил на прах (аз лично бих намалила това количество, на мен ми идва много аромата)
2 к.л канел
2 с.л лимонови и портокалови корички

В дълбок съд се разтопяват маслото със захарта и меда, добавя се и яйцето.
Отделно се разбърква брашното със содата и подправките и се добавя към маслената смес. Тестото се омесва на ръка. Тестото  се оставя на хладно за час и след това се разточва и се изрязват формичките.
Сладките се нареждат в тава с хартия за печене, намазват се с разбит белтък и се украсяват със стафиди, сушени плодове и цитрусови корички. Може да се поръсят и просто със захар.
Пекат се 6-8 мин. на 200 гр. предварит. загр. фурна.

Хубаво е да се направят месец преди Коледа, защото колкото повече седят, толкова по-хубави стават.

  bouquet за авторките на двете рецепти!
Виж целия пост
# 81
Момичета, миналата година имаше една рецепта, което много бяха харесали, но аз не можах да я направя. Коледни звезди с капучино май бяха  newsm78 Дали някой си я е копнал? Ако не, ще я търся в миналогодишната тема. Ето ги, за тези, които решат: http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/шоколадови-звездички-с-капучино/


Да спомена само и невероятната пълнена тиква с орехи и сушени плодове за Бъдни вечер, която определено беше фаворит.  Peace
Виж целия пост
# 82
Това са сладките, които правих миналата година Peace

И малко снимки Party



Виж целия пост
# 83
И аз да се запиша в тази красива и ухаеща на канела, джинджифил и ром тема  Grinning
Коледа ми е любим празник  yes
Джинджифилови сладки са наистина невероятни  Peace
Тази година съм решила да правя къщичка на Ина  от този тип ЦЪК 

Виж целия пост
# 84
Ето още една идея - нещо което правих миналата година като подаръчета за колежките - свещници от медено тесто (по рецепта за меденките на Джули) Peace

Виж целия пост
# 85
Ех, да се запиша и аз и да замирише на Коледа! Миналата година успях само да направя Джинджифиловите сладки, които са фаворит на цялата фамилия. Правих и едни лимонови за разнообразие, ама нещо не се намериха почитатели. Исках да направя ваниловите кравайчета на Наталина (май така се казваха), не успях, но тази година няма да пропусна.

Тази година искаме да сложим истинска елха да се порадва малкият (това ще му е първата съзнателна Коледа май) и искам да сложа на нея украса от сладки, вързани за конец или панделка. Моля за идеи от какво да ги направя - като меденки ли или и друго тесто ще стане? Предполагам, че трябва да е издържливо на чупене, влага и тем подобни.

За останалото меню никой не пише, само сладки ли ще ядем  Laughing. А Бъдни вечер? Аз тогава правя пълнени ябълки за десерт, салата от леща, кисело зеле с ориз, пълнени сушени пиперки с боб или боб яхния и питка, плюс туршии, чесън, ядки и други дреболии да докараме бройката  Crazy. Все не стигам до навиването на постни сармички, защото ми е трудно да намеря хубави листа, които да не са пръскани (на нашето лозе пада яко пръскане и не стават).
Виж целия пост
# 86
Там-там, тази къщичка е много хубава! От тесто за меденки ли се прави?

Наталина, идеята е страхотна! Heart Eyes
Виж целия пост
# 87

Ооо,правих ги миналата година -страхотни са !
Виж целия пост
# 88
Обикновенно ви шпионирам, но сега официално ще се писъединя към вас  : bowuu

  bouquet за темата
Виж целия пост
# 89
Банално, но... запис  Blush

Ще следя с голям интерес, мерси за хубавата тема   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия