Коледа идва!

  • 150 141
  • 1 122
# 690
Още едно предложение за коледни слдки.

Немски коледни сладки с конфитюр (Spitzbuben)

ПРОДУКТИ
400 гр. брашно
200 гр. масло(маргарин)
3 жълтъка
100 гр. захар
2 ванилии
настърганата кора от 1 среден лимон
50 гр. смлени орехи
1/2 ч.ч. конфитюр (малинов или друг по желание)
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. коняк (ром)
1/2 ч.ч. пудра захар

1. Прибавете нарязаното на парченца масло към пресятото брашно и размесете докато се образуват трохи. Добавете жълтъците, захарта, ванилията, лимоновата кора и смлените орехи. Размесете докато се оформи гладко тесто. Завийте го с прозрачно домакинско фолио и поставете в хладилника за 2 часа докато се стегне. Разделете тестото на няколко части. Всяко парче разточете на кора с дебелина 1 см и с форма отрежете четен брой кръгчета.
 
2. Направете по три малки отвора(или един голям) по средата на половината кръгчета (ако не разполагате с подходяща форма, може да използвате пластмасова капачка от химикал).
 
3. Изпечете сладките в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10 минути. Намажете целите кръгчета с конфитюр, смесен с лимонов сок и коняк. Поръсете кръгчетата с отворите с пудра захар и ги поставете върху намазаните с конфитюр.
 
4. Леко натиснете така, че да се покаже конфитюра през отворите. Оставете сладките да престоят 24 часа преди да ги консумирате.


източник: е-Кулинар
Виж целия пост
# 691
petia_tag, ето линк на сайта на Двата щъркела. . Там има и телефони, можеш да звъннеш да питаш преди да ходиш какво имат и дали има това, което те интересува. Иначе магазинът на Пиротска е по-близо до Мария Луиза, отколкото до Христо Ботев, като тръгнеш по Пиротска от Мария Луиза, пада се след първата пряка в ляво.
Виж целия пост
# 692
От Рийдърс Дайджест:



Шоколадови шишарки  Mr. Green

От марципан правите яйцевидна форма малко по-голяма от орех. Набождате с разполовени белени бадеми, така че да наподоби шишарка. Разтапяте натурален шоколад в малко масло и обливате шишарките една по една. С помощта на клечки за зъби премествате шишарките върху поднос постлан с готварска хартия и оставяте в хладилника да се стегне шоколада.
Виж целия пост
# 693
 Simple Smile
Виж целия пост
# 694
Кремче Ванилия много интересни идейки пускаш Simple Smile  bouquet
Виж целия пост
# 695
Сега ако кажете и как лесно се разполовяват или режат на дълго бадеми без да се разтрошат (на снимката ми се струват тънички, според мен не са разполовени, а нарязани), много ще ви обичам Mr. Green
Виж целия пост
# 696
petia_tag, ето линк на сайта на Двата щъркела. . Там има и телефони, можеш да звъннеш да питаш преди да ходиш какво имат и дали има това, което те интересува. Иначе магазинът на Пиротска е по-близо до Мария Луиза, отколкото до Христо Ботев, като тръгнеш по Пиротска от Мария Луиза, пада се след първата пряка в ляво.
благодаря ти!
Виж целия пост
# 697
а аз снощи си видях формичките за сладки от Двата щъркела - има звезда /еврейска/, една формичка като за бисквити, голямо сърце, дядо Коледа с чувал, падаща звезда, елхичка, снежен човек с шапка и камбанка - общо 8, много им се зарадвах

пак да попитам - за меденките на Джули - след като са готови кога се украсяват с белтъчната глазура, може ли веднага след като изстинат?
Виж целия пост
# 698

пак да попитам - за меденките на Джули - след като са готови кога се украсяват с белтъчната глазура, може ли веднага след като изстинат?

Да, може веднага след като се изстинат да се украсят. А може и на по - късен етап да ги украсиш.

Относно съхранението на сладките - аз също правя сладките в началото на декември. Съхранявам в метални кутии на балкона. Единственият проблем е да останат до Коледа - домашните често, често притичват до балкона  Laughing...особено ванилените кравайчета ...невероятни са..мммм
Виж целия пост
# 699
Момитеча, да ви питам тази белтъчна глазура на ръка ли се разбива или с миксер? Аз снощи правих шоколадовите звездички с капучино и я разбивах на ръка, но бая се уморих и пак имам чувството, че не беше иделно гладка, усещаше се леко захарта, нищо че беше пудра захар!
Виж целия пост
# 700
Момитеча, да ви питам тази белтъчна глазура на ръка ли се разбива или с миксер? Аз снощи правих шоколадовите звездички с капучино и я разбивах на ръка, но бая се уморих и пак имам чувството, че не беше иделно гладка, усещаше се леко захарта, нищо че беше пудра захар!

Margafuci, трябва много хубаво да пресееш захарта за тая глазура.  С миксер е по-лесно  да разбиеш.
Виж целия пост
# 701
Мерси, Лабрексче! А да  питам, понеже правих един млечен марципан да пробвам как ще стане и ми остана доста от него, дайте идеи какво мога да направя! Торта не става, защото правих една друга торта тук от форума. Направих Шоколадовите звездички с капучино с него и имам още доста. Колко време може да се съхранява в хладилника?
Виж целия пост
# 702
Моля, кажете и на "баба" как се прави този млечен марципан.От него ще станат ли по-горе показаните шишарки Много са хубави
Виж целия пост
# 703
Сега ако кажете и как лесно се разполовяват или режат на дълго бадеми без да се разтрошат (на снимката ми се струват тънички, според мен не са разполовени, а нарязани), много ще ви обичам Mr. Green
според мен това са филирани бадеми, то иначе няма и да стои така добре, защото ще е доста дебело, ако е от разполовени бадеми.

Мерси, Лабрексче! А да  питам, понеже правих един млечен марципан да пробвам как ще стане и ми остана доста от него, дайте идеи какво мога да направя! Торта не става, защото правих една друга торта тук от форума. Направих Шоколадовите звездички с капучино с него и имам още доста. Колко време може да се съхранява в хладилника?
добре завит в опаковачно фолио, може да ти изкара 2-3 месеца.

Моля, кажете и на "баба" как се прави този млечен марципан.От него ще станат ли по-горе показаните шишарки Много са хубави
погледни в тортената тема и ще го видиш. Няма причина да не стане. Млечният марципан се прави със съхо и кондензирано мляко и който обича техния вкус ще му хареса. Peace
Виж целия пост
# 704
Пантенонето май е Коледния козунак, ако не се лъжа. Чудя се, дали пък да не го направя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия