Ти какво сготви? Снимай, покажи! 50-та тема

  • 109 274
  • 737
# 690
здравейте момичета като гледам май Крисчето ни зарази с тези багетки
Ася твойте са станали перфектни  Hug
ето го моя първи опит с тях-преди печене и вече готовисякаш малко дебелки станаха-ама и така няма да останат Laughing
и едни картофен розичкидето не приличат много на рози ама карай-все едно буря е имало и се посмачкали
сега реда си чака тиквеника на Селма-че наистина изглежда божествено Laughing


tutulina -писали сме заедно страхотни неща си приготвила моля те дай рецептичката за кифличките с мармалад-как ми се приядоха
Виж целия пост
# 691
Бетина, в нас багетите са на особена почит, защо спорд мъжа ми ставало огромен сандвич от тях  hahaha
правя ги рядко, защото така консумираме доста хляб  Sunglasses

моите са със закваска  Peace
и аз използвах идеята за хартията за печене  Party
Виж целия пост
# 692
Салата от печени патладжани и домати:


Салата айсберг с ябълки, синьо сирене, орехи и дресинг с мед:


Зеленчуци на пара със сос от сирене:

Виж целия пост
# 693

Червената баница на Цецето съм я хапвала с домашно точени кори, разкошна е! Хубаво, че ми я припомни!  bouquet

Не мога да я намеря тази рецепта, моля подайте ми я! Embarassed
Виж целия пост
# 694

Червената баница на Цецето съм я хапвала с домашно точени кори, разкошна е! Хубаво, че ми я припомни!  bouquet

Не мога да я намеря тази рецепта, моля подайте ми я! Embarassed


Fleur, хапвала съм я на гости, но беше голяма вкусотия. Надявам се Цецето да напише нейната рецепта, а корите предполагам са точени (или пък дърпани newsm78) като за домашна баница. А може някой да напише цялата рецепта с домашните кори, бих се прежалила да ги направя заради вкусната баница.
Виж целия пост
# 695
labrex, благодаря! С точенето ще се справя, само Цецето да напише рецептата или друг който я е записал. Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 696
Карамелен сладкиш с круши по Лео



и макарони, но не се получиха, ето тези бяха

Виж целия пост
# 697
Бетина,чудни багети и още много изкусителни неща видях.....
Ябълкови рохлички

Виж целия пост
# 698
Fleur, за червената баница /не знам дали така се казва Rolling Eyes, но със сестра ми така сме си я кръстили - рецептата е наследство от баба ми и в този вариант не съм я яла на друго място/ - става със всякакви кори, но разбира се, най-вкусна е с домашно точени.

За плънката се нарязват 5-6 яки стръка праз /първо наполовина по дължина и после на полумесеци/, запържва се в олио докато омекне и накрая в лука се сипва 1 супена лъжица червен пипер. Дърпа се от огъня и като поизстине след 5 минутки се добавят 3-4 суп. лъжици кисело мляко и натрошено сирене. Чукват се 2-3 яйца и се обърква. Аз добавям и копър  Peace  С тази плънка се налага баницата, без да се слага допълнително олио между корите и се нарязва на големи квадратни парчета. Накрая в съда от пърженето се сипват 150 мл. вода да се обере остатъка  Laughing и се излива върху баницата. Поръсва се с олио за хубава коричка.  Пече се първо на по-силна фурна и после се намалява на 170 градуса, докато хубаво се зачерви. Мерките, които съм дала, са за голяма тава  Peace

Между другото, тая баница си я правим като за основно ястие, защото почнеш ли я, няма спиране  Laughing И повечко айрян да има.  И с червено винце много върви  Wink
Виж целия пост
# 699
Цецето,   bouquet
утре след работа ще се захвана и ще я направя.Трябва да е сочна, ароматна и сладка от праза...само дето не съм се научила да качвам снимки!
Виж целия пост
# 700
Цецето, погледни, моля те, рецептата за баница с праз. Мислиш ли, че са такива домашните кори? Защото аз тогава лапах, ама не се сетих да питам как се прави. Embarassed Може би с такива кори и с твоята плънка ще стане вкусотията? newsm78
А може би най-лесно ще е с готовите точени домашни кори? Пак гледам да мина най-лесно.......
Виж целия пост
# 701
Пиперки ( по варненски  Laughing) с кайма и ориз и сос:

Виж целия пост
# 702
Цецето, погледни, моля те, рецептата за баница с праз. Мислиш ли, че са такива домашните кори? Защото аз тогава лапах, ама не се сетих да питам как се прави. Embarassed Може би с такива кори и с твоята плънка ще стане вкусотията? newsm78
А може би най-лесно ще е с готовите точени домашни кори? Пак гледам да мина най-лесно.......


Лабрекс, според мен с купешки домашно точени кори ще стане най-близко до оригинала  Peace И с финни точени също става. Предполагам, че ще стане вкусно и с тестото от линка, който си дала, но там има набухватели и няма да е същото  Thinking Баба ми си ги правеше от класическо тесто за кори - брашно, вода, сол и малко оцет капваше вътре. Аз така и не се научих да точа тънки кори с точилката, пък уж не съм вързана в ръцете, но то си трябва майсторлък за тая работа.
Виж целия пост
# 703
дотъркалях се, за да ви споделя за единия багет, който безсрамно унищожихме за вечеря  Mr. Green

когато оформях багета, сложих във вътрешността една пресована скилидка чесън и провансалски подправки - няма такава вкусотия  Crazy
става чудесна основа за брускети.
 ние унищожихме багета с песто, сирене и салата  Crazy

препоръчвам на багетопекарките Peace
Виж целия пост
# 704
Цецето, благодаря!  bouquet Аз съм точила кори за баница със сирене, така че може пак да се пробвам и за тая с праз лук. Ама наистина беше много вкусна тая баничка, ще има да я помня. Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия