Какво да направя с кокошка?

  • 2 948
  • 9
Момичета, имам една кокошка, но през живота си не съм готвила такова нещо. Мислих утре да направя супа и с месото някаква манджа, ама една приятелка ми обяснява, че кокошката се варяла в тенджера под налягане половин ден, а в обикновена цял ден. Ако е така въобще няма да се занимавам, ама моля по-печените кулинарки да ме посъветват за варенето и за рецепти съответно.  bouquet Hug
Виж целия пост
# 1
Домашната кокошка си е хубаво нещо и вкусът и няма нищо общо с тоя на замразените бройлери, така че не се отказвай да я приготвиш. Зависи колко е стара, ако е старичка в тенджера под налягане за час-час и половина ще си се свари. А ако не е стара, и за половин час ще стане, или хайде 45 мин. В обикновена тенджера повече ще трябва да я вариш и да доливаш вода. Супа можеш да си направиш, после със свареното месо може манджа, гювеч, от бялото месо кюфтета - много неща стават.
Виж целия пост
# 2
Скоро варих такава в обикновена тенджера-малко повече от 3 часа,но пък супичката е несравнима.
Виж целия пост
# 3
  Аз така и не съм готвила. Едно време като ми донесоха две кокошки ,ги засилих в боклучийската кофа и събрах котките от квартала.Миришат ми. Но предполагам,че след като се свари добре, всичко можеш да направиш.
Виж целия пост
# 4
Мерси момичета. Значи ще я сготвя, щом не е чак такава хамалогия. Аз в тенджера под налягане не готвя, че ми се струва някаква адска машина, но в обикновена ще я изчакам да се свари и после с нея предполагам мога да направя всичко, което и с пиле, нали?
Виж целия пост
# 5
Така е, но не слагай допълнително мазнина освен ако не обичаш мазничко. Тя ще си пусне мазнина.
Виж целия пост
# 6
Никога няма да забравя кокошата яхния на една баба. Пробвах да я направя от кокошка от магазина, ама не стана, хем варих кокошката в тенджерата под налягане около 3ч...жилаво и безвкyсно месо.
Виж целия пост
# 7
Имам богат опит с домашни кокошки. Също не ползвам тенджера под налягане, варя в обикновена тенджера, хром-никел с двойно дъно. Задължително отпенвам и после захлупвам с капака и варя на слаба степен на котлона до готовност. Пробвам с вилица , ако леко влиза в месото , а може и да се откъсне малко за проба. От една кокошка правя супа с дробинето и малко бяло месце, крилата и кожичка накъсана дребно, с доматен сос и чесънче или както му казваше баба ми "маринато" и с ориз или зеле, може и фрикасе. Най-бързо свършва супата.   chef
Виж целия пост
# 8
Донашна кокошка е много хубава и пълнена.Пълниш с ориз и дреболийките, а след това запичаш леко.От булюна става супа с чудесен вкус.
Виж целия пост
# 9
Слагам кокошката и довечера ще докладвам за резултата!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия