Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

  • 105 064
  • 740
# 510
M_Nik, супичката е с червено цвекло. Нарязвам на кубчета червено цвекло, картофки, моркови, чесън. Слагам малко чубрица и сол. Като поомекнат продуктите пасирам с пасатора. Може да се сложи кисело млекце и сиренце. Може да прибавиш и кр.лук, въпрос на вкус. Hug Дъщеря ми изяжда по две купички, любима супичка и е. Heart Eyes
Виж целия пост
# 511
Закуската:

Пирожки

Дядо Хаджи, окончателно ме зариби за хляба с балончета......Дано ми стане сполучлив и да го удостоя със снимка! И аз на опашка за рецептата за ябълковия сладкиш на Хаджийката.....
Виж целия пост
# 512
За успокоение на дамите, ябълковия сладкиш си е дело на жена ми, не съм го правил аз.
Абе, дядо хаджи, като пускаш такива вкусотии на жена ти, придумай я да си даде и рецептичката и я напиши под снимката. Много привлекателен изглежда тоя сладкиш, пък и ябълки имам! Heart Eyes
Ако пък някъде си я писал и съм я пропуснала, извинявай, ще съм ти благодарна за едно линкче.    bouquet
...

Предупреждавам, че нямаме представа от къде тази рецепта е попаднала у нас. Освен това предупреждавам, че печенето може да ви се стори странно, но жена ми така го прави и така е констатирала, че се получава. Нямаме представа как е оригиналната технология на приготвяне, така че ако и някой друг го прави нека да напише.

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ

[Кликни въху снимката !]

Продукти:

1. Чаени кръгли бисквити с дупка - количеството зависи от големината на тавата;
2. 4-5 ябълки обелени нарязани на полумесеци дебели около един пръст.
3. 125 грама разстопено масло;
4. 10 яйца;
5. 2 ч.ч. захар;
6. 3 ч.ч. брашно;
7. 1 бакпуловер.


Приготвяне:

Взимаме правоъгълна тава (по възможност по-дълбока). Слагаме маслото в нея и я поставяме във фурната (или на котлон) да се разстопи. Нареждат се чаените бисквити плътно една до друга. Върху тях се нареждат ябълките. Ябълките се нареждат така, че част от дупките на бисквитите да бъдат свободни и да не се закриват.

Отделно се разбиват яйцата и захарта до удвояване на обема (гъста пяна до побелявате). Пускате миксера на бавни обороти и със супена лъжица при непрекъснато разбираване добавяте брашното в което предварително е разбъркан бакпуловера до поемане на цялото брашно. По желание може да добавите 1-2 ванилии.

Сместта се изсипва в тавичката върху ябълките. Изчаквате няколко минути за да може сместта на премине между ябълките и да стигне до дъното на тавата.

Пече се в предварително загрята фурна на 180о. Пече се само отдолу, на най - горната преграда на фурната, до изпълване на цялата тава. Като се изпълни тавата се изключва долния реотан сваля се на средна преграда и се пече отгоре колкото да хване коричка.

Още докато е топъл сладкиша се поръсва с пудра захар, но се реже като изстине.

Тавата ни е с размери 30 на 42 сантиметра и е дълбока 7 сантиметра. Това го казвам само за ориентир, а не че е задължително да се пече само в такава тава.
Виж целия пост
# 513
Labrex , аз съм я кръстила "Сладката баница на Надка Караджова" - веднъж гостува на Звездев и я показа,след като я пробвах в къщи ,стана една от любимите ни...


Medora, добре звучи и изглежда, копнах си рецептата. Може би ще и добавя орехи, а може и стафиди, много ги обичам и май не пропускам да ги тропна във всичко. Благодаря ти!  bouquet

дядо хаджия, написал си рецептата. Благодаря ти, на хаджийката също!   bouquet (не смея да напиша баба хаджийка, щото знам ли, да не последва   bashGrinning
Виж целия пост
# 514
дядо хаджия, написал си рецептата. Благодаря ти, на хаджийката също!   bouquet (не смея да напиша баба хаджийка, щото знам ли, да не последва  bashGrinning

Баба хаджийка благодари за интереса и каза, че стафидите (след като се напиели с ром - щото трезвните стафиди били много сериозни за такъв весел сладкиш) да се наредят върху ябълките, но не и в тестото (тя се притеснява нящо си да не се сгнетело, ама това не ти пречи да експериментираш). За смлените орехи нямало претенции (може и в тестото).

Сега разровихме тефтера и прочетохме, че в оригинарната рецепта ябълките са смлени на ситно (или рендосани на ситно) и се мажат върху бисквитите. Но баба хаджийка е решила, че нарязани по и харесват, пък и иначе (смлени) ябълките трябва да са в по-голямо количество (към осем) от това посочено в рецептата. Ако ще ги смелите нямате проблем да ги омешате с канела и смлени орехи.
Виж целия пост
# 515
Честито на всички рожденици и именици,които съм пропуснала.Да са живи и здрави и с много късмет в живота!



Тоя ябълков сладкиш и аз го правих преди 3-4 дни,някъде по-напред в темата.Само не слагам толкова много яйца.У дома предпочитат да се усещат ябълките и бисквитите,а тестото да е по-малко.
А от мен една Рангелова пита...   От тук      http://trydiani.blogspot.com/2009/11/blog-post_07.html

прочетох, че се прави Рангелов хляб,Рангелова пита и понеже имах рецепта,ето я...



Виж целия пост
# 516
Пълнена торта.
Рецептата я идях преди време тук, във форума.


Виж целия пост
# 517
Еее, и днеска прекрасни ястия както винаги.
От мен днес:
Медено пиле с лук невероятно вкусно:


и Сърцето на Лаура - шоколадово вълшебство



В момента втасват гевреците - дано да се получат  Peace

Удивих се от Сърцето на Лаура - шоколадово вълшебство,може ли да науча рецептата?
Виж целия пост
# 518
Лелеее, пак вкусотии тук и още един Наполеон - днес нашият е пре-въз-ходен  Peace! Както е казала Селма - поне 36-48 часа да престои, мммм, блаженство Crazy!

Имам снимки да качвам, обаче с двете диванета у дома е мисия невъзможна Crossing Arms...

Дано успея следобед като приспя дребното.

И за някаква рецепта щях да питам, ама то един акъл - за кое по напред newsm78. Айде, дано се сетя...
Виж целия пост
# 519
Оооо, Красимира, каква невероятна питка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Интересува ме рецептата на меденото пиле с лук Thinking
Виж целия пост
# 520
И аз правя този ябълков сладкиш,но с бисквити "закуска" и с 3-4 яйца /пандишпаново тесто отгоре/. Ябълкиге също са нарязани и се застъпват. Препоръчвам го, много е сполучлив.
Виж целия пост
# 521
И мен страшно ме заинтригува меденото пиле с лук  Grinning
Тук е толкова вкусно и красиво, че ми е трудно да коментирам, само зяпам, зяпам, па току прибягна до кухнята  hahaha
Виж целия пост
# 522
Руладини от телешко месо:

Виж целия пост
# 523
И аз се нареждам за меденото пиленце,ммммммммм
Виж целия пост
# 524
Мамеее, как ме върна в детството с тез пирожки! Crazy Сега и рецепта ще трябва да пишеш... Hug  bouquet


Прекрасни кулинарни творения, момичета, невероятни!   bouquet  bouquet  bouquet

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия