Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

  • 105 067
  • 740
# 495
Иначе казано тия хлебчета за хамбугерите дето нали ги има там у Макдоналса и в Биллата примерно речено се печат в едни много специални фурни, дето не са като моята печка "Мечта" (ъъъъ .... пардон тая ни беше първата га се ожених ... исках да кажа Горение). Там мисля си аз се печат на вентилатор и с ... овлажнители. Ама пък да ви кажа така под сурдинка и тестото си им е едно специално с едни добавки и т.н.

Подсети ме за моите хлебчета за хамбургери, също не се пукат, без да ги пека на някакъв специален режим, нямам вентилатор и влаги не им правя. Може би е и от съставките на тестото newsm78. Показвала съм ги вече. По крайчетата на някои, дето има малко спукано, е от "майсторското" оформяне на топчетата.



Виж целия пост
# 496
Гелева, ще споделиш ли рецептата на тази прекрасна Червена супа? Предполагам е с домати... newsm78 Ама и моите си падат по червения цвят, та ако може...

Леле какви вкусни хлебчета, лиги ми текат... И аз правих хамбургери (по Лабрекс), станаха си като по учебник, надуха си се и на 10-тата минута от от печенето - изведнъж се спухаха, надутото изчезна... Къде може да е проблема? Иначе всичко си беше по рецептата, само брашното е без глутен. Аз си знам, че не се надуват чак толкова като глутеновите брашна, ама така изведнъж да се свият  newsm78 Което разбира се, не пречи изобщо на вкуса! Невероятни са!
Виж целия пост
# 497

Леле какви вкусни хлебчета, лиги ми текат... И аз правих хамбургери (по Лабрекс), станаха си като по учебник, надуха си се и на 10-тата минута от от печенето - изведнъж се спухаха, надутото изчезна... Къде може да е проблема? Иначе всичко си беше по рецептата, само брашното е без глутен. Аз си знам, че не се надуват чак толкова като глутеновите брашна, ама така изведнъж да се свият  newsm78 Което разбира се, не пречи изобщо на вкуса! Невероятни са!

M_Nik, никога не съм използвала брашно без глутен и идея си нямам дали в него е причината newsm78. Иначе хлебчетата си стават, горе-долу все еднакви ми се получават, не ми се е случвало да спадат. И аз ги харесвам, вкусни са наистина.
Виж целия пост
# 498
При нас "тутманик" с пилешка кайма и кашкавал.


Виж целия пост
# 499
Добре че си знам, че не съм уфАтна в месенето, иначе покрай питките и хлебчетата от последните страници, щях по нощите мая да забърквам  Grinning
Мариета, да са ти живи и здрави именниците, както и другите в темата, ако има такива  Hug Впечатлена съм от двата Наполеона - твоя и този на Ивка, изглеждат великолепно!
Селма, извинявам се за объркването отпреди няколко дни, видях, че момичетата са внесли яснота - "единият път" беше комплимент  Heart Eyes
Посмях се на поста на дядо хаджия за токчетата и най-вече като си представих Чудомировия дадо от аватара му как потропва с Маноло Б пред печката  Grinning
Видях и супер кексове на предните страници!
Крисче, да ти кажа и аз доста време се чудех как ли изглежда една професионална кухня "отвътре". Ама изгледах няколко репортажа точно за ученици в 1-2 престижни хотелиерски и готварски училища тук... и реших, че не е за мен тая работа  Grinning. По-добре да си остана от 9 до 6 пред компютъра и да си готвя на спокойствие вкъщи  Grinning

Между другото, ако темата продължи да се пълни със същата скорост, май Лео ще трябва да отпусне до 75 страници  Wink
От мен:
- крем-супа с броколи и сирена:


- пилешко бирияни (индийско ястие):


- мъфини с червени плодове и ферментирало мляко (да си пробвам новите форми за мъфини  Whistling):


- рамен (японски спагети)- малко тип "Землемория" станаха - с гъби и скариди:


Леко начало на седмицата, момичета!
Виж целия пост
# 500
А на Мартинче бобаааааааааааа ееееееееееееее веднъж, както се казва hahaha Пък и какъв едър е. Къде го тоя боб, да си хапна Laughing
Хлебарка, заповядай  Hug Бобеца си го купих лятото по пътя за Пампорово, за пръв път правя такъв, определено стана много вкусен  Peace
Виж целия пост
# 501
Аз май предимно само ви чета - такива вкусотии показвате... страхотни сте !!! И за да не е спам...една сладка баница от мен - любимата на семейството ми ...  

Виж целия пост
# 502
[Кликни въху снимката !]

За успокоение на дамите, ябълковия сладкиш си е дело на жена ми, не съм го правил аз. И още едно успокоение снимката е от предишно производство, че от сегашния нямаше време да реагирам.
Виж целия пост
# 503
Хлебарке, Хлебарке, от известно време ти гледам ника в темата и си мисля "Я пък тая как се покръстила и пише в готварския подфорум"  newsm78 newsm78 А то кой бил  hahaha hahaha ама те познах едва днес, като прочетох за чесновия пастет речта ти  Hug
Ивка, кога направи НАполеона  Crazy
Мариета, да са ти живи и здрави именниците   bouquet




След като видях тортата на mari_eta запретнахме ръкави с помощничката  на мама и след обяд беше готова.Вечерта когато отрязах парче още не беше омекнала добре.Друг път като я правя ще увелича крема,защото обичам по кремести торти а тази ми стана малко суха.
 
 
   
 
Виж целия пост
# 504
  Ивка,никога не яжте Наполеон на същия ден,а поне след 24-48 часа! Wink
Виж целия пост
# 505
  Ивка,никога не яжте Наполеон на същия ден,а поне след 24-48 часа! Wink

То това си е направо инквизиция бе.
Виж целия пост
# 506
  Ивка,никога не яжте Наполеон на същия ден,а поне след 24-48 часа! Wink
За това значи ми седеше малко твърдичка и суха,беше престояла само4-5 часа(пусто любопитство).Права си сега и много по мекичка.Благодаря.
Виж целия пост
# 507
За успокоение на дамите, ябълковия сладкиш си е дело на жена ми, не съм го правил аз.
Абе, дядо хаджи, като пускаш такива вкусотии на жена ти, придумай я да си даде и рецептичката и я напиши под снимката. Много привлекателен изглежда тоя сладкиш, пък и ябълки имам! Heart Eyes
Ако пък някъде си я писал и съм я пропуснала, извинявай, ще съм ти благодарна за едно линкче.    bouquet

Medora, и твоята  сладка баница ми хвана окото, как я правиш?   bouquet
Виж целия пост
# 508
Снощи имахме гости по случай имения ден няа сина ми-та менюто беше солена сардина,барбекю с пьржени пикантни картофи,питка и торта.

Виж целия пост
# 509
Labrex , аз съм я кръстила "Сладката баница на Надка Караджова" - веднъж гостува на Звездев и я показа,след като я пробвах в къщи ,стана една от любимите ни...

Сладка баница

1 пакет готови кори
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 пакетче (125 гр.) масло
За сиропа - 1 1/2 ч.ч. захар
                    2 ч.ч.вода
Това е найната рецепта. Аз малко въведох изменение. Добавих 1 1/2 суп.лъж.брашно,добавих ванилия в сиропа и не слагам цялото масло,оставям в пакетчето една ивица.
Яйцата,захарта и олиото се разбиват на хомогенна смес (аз тук добавям и брашното) и редя в тавата една кора,няколко лъжици от сместа разпръскани напосоки и така докато ми свършат корите и сместа.След това я нарязвам и намазвам с четка от горе разтопеното масло, с него ги подвивам крайщата на корите по края на тавата. Пека в загрята фурна до готовност.
Отделно се сварява сиропа - той не е толкова гъст като за баклава. Специфичното тук е,че се залива студена баницата със студен сироп. Аз обаче го правя на части за по-добре поемане на сиропчето - сипвам половината,изчаквам няколко часа и после добавям другата половина.
Пробвах да сложа и орехи,но резултата не ми хареса. Така,че остана в този вид. В къщи много я харесват.
Колко много обяснения дадох за една баница,ще ме извините...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия