Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 52-ра тема

  • 105 005
  • 740
# 555
... или за жена правеща хляб ...

Еми значи ника ти трябва да е ХЛЕБОПРОИЗВОДИТЕЛКА.  Laughing
Ъммм може и ХЛЕБОМАЙСТОРКА.
Виж целия пост
# 556
Кюнефе



Виж целия пост
# 557
Картофи соте и зелена салата с риба тон
Виж целия пост
# 558
Лабрексче, не ми втаса добре, даже имам чувството че изобщо не втаса, като погледах си беше на същото ниво, после доста време го пекох, отвътре стана едно глетаво, на вкус много ни допадна, даже сега като се замисля никакъв проблем нямам, защото всичко се ошушка до трохичка, мерси пак за рецептата   bouquet
А лимоновата фантазия дали вече я има в любимите ти   Crazy Flutter
Виж целия пост
# 559
Лабрексче, не ми втаса добре, даже имам чувството че изобщо не втаса, като погледах си беше на същото ниво, после доста време го пекох, отвътре стана едно глетаво, на вкус много ни допадна, даже сега като се замисля никакъв проблем нямам, защото всичко се ошушка до трохичка, мерси пак за рецептата   bouquet
А лимоновата фантазия дали вече я има в любимите ти   Crazy Flutter


Lindita, а не би маята да не е била наред нещо newsm78. Аз, понеже все бързам, включвам фурната и слагам купата с тестото да втасва. Е, наглеждам я и изключвам, като се нагрее, свикнала съм с ръка да си определям топлото. И с питите правя същото. Рецептата на кекса я написах в Любими-те.
Виж целия пост
# 560
Ааааааааааа, дядо Хаджи с теб така нЕма да се разберем.....Какви са тез рецепти с по 10 яйца в тях......Днес се засилих да правя на Хаджийката сладкиша, уж гледам с 4-ри очи(1 чифт собствени + 1 чифт държавни), ама май още 4-ри трябва да ми сложат, това с яйцата не го бях видяла......Та.....подготвих ябълките, сложих бъркалките и ще почвам с яйцата и какво да видя - ферма за кокошки-носачки трябва да имам......А той моя инкубатор - само 3 яйца снесъл - не го е срам.......И се отказах.....При първа възможност, кога кокошките ми започнат да снася повече - тогава ще е........

Цеце, рецептата е от тук от форума, Пирожките на мама се казват, ето рецептата( с уточнение, че аз за нашето семейство използвах 1 к. кисело мляко, 3ч.ч. брашно, 2 яйца) и е желателно - един да прави пуричките, а друг да пържи - това са мои бележки:

Пирожките на мама

2 ч.ч. брашно
1 кафена чаша кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
около 200 гр сирене (слагам на око)
ако имам излишен стар кашкавал рендосвам и него, но да не е много
1 яйце


Начин на приготвяне:
Загасявам содата в киселото мляко, към него разбивам яйцето и добавям сиренето (кашкавала). Сместа добавям към брашното и омесвам. Става лепкаво тесто.
Сипвам в една чашка олио, в която топя ръцете си и откъсвам парченце от тестото. Оформям пуричка, дебела малко повече от палеца.
Намаслявам си една табличка и там си редя оформените пурички.
Пържа в силно сгорещена мазнина.
Тва е цялава филосовия. Всичко става за около 35-40 минути.
Консумираме ги предимно със сладко от боровинки



Имаше питане по рано, Гараш-а по коя рецепта е- естествено, на Иринка - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2594.msg66901.html#msg66901

Имаше питане и за рецептата за фалшия тутманик:

3 яйца
1 кофичка кисело мляко(аз лично слагам повече - 1к. и половина)
1 с.л. сода за хляб
3 с.л. олио
2 ч.ч. брашно
След като се обърка с миксера, с вилица се разбърква и сиренето - 200гр. някъде

Пека в умерена фурна, в тава с домакинска хартия, че иначе грозно залепва за тавата.



Хлебарке, Хлебарке, както и да се дегезираш, за мен ще си винаги Умница Гицка Heart Eyes.......



Хайде да не ме баннат, да сложа творенията си:

Хляба на балончета и тук в тавата, леко загорял по вина на форума - Доза - двойна

Ориз с пилешко и гъби

Ябълковия сладкиш с ябълки и карамел на Лео - вкусен, само с 3 яйца........


Отчетох се, вече мога да заспя спокойно! Лека нощ!
Виж целия пост
# 561
Ааааааааааа, дядо Хаджи с теб така нЕма да се разберем.....Какви са тез рецепти с по 10 яйца в тях......Днес се засилих да правя на Хаджийката сладкиша, уж гледам с 4-ри очи(1 чифт собствени + 1 чифт държавни), ама май още 4-ри трябва да ми сложат, това с яйцата не го бях видяла......Та.....подготвих ябълките, сложих бъркалките и ще почвам с яйцата и какво да видя - ферма за кокошки-носачки трябва да имам......А той моя инкубатор - само 3 яйца снесъл - не го е срам.......И се отказах.....При първа възможност, кога кокошките ми започнат да снася повече - тогава ще е........

Ами една дама спомена тук, че има версия на този сладкиш с 4 яйца. Нека я напише - даже тя може да е по-добър вариант.
Виж целия пост
# 562
Маме, като те гледам какви ги месиш и готвиш, имам чувството, че като усетиш да те приболне, ще скокнеш, ще замесиш няколко хляба, ще свариш един казан чорба, ще изпечеш няколко манджи едновременно - на минимум 2 етажа ще ги туриш у фурната. Демек, като замесиш хляба, докато втасва ще опечеш манджите, и после като оставиш казана да докъкря на котлона и хукнете с мъжо за болницата само ще дадеш инструкции да бухнат тавата с питата и нея във фурната като преди това извадят манджите от вътре. Аз така ги виждам нещата. И като родиш надве натри и провериш, че им е свършило яденето, ще си вземеш под мишка бебока и ще си се върнеш да готвиш за големите, а то млекоцентралата е ясно, че си я носиш с тебе си Joy Joy Joy Joy Joy
Ааааааааааа пропуснах да кажа, че ще има инструктаж (с написано на лиХче усер и парола евентуално) и да го фотнат това дето си го сготвила, като между другото споменат, закъде си тръгнала та и ние да не сме забравени Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Днес ми е спаместо Laughing
Виж целия пост
# 563
Много вкусотии видях днес!   bouquet

У нас:

Саудитски ориз с месо

Виж целия пост
# 564
Дес, гевречетата ги правя по тази рецепта, много са вкусни (търсих рецептата да я копна, ама не можах да я намеря, затова я пиша пак:

ГЕВРЕЦИ:

100 мл. топла вода
150 мл. топло прясномляко
25 гр. жива мая
1 ч.л. сол
200 гр. захар
70 мл. олио
600 - 700 гр. брашно (за меко еластично тесто)

За намазване:
2 с.л. мед азтворен в 1 с.л. вода
сусам

Маята се разтваря във водата, заедно със солта и 1 л. захар. В прясното мляко се разтваря захарта. В брашното се прави кладенче и се изсипва млякото , олиото и разтворената мая. Омесва се еластично тесто и се оставя 30 мин. на топло да втаса. Разделя се на 8-10 топчета (зависи колко големи искаш гевреците). С намазани в олио ръце се "точат" - издължават се, оформят се като пръчки (около 30 - 40 см). Двата края се съединяват и се дооформя да не си личи съединението. Нареждат се в подмазана тава и се оставят да втасат (да увеличат двойно обема си). намазват се с меда и се поръсват със сусам. Пекат се на 220 градуса до порозовяване.
Да ви е сладко
Виж целия пост
# 565
Леле, сега се върнах да чета какво  сте писали, докато аз писах рецептата и умрях да се смея с тази ферма за кокошки  Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Маме, като те гледам какви ги месиш и готвиш, имам чувството, че като усетиш да те приболне, ще скокнеш, ще замесиш няколко хляба, ще свариш един казан чорба, ще изпечеш няколко манджи едновременно - на минимум 2 етажа ще ги туриш у фурната. Демек, като замесиш хляба, докато втасва ще опечеш манджите, и после като оставиш казана да докъкря на котлона и хукнете с мъжо за болницата само ще дадеш инструкции да бухнат тавата с питата и нея във фурната като преди това извадят манджите от вътре. Аз така ги виждам нещата. И като родиш надве натри и провериш, че им е свършило яденето, ще си вземеш под мишка бебока и ще си се върнеш да готвиш за големите, а то млекоцентралата е ясно, че си я носиш с тебе си Joy Joy Joy Joy Joy
Ааааааааааа пропуснах да кажа, че ще има инструктаж (с написано на лиХче усер и парола евентуално) и да го фотнат това дето си го сготвила, като между другото споменат, закъде си тръгнала та и ние да не сме забравени Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Днес ми е спаместо Laughing

 rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImao
Виж целия пост
# 566
Eто го и сладкия ми салам с орехи. В състояние съм да го изям наведнъж, само мисълта, че вътре има 1 пакетче краве масло ме спира  ooooh!

Сладък салам




Маме, мерси за рецептата на пирожките!

 
Виж целия пост
# 567
   Ммм!!!Това изглежда фантастично! Heart Eyes
Виж целия пост
# 568
Много обичам кюнефе, но откъде в София съставките?--смисъл суровия кадаиф?
Виж целия пост
# 569
Много обичам кюнефе, но откъде в София съставките?--смисъл суровия кадаиф?

От София е само сиренето - моцарела  Laughing
Пресният кадаиф е от Самоводската чаршия в Велико Търново  Crazy
Наистина ли? Това е комплимент за мен  Flutter
Истината е, че беше ужасно вкусно  ooooh! и го изядох топъл и то сам самичка  Party  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия