Дайте рецепта за дроб сърма

  • 5 099
  • 26
Имам агнешки черва и ония другите дреболии, които се слагат. Напишете ми по-подробничко, защото никога досега не съм правила, а на милокто много му се ядяло. Да не му падне нещо, че за къде съм после Joy
Виж целия пост
# 1
Агнешка дроб-сарма  Simple Smile

П.С. Без черва е моята, май не се слагат в дроб-сармата  Thinking
Тях си ги сплети и опечи с масло на фурна, стават божествени  Blush
Виж целия пост
# 2
Лорка ,да обърнеш червата!
ето:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=380153.msg10514128;topicseen#msg10514128
Виж целия пост
# 3
Аз я готвя долу горе както е описала Блонди,но гледам с пресен лук да я правя и джоджена да е пресен ако може,ако не-и така става идеална!Аз я правя в по-голяма тава и слагам 1 ч.ч.ориз.И без черва съм я правила,но с чревцата според мен е по-вкусна! GrinningАко ти остана дреболии направи с тях агнешка супа,в къщи много я обичаме!Да,не забравяй да обърнеш червата и да ги измиеш добре!
Виж целия пост
# 4
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg11966083#msg11966083


Само за ориентир да видиш как я правя аз дробсърмата....Ако не слагаш месо,просто сложи заливка отгоре.
Виж целия пост
# 5
А сега де!
Значи ситуацията е следната. Милото донесе вкъщи едно заколено агне. Главата беше сварене. Сега на обяд яде от нея. Каза, че и другите неща за готови- предполагам има предвид сварени. Те са в една торба- надникнах и видях, че има черва. Сега, дали са обърнати не знам. Човекът, който е колил агнето му е казал, че всичко е готово- там (милото ходи да го купува от едно село) ги били сварили.
Виж целия пост
# 6
Човекът, който е колил агнето му е казал, че всичко е готово- там (милото ходи да го купува от едно село) ги били сварили.
ЩОМ са саварени значи са обърнати  newsm78.Само режеш.


Виж целия пост
# 7
Човекът, който е колил агнето му е казал, че всичко е готово- там (милото ходи да го купува от едно село) ги били сварили.
ЩОМ са саварени значи са обърнати  newsm78.Само режеш.



Ох, слава богу. Тъкмо се чудех, какво значи да ги обръщам.
Добре, ако стане дроб сърмата добра- ще ви се похваля.
Виж целия пост
# 8
Аз правя редовно дроб сърма,защото пролетта като си купим едно агне разфасовам и въъв фризера.Същото правя и със карантията.Сварявам и нрязвам на парчета и разпределям в няколко пликчета.Като я извадя от фризера само кипвам колкото да се разделят дреболийките.
И така задушавам 2 глави лук,може и повече ако обичаш повече лук,добвям дреболийките, 1 бурканче гъби и 1 ч.чаша предварително сварен ориз.Подправки задължително джоджен,сол,червен пипер и черен.Обърквам хубаво,доливам малко от водата в която съм кипнала дребол. и запичам до златисто.Не правя заливка.Поръсвам с пресен магданоз.

Ориза кипвам предварително защото така остава по сочена дроб сърмата.Използвам всички карантий от агнето включително и червата.
Виж целия пост
# 9
Човекът, който е колил агнето му е казал, че всичко е готово- там (милото ходи да го купува от едно село) ги били сварили.
ЩОМ са саварени значи са обърнати  newsm78.Само режеш.



mamamari, това обръщане с една пръчица ли става?
davidova ме подсеща за друго. За една дроб сърма, колко от дреболиите на едно агне да сложа? Половината или по-малко?
Виж целия пост
# 10
Човекът, който е колил агнето му е казал, че всичко е готово- там (милото ходи да го купува от едно село) ги били сварили.
ЩОМ са саварени значи са обърнати  newsm78.Само режеш.



mamamari, това обръщане с една пръчица ли става?
davidova ме подсеща за друго. За една дроб сърма, колко от дреболиите на едно агне да сложа? Половината или по-малко?


Зависи от тавата  Grinning
Виж целия пост
# 11
Ако е само са вас са много всички дреболий.Аз като ги разпределя се получават 3-4 пликчета и ползвам 1 пликче за една нормална тава.Ние предпочитаме с повече ориз.
Виж целия пост
# 12
davidova, благодаря! И аз така ще направя- ще ги разделя на 4 части, защото капризното ми щерче не кусва дори дроб сърма. Ще я правя главно за мъжа ми, но и аз ще ям.
Виж целия пост
# 13
Ох, обърках се! Кои точно дреболии да сложа сега. По-точно питам за дроба- черният или белият се слага или и двата.
Май ще се откажа да я правя и ще пратя нещата на свеки да ги приготви тя.
Виж целия пост
# 14
Всички дреболий без изключение.Нарежи ги на дребно щом вече са сварени,объркай ги и вземи от тях колкото преценищ,останалите като мен във фризера.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия