Да ви представя и моите рецепти!

  • 20 314
  • 21
Бухти със сирене



1 коф.кисело мляко
2 яйца
1 непълна ч.л сол
½ ч.л сода за хляб
брашно за средно меко тесто
сирене
олио

Тестото се омесва,разточва се кора дебела около5мм,режат се правоъгълници.
В единият край се слага натрошено сирене и краищата се притискат.
Аз това го правя с дръжката на вилицата.Пържат се в сгорещената мазнина.
Виж целия пост
# 1
Бухти със захар

Продукти:
1ч.ч прясно мляко(може и с кисело)
1ч.ч захар
2 яйца
1ч.л сода
щипка сол

Омесва се тестото,разточка се кора дебела около 1 см и се режат като  ромбоиди.
Пържат се в сгорещената мазнина.
Виж целия пост
# 2
Гофрети



Забележка:
Продуктите са за голямо количество гофрети!!!

3яйца
6 с.л захар
1ч.л сол
1ч.л хлябна сода
3 ванилии
½ ч.ч олио
2ч.ч вода
1л.прясно мляко
1 кг.брашно

От посочените продукти се прави смес,2 пъти по- гъста от палачинково тесто.
Печат се в гофретник.
Виж целия пост
# 3
Солен кекс



2 яйца
1ч.ч кисело мляко
1/2ч.ч сода за хляб
1ч.ч брашно
1к.ч натрошено сирене
3 с.л олио

Продуктите се разбъркват.Сместа се изсипва  в намазнена форма и се пече на 200 градуса около 20 минути.
Виж целия пост
# 4
Мъфини със сирене и маслини



Източник:
Интернет

2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1-2 щ.сол
1 и 1/3 ч.ч кисело мляко
1/2.ч.ч олио
2 яйца
3/4 ч.ч натрошено сирене
1/2 ч.ч маслини

Първо се разбъркват течните продукти.Към тях се добяват сухите.
Сместа се разбърква добре,изсипва се във формички(тук при мен силиконови)
И се печат в загрята фурна.
Виж целия пост
# 5
Празничната питка на моята баба



Продукти:

3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 к.л сол
1 с.л захар
1 с.л олио
1 кубче мая
брашно –около 1 кг
масло за намазване

Омесва с тестото.Разделя се на 2 части и се оставя да почине около 15 минути.
След това се разточва на 2 кори,които се намазвт с розтопено масло.Навива се на руло и се реже на парчета.Нареждат се в тава,оставя се да втаса,намазва се с яйце и се пече.

Виж целия пост
# 6
Еклери



Продукти:
4 яйца
2 к.ч вода
1 к.ч олио
1 ч.ч брашно

Водата и олиото се слагат да заврят.След това се прибавя брашното и се бърка ,докато започне тестото да се отделя от стините на съда.
След като изстине се добавят яйцата едно по едно,като се бърка непрекъснто.Оформят се малки топчета или с лъжица или с шприц и се пекат.
След като изстинат се пълнят с крем по желание.
Виж целия пост
# 7
Плодов пандишпан



Продукти:
4 яйца
1ч.ч захар
1 ч.ч брашно
1 пакетче чаени бисквити
1 пак масло-125гр
плодовете на един компот по ваш избор(тук съм го правила с праскови)

Яйцата се разбиват със захарта.Прибавя се брашното.
Маслото се разтопява в съда в който ще се пече-в случая тавичка.
Нареждат се бисквитите,отгоре се нареждат плодовете ,предварително изцедени от сока.
Отгоре се залива с получената смес.Пече се около 20-25 мин.при 180 градуса.
Виж целия пост
# 8
Пита-хляб за Бъдни вечер



Продукти:
1 с.л сол
1 кубче мая-42 г
400 мл.вода
брашно да стане тесто

Замесва се тестото.Разстила се в намазнена тава и се оставя да втаса,докато удвои обема си.
Преди печене се намокря с вода.

Украсата е по ваше желание!
Виж целия пост
# 9
Тутманик



Продукти:
600гр брашно
1-2 яйца
1-1,5 ч.л сол
1 ч.л захар
50 гр олио или масло
1/2 ч.л сода за хляб
100 мл прясно мляко
1/2 кубче мая

сирене
 
Омесва се тесто,оставя са да втаса.След това се точат кори,мажат се с мазнина,наръсва се със сирене,редят се така една върху друга и се пече. В моя случай съм навила корите на охлювче, нарязала, и съм ги подредила в тавата.
Виж целия пост
# 10
Кифлички



ПРОДУКТИ
400мл.прясно мляко или 400гр.кисело мляко-може и от двете по 200гр.
4 яйца
1/2ч.ч олио
1кубче мая
1к.л сол(ако ще бъдат само солени)
3к.л захар(ако ще бъдат сладки)
брашно-около 800-900гр.

Маята се разтваря в затопленото прясно мляко.Ако е с кисело мляко-в малко хладка вода.Яйцата се разбиват,като предварително се отдели един жълтък за намазване.Добавя се олиото.Аз разделям сместа с маята и яйчната и слагам в едната захарта ,а в другата солта.И меся две теста,средно меки.Оставям да втасат,след което разточвам,ража на триъгълни парчета,слагам плънка от сирене или сладко,навиам ги и слагам в намаслена тава.Изчаквам малко да втасат,мажа с жълтък(садкити ги поръсвам със захар)
и печа на около 180гр.Стават много меки и вкусни
Виж целия пост
# 11
Питка с шарена сол и чубрица



500 г. брашно
100 мл. топла вода
150 мл. прясно мляко
1/2 кубче мая
3 с. л. олио
2 ч. л. захар
2 ч. л. сол

Омесваме тестото,оставя се да втаса.После се разделя на 2 части и се точят кори,като всяка от тях се намазва с мазнина(аз го направих с мас) и едната се поръсва обилно с шарена сол ,а другата с чубрица.Поставят се една върху друга,увиват се като руло,режат се парчета,редят се в тава и се оставят да втасват.След като се изпече,веднага се намазва с ароматно олио,което аз приготвих от :
загрято олио,чубрица,шарена сол,чесън на прах,риган-изобщо тук е въпрос на вкус и предпочитания.
Оформянето не е задължително да е точно това,просто това направих аз ,понеже бързах.  
Дано ви хареса!!!
Виж целия пост
# 12
Тиквеник със сироп




Продукти:
1 пакет кори за баница
тиква
орехи счукани на едро
захар
канела
олио


Тиквата се настъргва,след което се изтисква.Добавят се орехите-на око-колкото повече,толкова по-добре.
Прибавя се захар-около 1 ч.ч,може и малко повече.
Канела на вкус-който не обича-не слага!
Така плънката е готова.Вземат се корите-може по една,може и по две.Всяка се ръси с олио,плънката с тиквата и се навива на руло.
Слага се в намазнена тава.Залива се с 1.ч.ч сгорещено олио.
Пече се стандартно -на около 180 градуса,около 20-30 минути,докато покафенее отгоре.

Преди това е хубаво  да се свари сиропа:
2ч.ч вода
1ч.ч захар
Ако обичата по сочно-увеличете количеството!

И след като го извадите от фурната го заливате с вече изстиналият сироп.
Хубаво е да престои едно денонощие-у нас това обаче не може да се получи! Mr. Green



Виж целия пост
# 13
Парфе с ванилов крем



За пандишпановия блат:
4 яйца
1к.ч и 1/2 захар
1 к.ч и 1/2  брашно
Пече се в по-голяма форма-по възможност да е с разкопчаващ се ринг.Оставя се след печенето във формата

Продукти за крема:
0,5л прясно мляко
1к.ч брашно
1ч.ч захар
5яйца
0,100мл.вода
2с.л желатин
1 пак.масло
1ванилия
1с.л какао

Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват с 3с.л от захарта на твърд сняг.
Жълтъците се бъркат с брашното и част от млякото.
Млякото се загрява със захарта и след завирането се прибавя жълтъчната смес.
Бърка се до сгъстяване.
Сваля се от котлона и се прибавт разтворният в 0,100мл. вода желатин и маслото.
Прибавят се и разбитите белтъци.
Част от крема се оцветява с какаото.
И така двата крема се изсипват върху готовият блат.
Слага се в хладилник да се стегне.


Виж целия пост
# 14
Пълнени печурки с бекон



Продукти:
гъби печурки
бекон
лук
моркови
подправки
кашкавал

Нарязват се лука,морковите на ситно и се задушават в мазнина.Прибавят се нарязаният на дребни кубчета бекон,ситно нарязани гъби-предварително задушени,подправя се с чубрица,чер. пипер,риган.
С така приготвената плънка се пълнят предварително почистените и измити печурки.Слагат се в тавичка с малко вода на дъното и се печат.Преди края на печенето се поръсват с настърган кашкавал.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия