Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Генетични излседвания, Варна в Св.Анна

  • 6 064
  • 13
Здравейте!
Моят гинеколог ме праща за гинетични изследвания в Варна в Св.Анна.Става въпрос за БХС(скрининг).Интересува ме дали някой от вас си е правил кръвни изследвания там и в коя седмица.Днес ми казаха 4е съм на 13седмица и 4-5 дена а на феталната морфология ме изкараха с близо 2 седмици по малик плод.Утре отново съм на фетална морфология  но понеже ще си я правя в Шумен немога да комбинирам с кръвните защото нямам възможност  да отида до Варна.Пък и със сигурност незнам в коя седмица да отида.Моят гинеколог ми каза че може и тази седмица може и другата седмица да отида в Варна.Много се двуомя ?
Виж целия пост
# 1
Здравейте!
Моят гинеколог ме праща за гинетични изследвания в Варна в Св.Анна.Става въпрос за БХС(скрининг).Интересува ме дали някой от вас си е правил кръвни изследвания там и в коя седмица.Днес ми казаха 4е съм на 13седмица и 4-5 дена а на феталната морфология ме изкараха с близо 2 седмици по малик плод.Утре отново съм на фетална морфология  но понеже ще си я правя в Шумен немога да комбинирам с кръвните защото нямам възможност  да отида до Варна.Пък и със сигурност незнам в коя седмица да отида.Моят гинеколог ми каза че може и тази седмица може и другата седмица да отида в Варна.Много се двуомя ?

БХС се прави обикновено в 16-та гестационна седмица.
Виж целия пост
# 2
да и аз знам, че биохимичен скрининг се прави във 16-17 седмица. аз си го правих тук в бургас. беше дошла една докторка от варна. беше дошла в Света София (в Бургас). моят доктор ми каза, че ще идва и аз си запазих час. отидохме с мажа ми, зададе ни няколко вапроса, взе ми кръв, платихме 60 лева и си тръгнахме. след 5 дена и се обадих по телефона да ми каже резултатите, дадах и адреса и ми ги прати по пощата.аз не  видях от кой град си но ще ти дам номера и ако искаш да и званнеш и да я питаш дали идва в твоя град или каквото искаш там да я питаш. но според мен, дори и в твоя град да няма такъв лекар най-вероятно идват ор време на време

0887054583 - доктор Константинова
сл. тел.: 052/978649
Виж целия пост
# 3
mama89  мерси за информацията:)
Аз съм от Търговище.Утрешната фетална ще си я правя в Шумен.Ще ходя при една генетичка която също ми предложи скрининг.Но незнам защо моят гинеколог каза да не си пускам кръвни изследвания никаде другаде освен Варна и София.Доколкото знам изследвания от този род се правят само в тези 2-та града.За да се направят другаде май  кръвта се е изпращала с куриер съответно трябва кръвта да се съхранява при определени условия и затова не се препоръчва да се прави в друг град.Но със сигурност има хора които са практикували по този начин.Не всеки има възможност да отиде до Варна или София.И сега се така като си мисля май за утре няма да си пусна скрининг в Шумен .Малко ми стана съмнително но защо пък генетичката да ми го предложи?
Виж целия пост
# 4
secil_bg в св. Анна във Варна, работи същата тази д-р Константинова. БХС правих при нея, кръвта наистина се изпраща по куриер до лаборатория "Геника" в София. Тази лаборатория по нейни думи е най-добрата в България (да не би заради това твоята лекарка да държи да дойдеш във Варна?)
Цената на прегледа беше 50 лв (преди три години)
Виж целия пост
# 5
Хексе да не говориш за Фетална морфология +Бхс.Защото сега се ровя в нета и навсякаде са писали че БХС-то е от порядъка на 25-35 лв?А колко дена преди това си направи феталната.Моят лекар ми каза 1-2 дена преди да ми вземат кръв да си направя пълен преглед на плода.
Виж целия пост
# 6
 Ох, излъгала съм те без да искам, БХС съм правила в СВ. Марина (терапията) и там работи д-р Константинова. За св Анна (окр. болница)не знам как стоят нещата.
Фетална морфология правих при гинеколожката си, д-р Константинова е генетик тя прави само БХС. Задава въпроси свързани с теб и таткото, кр.групи, съвместимост, заболявания и т.н.
ФМ направих същата седмица заедно с БХС, не помня коя седмица беше обаче.

Виж целия пост
# 7
правят се ранен и късен БХС в 12 и 19 седмица съм ги правила аз(в София -едва ли има значение къде е де)
Виж целия пост
# 8
значи самото изследване БХС е 30 лева, но нали ви казвам, че ние ходихме и на нещо като консултация с нея, за която платихме още 30 лева и така станаха 60. а иначе тя ми взе кръв и най-вероятно я е закарала във Варна, защото и аз знам, че само във Варна и София го правеюят това изследване
Виж целия пост
# 9
Оказа се че май ще ходя в Св.Марина.Освен данни за плода какви други документации са необходими и в Св.Марина вярно ли е че само в петък вземали кръв за БХС?
Виж целия пост
# 10
www.lmpbg.org - биохимичен скрининг за синдром на Даун
Виж целия пост
# 11

Кръв за БХС може да бъде взета и в шуменска лаборатория , да се обработи до серум и заедно с резултатите от феталната морфология , която трябва да се осъществи не по - рано от два дни преди вземането на кръвта / резултатите от ФМ се описват в специална бланка / се изпращат по куриерска фирма /не са необходими специални условия на съхранение/ до двете единствени лицензирани лаборатории за целта в страната . Така практикуваме в АСМП - ГП- "ЗДРАВЕ"ООД
Виж целия пост
# 12
Здравейте,
виждам , че от много време не писано в тази тема.
Знаете ли контакти на доктор Димитрина Константинова? Дали практикува в момента?
  Звъннах в „Медицинска генетика” в Лабораторията по медицинска генетика към УМБАЛ „Св. Марина”  , но от 1 година не работи там вече?
Виж целия пост
# 13
Успяхте ли да намерите информация?
Здравейте,
виждам , че от много време не писано в тази тема.
Знаете ли контакти на доктор Димитрина Константинова? Дали практикува в момента?
  Звъннах в „Медицинска генетика” в Лабораторията по медицинска генетика към УМБАЛ „Св. Марина”  , но от 1 година не работи там вече?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия