Коледа идва! - 2

  • 82 882
  • 745
# 465
Днес опитах меденките, които оставих в хладилника преди няколко дни. Сложила съм ги в метална кутия с парченце ябълка, но имам чувството, че са станали по-твърди от преди. Когато ги опекох бяха леко хрупкави, но не и твърди. Дали това е от белтъчната глазура или просто от това, че са били на студено и ще омекнат, когато се постоплят. Тези дни смятам да правя още една доза меденки с новите форми, та се чудя, да не греша аз някъде  newsm78 Иначе на вкус са муци.

dimidi, пиша ти на лични.

има ли повече масло в рецептата? Извади няколко от хладилника и тогава виж.
Виж целия пост
# 466
   Момичета аз държа сладките (линцерови, джинджифилови и рохлички) на хладно в неотопляема стая, а не в хладилник. Да не правя грешка?
Виж целия пост
# 467
Форма за мъфини имаше в Хит в Люлин преди два дни  Peace
Виж целия пост
# 468
Меденките ги правих с маргарин, защото в рецептата си пише, че с масло стават по-твърди /говоря за меденките на Джули/. Те и без това не са останали много, та тази вечер ще ги оставя извън хладилника, да видим. Иначе, аз ги държа в хладилника, защото в определени периоди на денонощието, във всяка една от стаите се пуска отопление и ме е страх с тези белтъци. Не мога да ги разнасям из апартамента. И без това имаме 2 хладилника, затова реших да ги съхранявам по този начин.
Виж целия пост
# 469
Аз не държа сладки в хладилника, държа ги в неотоплена стая. Все пак в хладилника е най-много 5 градуса, според мен ще станат много твърди, не знам. Нека специалистите кажат. А ако те притеснява белтъчната глазура, просто ги украси преди Коледа.

Наталина, имам въпрос към теб за меденките, по-скоро за глазурата. Правих твоята глазура днес, с едно разбито яйце, малко вода и какао, но се чудя като е сурово яйцето да не стане някакъв проблем? Дали в този случай не трябва да ги държа наистина в хладилник (в момента ги държа в стая, където е 16 градуса)? И проблем ли е това сурово яйце изобщо?
Виж целия пост
# 470
Момичета извинявам се, че не влизам много в темата - имам някакви лични проблеми а и доста съм заета в работата сега по Коледа..... Sad

Иначе, няма нужда да държите меденките в хладилник - нищо им няма. Меденките се мажат още горещи, така че яйцето буквално изсъхва за секунди. А пък белтъчната глазура издържа без проблем и 2-3 седмици - има огромно количество захар която е чудесен консервант. Наистина е добре да се държат на хладно място - 10-15 градуса, но няма нужда от хладилник.

Ако пък толкова се притеснявате от яйцата, мажете меденките с разреден шоколад за да са лъскави или само със сладък сироп с какао, не знам дали ще има същия ефект - просто това ми идва на ум. И белтъчната глазура може да се замени с други варианти.

ЛЕКА ВЕЧЕР!  bouquet
Виж целия пост
# 471
Наталина,  Hug Дано всичко се нареди при теб и да посрещнеш Коледните празници без следа от проблеми.
Виж целия пост
# 472
Здравейте,формички за изрязване си купих в четвъртък от Penny market
в София ул.Резбарска1 за 7 лв. Дано да съм ви помогнала в търсенето.
Виж целия пост
# 473
Формички за изрязване (няколко вида) има в ХИТ, също така видях и кошнички за бонбони и дребни сладки.

Един въпрос - не знам как се нарича, но много ми се иска да направя нещо подобно




Не знам как е правилно да се нарече - шоколадов кекс, браунис...но забележете, че тестото буквално е пълно с шоколад. Ако знаете някоя рецепта ще съм много благодарна  Grinning
Виж целия пост
# 474
Един ден ме нямаше и колко много сте изписали  Wink

Днес мисля да правя Звездите на Мишел и меденките. Рохличките са вълшебни и ще замеся още, това са най-лесните сладки на света. Снощи имах гости и ги почерпих с тях, та почти не останаха. Замислила съм и сладките с капучино, ама ще видим дали ще остане време. Сега чакам помощничката да стане и почваме   chef

Да ви кажа за бои - има винаги в 345 и са хубави.
Виж целия пост
# 475
Не знам как е правилно да се нарече - шоколадов кекс, браунис...но забележете, че тестото буквално е пълно с шоколад. Ако знаете някоя рецепта ще съм много благодарна  Grinning
Няколко страници по-назад предложих вариант - Death by chocolate. Ама после да не ривеш, като изчезне талията Mr. Green
Виж целия пост
# 476
Сега чета, че Звевдите на Мишел трябва да престоят в хладилник 1 нощ  Confused
Мишел, много ли се губи от аромата и вкуса им ако преседят само наколко часа?  Иска ми се да ги изпека днес, че утре няма да имам време.
Виж целия пост
# 477
аз днес захващам поредната двойна доза сладки-сусамените. После ще документирам и кача. Wink
Виж целия пост
# 478
В Кауфланд са пуснали тефлонова форма с 6 коледни фигурки, мисля че бяха по 2 елхи, снежни човеци и  Дядо Коледа.
Виж целия пост
# 479
Галка,говори за ето тези,от Кауфланд за 7 лева са Peace





gadamer,предлагам ти любимия вкъщи-Крейзи шоколадов кейк,ето един от моите:


http://www.album.bg/nahodkata/images/19217952/


айде и нагледно Grinning

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия