Меню за Никулден

  • 53 694
  • 304
# 255
А някой правил ли е щука върху сол? Дали е подходяща... ако не - как да я приготвя?
Виж целия пост
# 256
А някой правил ли е щука върху сол? Дали е подходяща... ако не - как да я приготвя?
Тъкмо щях и аз да искам съвет как да приготвя щука Rolling Eyes Мъжът ми днес е взел две щуки, а аз досега нито съм яла, нито съм приготвяла.
Виж целия пост
# 257
А някой правил ли е щука върху сол? Дали е подходяща... ако не - как да я приготвя?
Тъкмо щях и аз да искам съвет как да приготвя щука Rolling Eyes Мъжът ми днес е взел две щуки, а аз досега нито съм яла, нито съм приготвяла.

http://forum.nariba.com/viewtopic5009.html
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=57629
Виж целия пост
# 258
Благодаря момичета   bouquet Май ще да е пържена.....Няма да успея да махна костиците за да я панирам, а с разните там сосове - няма да я одобри мъжката половина от семейството.
Виж целия пост
# 259
Да се включа и аз.На Никулден ще сме при свеки....
Аз за Архангел Михаил направих рибно меню и стана мнооого хубаво. Grinning
1.Салатка Зелена с царевица,копър и лимон.
2.Скариди на тиган с копър,чесън и бяло вино.
3.Миди с бяло девисил,вино и горчица-така ги правят в Добро и много ми харесват.
4.Ципура и Лаврак върху морска сол,малко масло и покрити с фолио.После печеш и си облизваш пръстите.Така рибата става невероятна и откакто я пробвахме по този начин просто ни е фаворит.
5.Картофена Салата

С рибата обаче ми вървят и  броколи.Може и запечени на фурна с орехи, сметана и топено сирене.

Това ме заинтригува!! А дали и кефал ще стане така? И като го сложиш в/у солта обръщаш ли го или се изпича без обръщане и от двете страни?


Като го сложиш върху солта,слагаш малко масло върху него и не го покриваш повече със сол.Покриваш тавичката с фолио и го слагаш във фурната да се пече.Не се сипва вода и според мен така е по лесно отколкото цялата да я покриваш със сол.Успех Simple Smile
Виж целия пост
# 260
Благодаря!   bouquet  Ще пробвам да видя какво ще стане.  Peace
Виж целия пост
# 261
Мисля да взема филе от хек.. Идея как да го приготвя?
Виж целия пост
# 262
Мисля да взема филе от хек.. Идея как да го приготвя?

панирано, печено във фолио...
Виж целия пост
# 263
А накой да предложи салата с морски дарова?
Виж целия пост
# 264
Честито на всички именници! Голямото готвене започва....а аз нямам идея какво да ми е третото блюдо /освен пълнения шаран и бутчетата/,  а и сърми за гарнитура, ама кажете нещо интересно, може би от кайма- взела съм си отпуск, нямам оправдание     Heart Eyes
Виж целия пост
# 265
Много манджички Рая - Никол. Аз ти предлагам третото (каймяното) да са мини кюфтенца


....... или татарски кюфтета  

Честит имен ден на всички именници и прекрасен празник на останалите    bouquet
Виж целия пост
# 266
Честит имен ден на празнуващите!
[/color][/size]

Аз се отчитам с модифициран вариант на една класическа рецепта - Пълнен шаран с орехи и бяло вино.



За довечера мисля да направя предястия от скариди в кокос и домашни крекери с билково масло и пушена сьомга.
Виж целия пост
# 267
А аз ще правя нещо нетрадиционно - пъстърва със сос от маслини, сметана и орехи на фурна. Дано е сполучливо.   chef

Честито на всички именници!  beer
Виж целия пост
# 268
TheNMaster, и аз купих сьомгова пастърва и се чудя дали във сол ще стане добре. Правила съм така ципура и лаврак и са страхотни. Ти какще я приготвяш?
Виж целия пост
# 269
TheNMaster, и аз купих сьомгова пастърва и се чудя дали във сол ще стане добре. Правила съм така ципура и лаврак и са страхотни. Ти какще я приготвяш?
Ще я посоля,ще я поръся с черен пипер,олио и лимонов сок.
Ще сложа в корема няколко резенчета лимон и ще я метна да се изпече във фурната.Бързо,лесно,вкусно....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия