Меню за Никулден

  • 53 709
  • 304
# 270
 TheNMaster, newsm10 благодаря!
Виж целия пост
# 271
Хайде и аз да се включа по темата. Менюто у дома днес ще бъде - шаран плаки с много лук, моркови и доматки. Ще има още боб, сърми, салатките ще са ми - кисело зеле и туршийк. За десерт козуначената торта на Пина /божествена е/ и целувки. Весело изкарване на всички довечера.
Виж целия пост
# 272
 Hug Hug Честит имен ден на всички именяци и техните семейства,близки и приятели!
Здраве и мир в домовете ви,пълна трапеза и весел празник! Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 273
 GrinningЧестит имен ден на всички именници и всички празнуващи този хубав празник! Hug
У дома ще има пълнен шаран с лук и много орехи,пържен шаран,ориз с гъбки,руска салата,снежанка,туршийки и за десерт бонбонки от тестото за сладък салам.
Виж целия пост
# 274
Ето и моята рецепта за пълнен шаран. В момента се пече, в къщи мирише невероятно!
НИКУЛДЕНСКИ ШАРАН

1 шаран около 1.5-2кг изчистен
наръсва се със сол  и се облива със сока на един лимон отвътре и отвън, оставя се да престои поне един час и после се оцежда от сока. Напълва се с предварително приготвена и охладена плънка.

Плънка:
1 стрък праз нарязан на ситно
150-200 гр. Гъби
2-3 средни моркова
2 домата от консерва нарязани на кубчета, може и доматено пюре
100гр счукани на по-едро орехи
2-3 щипки босилек
1 каф.чашка ориз
 Всичко без ориза се задушава в 3-4 суп лъжици зехтин и малко вода докато омекнат всички съставки. Накрая се добавя ориза и 2каф.чашки вода и се оставя да заври. Накрая се добавят подправките - 10 листа целина, няколко листа дивисил /може и сушен/, подправка за риба на Котани, черен пипер
Като заври се маха от котлона и се изчаква да се охлади. Чак тогава се пълни шарана – в корема и главата! Зашива се или се забожда с дървени шишчета. Пече се около 1-1.30ч на 160-170градуса.

Виж целия пост
# 275
Моето меню днес ще бъде:
Пълнен шаран с лук, домати и орехи, зелена салата с царевица, за десерт тиквен крем карамел. Сложих в пекарната и едно хлебче да се пече и мисля, че ще се съм ок.
Крем карамела ми е готов вече и го оставих да изстине.
Сега се залавям с плънката за шарана - ще задуша лука, 1 морков, доматите, орехи и подправки и после ще напълня шаранчето. Каквото остане от плънката ще го сложа отстрани до шарана да се запече, така ще стане по-сочно.
Весел празник на всички.
Виж целия пост
# 276
Честит празник на всички празнуващи!
Пожелавам им много здраве и късмет.
Моето меню  ще бъде:
Руска салата и ролца пълнени с руската салата,салата снежанка,винегрет.
Шаран пълнен с ориз,орехи и стафиди.
За десрт торта Рафаело.
Весел празник на всички.
Виж целия пост
# 277
Да се включа по темата! Търся помощ!
Вече разполагам с бял амур - една половина около 2 кг, но не знам как да я приготвя - бързо и вкусно, защото нямам никакъв избор.
Ще предложа изпитана рецепта, но за скумрия:
3-4 бр. добре почистени, поръсени отвътре с някаква подправка за риба, а отвън посолявам.
Слагам ги в плик за печене и отгоре им капвам няколко капки задължително зехтин, изстискан 1/2 лимон и 1/2 ПОРТОКАЛ, 1/2 кафена лъжичка мед(пожелание). Надупчвам плика, но оставям в хладилника да постои едно денонощие. Съпругът го ГОТВИ на следвашият ден. Опитайте перфрктно е!
Виж целия пост
# 278
ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК  НА  ВСИЧКИ ! Смятам да правя лаврак върху  морска сол , за първи пътще  мие  но съм го посолила предварително трябва ли да го измия за да не поеме много сол,ще ви бъда благодарна ако ми отговорите
Виж целия пост
# 279
Честит празник, момичета Hug
Виж целия пост
# 280
Честито на всички!
И аз съм именничка  Simple Smile
Виж целия пост
# 281
ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК  НА  ВСИЧКИ ! Смятам да правя лаврак върху  морска сол , за първи пътще  мие  но съм го посолила предварително трябва ли да го измия за да не поеме много сол,ще ви бъда благодарна ако ми отговорите
Не не се мие , поема си сол колото му е нужно .Махаш кожата .
Виж целия пост
# 282
Привет и честит празник на всички!
Менюто за довечера - пълнен шаран, питка на възелчета /доста успешна ми стана/, салатки и т.н.
За рибата в морска сол - правила съм лаврак, ципура, сьомгова пъстърва - стават божественярски  Wink. В коремчето на рибата слагам резени лимон, намазвам я обилно със зехтин - отвън и отвътре, сол. В тавата слагам морска сол - един пръст, пльосвам рибата и я покривам хубаво с още морска сол /муцунката и опашката и да са отвън, не е проблем/. Поръсвам отгоре с малко вода /някои слагат белтък, за да стегне по-добре солта/ и пека 35-40 мин най-много. После разбивам втвърдената сол, почиствам леко рибата и я вадя в друг съд. Става мммммм..... вкусотия. Приготвям си и сос - разбивам с пасатор сок от лимон и зехтин 1:1.
Виж целия пост
# 283
Честито на тези, които имат имен ден и весел празник на всички!
Виж целия пост
# 284
Unknown_lady    bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия