За 'Джули и Джулия'!

  • 78 114
  • 376
# 90
Здравейте, ще ми кажете ли откъде да изтегля филма. Нещо не ми се получава. Предварително благодаря.
Виж целия пост
# 91
Здравейте, ще ми кажете ли откъде да изтегля филма. Нещо не ми се получава. Предварително благодаря.

Дано имаш регистрация в Замунда, ето линк :

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=197009&hit=1

В предните страници и Лени е дала линк, ако не стане в Замунда, пробвай оттам Wink.
Виж целия пост
# 92
И в Арена го има, заедно със субтитрите в комплект.
Виж целия пост
# 93
Ще пробвам в Арена, че Замунда и линка на Лени не се отварят при мен. Благодаря.
Виж целия пост
# 94
Ох тука получавам яко слюноотделяне. Много обичам спагети, пасти, макарони и т.н. особенно с козе сиренце. Ще го видя и аз този италиански подфорум. Останах с впеачтление, че той е по - скоро като реклама на съответната мярка?! newsm78.
Сега да ви кажа за баварският крем - страхотен е  Joy Или поне на мен адски много ми хареса. Ето тука две снимчици:

и демолднато  Laughing


Тази книжка ще я потърсе в събота! Иначе препоръчвам шоколад, книгата е страхотна, както и филма!
Виж целия пост
# 95
Anuck,изглежда страхотно Crazy
Виж целия пост
# 96
Anuck , много добре изглежда крема, ще се прави  Wink.Ох, не мога вече, само днес съм записала четири рецепти Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 97
браво, Анук, изглежда страхотно! И аз отдавна се каня, че имам едни детски спомени.... ама да видим кога.
Виж целия пост
# 98
Аз ей сега си прехвърлих рецептите, които имам за Баварски крем. Нямам портокалов, имам лимонов. Общо взето същото е, само без нишестето и солта, които наистина ми се вижда излишни  Thinking
Имам и за шоколадов и ванилия, но имам и някакви сосве, с които се сервират.
Аз съм правила по тези рецепти на времето и ми се беше видяло адски вкусно, не знам дали сега пак би ми се харесало така..., ама соса съм спестила от мързел, да не го правя и него  Laughing
Виж целия пост
# 99
Радвам се, че ви харесва! Благодаря за похвалите, наистина е много вкусно. Аз останах много приятно очарована от него, след погрома с телешкото се бях натроила отрицателно.
Предполагам може без сол и нишесте. Доколкото знам солта се слага за да стегнат белтъците, но може и без нея. Pina, има ли някакви особенности когато правиш с ванилия?  newsm78
Виж целия пост
# 100
Anuck , по това, което имам, крема Ванилия е същото, но вместо корите и сока на плода се слага 2 бр ванилии. Както споменах, при мен кремовете се сервират със сос. За крем Шоколад със шоколадов сос, за Лимонов - лимонов сос, за крем Ванилия - сос Шато. Аз не съм го правила и нямам впечатления от него. Ако искаш, може да ти напиша рецептата.
Виж целия пост
# 101
Pina, моля те дай рецептата за сос Шато и да взема да се пробвам.  Wink
Виж целия пост
# 102
Тъкмо мислех да го напиша, че нещо са ми се разбъркали листите и едва сглобих... та викам си, да го пиша, докато съм го намерила   Laughing

Значи, идеята е, след като се обърне крема от купичката/чашата върху чинийка да се залее с лъжица/две сос и така да се сервира.

Сос Шато
за ванилов крем

за 1кг сос  (пояснявам, че на една доза крем се пада 200гр сос!)
750гр прясно мляко
250гр захар
5 яйца
2-3 ванилии

Сварява се млякото със захарта. Разбиват се яйцата. Прибавя се към тях горещото мляко, при непрекъснато биене. Вари се до сгъстяване, без да кипва! Ароматизира се с ванилиите, прецежда се, охлажда се.

Да напиша и другите сосове, ако някой реши.

Шоколадов сос
нямам даден грамаж  Thinking  Приготвя се от равни части шоколад, захар и вода. Смесват се всички продукти и се загряват на топла водна баня до завиране. Прецежда се, охлажда се.

За Лимоновия крем - лимонов сироп за заливане. Рецептата е за 400мл сироп, на доза крем се полага 100мл сироп.
100гр лимонов сок
250гр захар
150 вода
жълта боя
Виж целия пост
# 103
гледах филма хареса ми , ще пробвам сосът Холандез
Виж целия пост
# 104
Ей сега си пуснах филма да се тегли!
Като го гледам пак ще пиша!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия