Машина за хляб -22 част

  • 38 398
  • 741
# 645
Привет!
Снощи направих хлебче с жива мая и установих, че там е истината  Mr. Green
Вкусът е съвсем различен, вътре стана пухкав, а коричката хрупкава. Много съм доволна  Peace
Виж целия пост
# 646
Купих си преди два дни машина за хляб,изпробвах различни рецепти- хляба става много хубав, но корите му са много дебели въпреки,че при настройката на програмата задавам най-слаба степен на препичане на коричката.Хляба го пека за сега на 1ва програма,а машитната е "Мулинекс 5000". Може ли някой да каже какъв е проблема и как да го отстраня,а още по хубаво е ако има и рецепта за хляб без или с по- меки кори.


В Рецепти за зашина за хляб съм пуснала моя рецепта за хляб вид Сандвич.Става по мек и с меки кори,аз само него правя вече,защото на моят мъж по му харесва.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.195

Там е и рецептата на Пина за хляб без кора. Потърси и него. Все ще си харесаш нещо Peace. Освен това задушавай хляба след изваждане от машинката.

Сузана, ще чакам да кажеш за питката.


Ко знаеш аз какви ги свърших днес hahaha ooooh!. Ама има и такива дни Mr. Green.
Виж целия пост
# 647
Купихме си машина за хляб на Мулинекс и искам да пробвам някоя от предложените от вас рецепти. Един приятел обаче ми спори, че мога да правя само от рецептите в книжката, която са ми дали, само те били предвидени за тази конкретна машина и програмите, които има...иначе съм щяла да я скапя. Няма такова нещо, нали?  Thinking
Виж целия пост
# 648
Купихме си машина за хляб на Мулинекс и искам да пробвам някоя от предложените от вас рецепти. Един приятел обаче ми спори, че мога да правя само от рецептите в книжката, която са ми дали, само те били предвидени за тази конкретна машина и програмите, които има...иначе съм щяла да я скапя. Няма такова нещо, нали?  Thinking
ами това е абсурдно просто. По тази логика ние отдавна да сме си скапали машинките. Аз лично първите 3-4 пъти съм правила по рецепти от книжката, колкото да установя, че не ми харесват.
Виж целия пост
# 649
Купихме си машина за хляб на Мулинекс и искам да пробвам някоя от предложените от вас рецепти. Един приятел обаче ми спори, че мога да правя само от рецептите в книжката, която са ми дали, само те били предвидени за тази конкретна машина и програмите, които има...иначе съм щяла да я скапя. Няма такова нещо, нали?  Thinking
Няма разбира се. Спокойно си прави и други рецепти. Аз правих по книжката само 3-4 пъти.
Виж целия пост
# 650
Мдаа и във фритюрника трябва да се пържи само каквото е показано на картинките  hahaha
Разбира се, че няма такова нещо! А този приятел няма въображение  Peace
Виж целия пост
# 651
Благодаря   Hug
Знам, че ми звучеше тъпо въпроса, но все пак при толкова пари дадени за машината, бях длъжна да питам Simple Smile
Почвам рецептите!
Виж целия пост
# 652
Купих си преди два дни машина за хляб,изпробвах различни рецепти- хляба става много хубав, но корите му са много дебели въпреки,че при настройката на програмата задавам най-слаба степен на препичане на коричката.Хляба го пека за сега на 1ва програма,а машитната е "Мулинекс 5000". Може ли някой да каже какъв е проблема и как да го отстраня,а още по хубаво е ако има и рецепта за хляб без или с по- меки кори.


При мен няма програма "Сандвич" - става ли да го пека на основната програма,слагам жива мая 40гр. кубче- кубчето на колко чаени лъжици се равнява ?

Виж целия пост
# 653
Купих си преди два дни машина за хляб,изпробвах различни рецепти- хляба става много хубав, но корите му са много дебели въпреки,че при настройката на програмата задавам най-слаба степен на препичане на коричката.Хляба го пека за сега на 1ва програма,а машитната е "Мулинекс 5000". Може ли някой да каже какъв е проблема и как да го отстраня,а още по хубаво е ако има и рецепта за хляб без или с по- меки кори.


При мен няма програма "Сандвич" - става ли да го пека на основната програма,слагам жива мая 40гр. кубче- кубчето на колко чаени лъжици се равнява ?

Как едно кубче?Това е количество за 4 хляба на основната програма.
Иначе,едно кубче мая се равнява на 4 чл суха мая или 14 гр.
Виж целия пост
# 654
Имам трудност с откриването на рецепта на Солената корона на Котка
Някой може ли да ме насочи...?
Ето ТУК видях снимка и много се заинтругувах  Blush

Благодаря   bouquet
[/quote]
Ето ти я,аз съм си я пействала но не съм я правила.
Солена корона
(източник: http://fidji.canalblog.com/archives/2005/04/02/745491.html)

за тестото (за малка корона) – аз направих двойна доза, съответно всичко х 2
10 гр. мая (прясна, аз сложих суха - цяла опаковка)
150 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
20 гр. пудра захар (аз сложих 1 ч.л.)
5 гр. сол (сложих 2 ч.л.)
40 гр. меко масло

за плънката - въпреки двойната доза тесто, сложих горе-долу същото количество плънка
200 гр. сирене за намазване (аз сложих крема сирене)
100 гр. шунка, нарязана на кубчета (при мен се получи „изчисти хладилник” – сложих малко шунка, малко кремвирш и малко дебърцини)
50 гр. орехи (не сложих)

за отгоре
едно яйце (аз сложих само жълтък)
маково семе

В случая рецептата е за машина за хляб, но аз такава нямам и затова си я омесих по стандартния начин. Първо леко затоплих млякото със захарта и сложих маята в него да шупне (около 15 минути), след това добавих брашното и солта, поомесих. Накрая сложих размекнатото масло и месих, докато се получи гладко и еластично тесто.
Оставих да втасва до удвояване на размерите (около 1 час при мен, кухнята ми е топла).
След това разточих на правоъгълник, намазах със сиренето, поръсих с колбасите (и орехите) и оформих короната. В линка се вижда добре как става, но пак да напиша – правоъгълникът се завива на руло и се разрязва през средата. Двете половини се обръщат с плънката нагоре и се усукват една около друга. Краищата се съединяват, за да се получи корона.
Така оформената корона сложих направо във формата да втасва (използвах кексова форма с дупка с диаметър 26 см., но може и в обикновена тава, както е в оригинала). След втасването (пак около час) намазах с разбит жълтък и поръсих с маково семе.
В оригинала пише да се пече на 200º за 20-25 минути, аз пекох 45 минути на 180º.


 
 
Виж целия пост
# 655
Как едно кубче?Това е количество за 4 хляба на основната програма.
Иначе,едно кубче мая се равнява на 4 чл суха мая или 14 гр.
 
 Дааа - вярно е - мъжка работа, на нея си пише,че е за 2кг. брашно- но кой да чете там- прочетох,че на маята на "Д-р Йоткер" пишеше,че пакетчето се равнява на 1/2 прясна мая и си слагам мая на воля. Ясно ! А за корите може ли още някой да каже нещо

 Искам да попитам  dunia53 ,която ми е дала рецепта за хляб с меки кори- При мен няма програма "Сандвич" - става ли да го пека на основната програма
Виж целия пост
# 656
... Искам да попитам  dunia53 ,която ми е дала рецепта за хляб с меки кори- При мен няма програма "Сандвич" - става ли да го пека на основната програма

Не съм dunia53, но става Peace.
Виж целия пост
# 657
Скоро имаше недоволни от СофияМел - сините пакети, лоша партида или нещо подобно  newsm78
И аз да се включа УЖАСНО съм недоволна от Софиямел. Сега купувам от ЦБА едно брашно на Червен бряг  - 0,59 лв. но става, нищо че нямат претенциите на Софиямел
Виж целия пост
# 658
Нещо не ми е ясно newsm78Според мен 1 кубче прясна мая не е ли са 1кг брашно.Аз така дейсвам....
Виж целия пост
# 659
Нещо не ми е ясно newsm78Според мен 1 кубче прясна мая не е ли са 1кг брашно.Аз така дейсвам....

Зависи какво ще правиш. Ако е за хляб, ти стига и 1/4 кубче. Но цяло си е вече прекалено Naughty.
Интересно как ти става хляба Thinking.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия