Машина за хляб -22 част

  • 38 366
  • 741
# 675
здравейте,
имам молба към имащите хлебопекарна Клатроник - ако може по някакъв начин да ми пратите инструкции на български (или руски) ... майка ми си купила от ТСМ модел clatronic bba 2865, но нямало меню на български Shocked, дала съм й всички инструкции и рецепти от първа страница, но незнам дали ще се оправи. В нета търсих и намерих на няколко езика, но не и на БГ или руски. Ако съм при нея ще й помогна, но от разстояние ще ми е трудно (а и модела, който имам на Мулинекс е по-различен)  Tired. Ако може някой поне основни насоки да даде за копчетата там.
Ще съм ви много благодарна!   bouquet
Виж целия пост
# 676
здравейте,
имам молба към имащите хлебопекарна Клатроник - ако може по някакъв начин да ми пратите инструкции на български (или руски) ... майка ми си купила от ТСМ модел clatronic bba 2865, но нямало меню на български Shocked, дала съм й всички инструкции и рецепти от първа страница, но незнам дали ще се оправи. В нета търсих и намерих на няколко езика, но не и на БГ или руски. Ако съм при нея ще й помогна, но от разстояние ще ми е трудно (а и модела, който имам на Мулинекс е по-различен)  Tired. Ако може някой поне основни насоки да даде за копчетата там.
Ще съм ви много благодарна!   bouquet

Моята е същата кажи на лични ли да ти ги пратя,но е на руски език обаче.
Виж целия пост
# 677
Момичета, мога ли да си направя питка с паричка в хлебопекарната или трябва само тестото да ми замеси а после да го слагам във фурната
Виж целия пост
# 678
Момичета, мога ли да си направя питка с паричка в хлебопекарната или трябва само тестото да ми замеси а после да го слагам във фурната

За моженето - може. Но на какво ще прилича после, като извадиш питката готова? Нещо като малка тухла четворка сигурно Laughing. Аз лично само ще меся там. И миналата година така направих. Само не мога да си избера още рецепта.
Виж целия пост
# 679
dunia53,   bouquet !
Виж целия пост
# 680


petu6ka63, все да те питам и все забравям, как постигна формата на хляба?

Извинявам се за закъснелия отговор, но компът ми се скапа и се наложи да си взема нов! Формата е постигната с ножица  Mr. Green
Виж целия пост
# 681
petu6ka63   Praynig
В машината ли си пекла хляба? Мног интересно и идейно  Peace


Да се отчета със меденките. Тестото го месих в машината като два пъти пусках на месене. Като извадих (след като спря да поема брашно) обаче още лепнеше и се наложи да добавям доста брашно.
Вместо 1 ч. олио сложих 1/2 олио и 1/2 разтопено масло. Надявам се да станат хубави.
Имах проблем с ванилията защото нямам на прах, а течна. Идея нямам колко трябва да сложа и сипах на око което май се оказа в повече  Confused или пък прекалих с бакпулвера  Thinking но като ги опитах ... днес още имам вкус на корабии в устата  Crazy
Виж целия пост
# 682
имам въпросче към тези,които са месили в Мулинеска- моята е 5003 - нали няма проблем да се справи с тестото за питката с 1 кг брашно?...след като пише,че прави хляб до 1500  newsm78 До сега винаги съм слагала максимум 700 гр.,понеже  сме само двама и малко ме притеснява да не вземе да се скапе от това количество  Rolling Eyes
Извиняваи, може ли да ми кажеш имаш ли рецепти, в отделна книжка ли са?Аз нямам!!!!!Деиствам  по спомени от старата и от форума.
Виж целия пост
# 683
А за брашното, дано гадната партида да приключи с последния пакет от стека, защото онзи ден от Метро купихме нов стек с 6 пакеа по 2кг. брашно на София Мел.  Crazy Интересното е, че когато правя хляб с друга мая, не Юве, хляба си се надува както трябва.  newsm78
И сЯ кво?..... newsm78

Аз купих пряснамая на Юве...имам и на ВИВО.....Досега само с Виво-то съм пекла,че само такава зареждат в магазина до нас...
Да не ползвам ли Юве-то със София мел брашно?Правилно ли съм разбрала или пак нещо съм недоскив...

Ами аз тъпо и упорито ще си употребя останалата суха мая на Юве, както и брашното.  Mr. Green Хляба става хубав, само дето не се надува както трябва.
Виж целия пост
# 684
На мен хлябът ми се надува добре с Юве-то. Днес правих по рецептата на Ердинч, пусната на предната страница, но на основната програма, защото не ми се рискуваше с кратка.
Виж целия пост
# 685
здравейте дами и господа  Hug

имам нужда от ваша спешна помощ  Praynig

в новата ми машина има специална програма със ръчни настройки,
настройките които мога да направя са дадени долу в снимката

...

Комшу отново поздравления за машината. Сега то и другите да кажат, ама аз да си кажа моята технология, която едва ли ще ти помогне ама може пък да ти послужи за ориентир:

Ваша препоръка за ръчна настройка:
презатопляне:                               3-4 мин - (нямам такава функция на машината и затова пърно пускам програма печене за 3-4 мин и после я изключвам)
месене(разбъркване)1:                  5 мин (по програма месене и втасване)
почивка                                          5 мин (по програма месене и втасване)
месене 2:                                      15 мин (по програма месене и втасване)

-после повтарям пак първото и второ месене, като прекъсвам прогамата и я пускам още един път. При това второ замесване си добавям пък мазнината по рецептата.

втасване1:                               _____мин (нямам време, гледам за удвояване на обема)


От там нататък другите опции ги нямам и не ги прилагам. Всъщност при оформянето сто на сто му изкарвам аз и въздух и душа и всичко, ама то това са подробности.

Вадя тестото оформям го и във фурната на 50 - 70 градуса за второ втасване пак така до удвояване на обема.

Печене на 170 - 180о - пак нямам определено време - демек докато се изпечат.
Виж целия пост
# 686
Извиняваи, може ли да ми кажеш имаш ли рецепти, в отделна книжка ли са?Аз нямам!!!!!Деиствам  по спомени от старата и от форума.
По принцип имам книжка,но съм я ползвала няколко пъти и не остнах очарована и не ми допаднаха-изпробвах рецептите от форума, от раз си харесах няколко и правя само тях. До колкото си спомням, към машината имаше едно картонче,на което пишеше,че, ако го изпратиш на адреса, отбелязан в него, ще ти изпратят книжка. Приличаше на рекламка, ако не си го изхвърлила при разопаковането, пусни им го по пощата,за да ти пратят. Моята беше в машината. Пробвай да си я поискаш и от магазина, в който си купила хлебопекарната-аз така направих с кафе-машината ни-бяха ми пропуснали инструкциите в кутията, но после си  ги получих на мейл,понеже не ми се разхождаше пак.
Виж целия пост
# 687
Момичета, моля ви, помогнете ми и ме спасете! Praynig
От две години имам машина за хляб и още тогава се ограмотих подобаващо от тогавашните теми за всичко, което ме интересуваше на тема хляб, тесто за пица и козунаци. Старателно си копирах всичко в един файл на компютъра. Обаче преди няколко месеца се наложи да преинсталираме и уж цялата ни информация беше спасена, но познайте.... папката с рецептите и т.н. ми я няма. Открих го сега, когато реших да си припомня как правих хлебната пита за Бъдни вечер.

Конкретно за момента ме интересува спешно - колко време и на колко градуса втасва хляба във фурната и колко време и на колко градуса се пече?

Имам някакви спомени, че втасваше 50 минути и го печах по около 50мин.-1час, но другото ми е мъгла, защото хляб пека извън машината само на Коледа.
Виж целия пост
# 688
Kiara, във фурната го пекох. Харесах си една рецепта за тесто и само омесвам и втасва в машината. правих франзели, земелки и този рошльо.
Елси,тестото е втасало когато е удвоило обема си. Чета, че го държат във фурната на 50 градуса, покрито докато втаса.Моят съвет е - омеси и изчакай да втаса в машината, после си оформи питата (аз премесвам с една щипка брашно и щипка сода) , надупчваш с вилица или кокалчета и в нагрята фурна на 200 -220гр печеш, после напръскваш с водичка и покриваш за минутки.
Дано съм била полезна!
Виж целия пост
# 689
Елси, за соден хляб ли питаш? Ако е така защо е нужно да втасва? Няма какво да му втасва на тоя хляб.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия