Машина за хляб -22 част

  • 38 383
  • 741
# 660
За ставане - става хляб,аз сложих на един хляб с овесени трици 1 1/2 кубче и пак стана,но отгоре се вдлъбва- от многото мая,но иначе е вкусен и се яде,просто не бях прочел за колко брашно е това кубче
Виж целия пост
# 661
Ааааааа, днес ми е тройно критичен ден!  #Cussing out Не стига, че почти не съм спала през нощта заради малкото диване, не стига, че цял ден ми къса нервите, ами сега, написах си мнението и тъкмо да го пусна, той натисна нещо по клавиатурата и мнението ми изчезна!  #2gunfire сега седи в мен и хрупа кракери дивачето.  Mr. Green Да ви кажа, много вървят с ВиК.  Laughing
А за брашното, дано гадната партида да приключи с последния пакет от стека, защото онзи ден от Метро купихме нов стек с 6 пакеа по 2кг. брашно на София Мел.  Crazy Интересното е, че когато правя хляб с друга мая, не Юве, хляба си се надува както трябва.  newsm78
Виж целия пост
# 662
Люби, крекерите с ленено семе ли прави? Щях да ти пиша, че лененото семе не го препоръчват много, щото можело да докара проблеми. Особено за деца.
Виж целия пост
# 663
Мне. Със сусам и кашкавал. Не си спомням кой беше дал рецептата...  newsm78
Виж целия пост
# 664
 Ами всички го харесват,но може и още наи вероятно.Някой правил ли е нещо с брашно Симит моля за отзиви.Мисля си,че при толкова добро месене брашното не е от такова значение.В хлебозаводите  сигурно купуват най ефтиноното.
Виж целия пост
# 665
Здравейте имам хлебопекарна аляска ползвамя почти 2 години днес видях че едното уплатнение около оста е мало сцепено. Искам да попитам да ли ги има само в сервизите или мога да си купя от магазин. Могали да я ползвам така .Моля ако някои е имал такъв проблем да пише
Виж целия пост
# 666
Здравейте имам хлебопекарна аляска ползвамя почти 2 години днес видях че едното уплатнение около оста е мало сцепено. Искам да попитам да ли ги има само в сервизите или мога да си купя от магазин. Могали да я ползвам така .Моля ако някои е имал такъв проблем да пише

Преди време се коментираше, че ги продават в Практикер тези уплътнения. Ако намериш, пиши моля те тук. Рано или късно всеки опира до там.
Виж целия пост
# 667
Здравейте, направих содената питка - наду се малко, разцепи се - отделиха се страничните и горната кора, от долу кората стана много дебела, но беше вкусна не можах да изчакам и я нарязах топла та малко се сглети, но си беше на шупли. мисля да я омеся в машината и да я пека във фурната може би там ще стане по-добре.
Виж целия пост
# 668
По коя рецепта я направи?
Виж целия пост
# 669
Здравейте, направих содената питка - наду се малко, разцепи се - отделиха се страничните и горната кора, от долу кората стана много дебела, но беше вкусна не можах да изчакам и я нарязах топла та малко се сглети, но си беше на шупли. мисля да я омеся в машината и да я пека във фурната може би там ще стане по-добре.
suzana50, всъщност разбирам, че изцяло на ръка си я направила, така ли? Или евентуално да споделиш коя програма използва за месене и втасване?
Виж целия пост
# 670
А, да ви кажа, че направих сладко от портокали по книжката на мулинекса. Стана много бързо и лесно, но и много гъсто. Според мен този пектин 50 гр. е ужасно много. Ако някой прави да го има предвид. Може би наполовина е достатъчен, за да има и малко по-течна част. Иначе от 2 големи портокала и 600 гр. захар излезе сумати нещо, много вкусно и ароматно.
Виж целия пост
# 671
имам въпросче към тези,които са месили в Мулинеска- моята е 5003 - нали няма проблем да се справи с тестото за питката с 1 кг брашно?...след като пише,че прави хляб до 1500  newsm78 До сега винаги съм слагала максимум 700 гр.,понеже  сме само двама и малко ме притеснява да не вземе да се скапе от това количество  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 672
Рецептата е: 275 мл. топла вода, 500 гр. брашно, 2 с.л. олио, 1 ч.л. сода за хляб+1 с.л. оцет,1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол.
На програма тесто се замеси и на програма печене я пекох. Мисля за бъдни вечер да я изпеча в тавичка във фурната и да я надупча. Много се чудих дали да добавям още брашно защото мажеше под бъркалките, ама не залепваше за стените, но нали за содена питка тестото трябва да е меко. Нямах търпение може би трябваше да изчакам след като свърши месенето да се отпусне тестото 10-15 мин. и тогава да пускам програма печене а аз я пуснах веднага. Стана по-хубава от колкото минали години когато я месех на ръка. Не приличаше на тухла.
Виж целия пост
# 673
А за брашното, дано гадната партида да приключи с последния пакет от стека, защото онзи ден от Метро купихме нов стек с 6 пакеа по 2кг. брашно на София Мел.  Crazy Интересното е, че когато правя хляб с друга мая, не Юве, хляба си се надува както трябва.  newsm78
И сЯ кво?..... newsm78

Аз купих пряснамая на Юве...имам и на ВИВО.....Досега само с Виво-то съм пекла,че само такава зареждат в магазина до нас...
Да не ползвам ли Юве-то със София мел брашно?Правилно ли съм разбрала или пак нещо съм недоскив...
Виж целия пост
# 674
здравейте дами и господа  Hug

имам нужда от ваша спешна помощ  Praynig

в новата ми машина има специална програма със ръчни настройки,
настройките които мога да направя са дадени долу в снимката



newsm78 според вас какви трябва да са настройките за един по сполучлив козунак,
и какви са времената при вас за приготвяне на домашен козунак без машина(на ръка)

ако отговорите в следната последователност, ще съм ви пре пре благодарен   bouquet

------------------8<-----------------------8<----------------------------

Условия за Домашен козунак без машина:
презатопляне:                               _____мин
месене(разбъркване)1:                 _____мин
месене 2  :                                     _____мин
втасване1:                                     _____мин
изкарване на въздух(*)                 _____мин
втасване2:                                     _____мин
оформяне на тестото(**)             _____мин
втасване3:                                     _____мин
Печене                                          _____мин
градуси за печене                        _____Целзий

Ваша препоръка за ръчна настройка:
презатопляне:                               _____мин
месене(разбъркване)1:                 _____мин
месене 2  :                                     _____мин
втасване1:                                     _____мин
изкарване на въздух(*)                 _____мин
втасване2:                                     _____мин
оформяне на тестото(**)             _____мин
втасване3:                                     _____мин
Печене                                          _____мин
градуси за печене                        _____Целзий

------------------8<-----------------------8<----------------------------

(*) изкарване на въздух е завъртване на бъркалките с половин оборот и за мн късо време на ляво и на дясно, всъщност смъква втасалото тесто в първоначално положение
(**) оформяне на тестото е пак завъртване на бъркалките но малко в повече, оформя по добра топка и смъква втасалото тесто в първоначално положение
(***) ако мислите да прескочите някоя опция, напишете с цифра само 0(нула) отсреща и

например условията за панатонето  са като на снимката:



благодаря ви предварително  

 newsm51

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия