Ястия с телешко месо

  • 3 619
  • 7
Много моля за малко помощ.Не можах да намеря никъде в Интернет.Имам телешко месо,което варих един час и сега сложих да се пече с ориз.Но стои малко жилаво,няма ли да стане по-крехко ?  Sad  Знаех си,че така ще стане,но нали не ми вярват...
Виж целия пост
# 1
Ето няколко  рецепти Wink
Виж целия пост
# 2
Да,благодаря,видях ги,но въпреки всичко стана малко по -жилаво
Виж целия пост
# 3
Vessy@, ако нямаш тенджера под налягане,в която  аз го варя мин.1 час ,за да стане крехко, в нормална, май ти трябва доста повечко време  newsm78,защото "телетата",които продават, са малко по-големички и са минали детската възраст и розовото месо
Виж целия пост
# 4
Телешко готвя само в плик. Задушава се и става крехко. Когато готвя  супа (тел.варето), го варя минимум 2 часа даже и повече. 
Виж целия пост
# 5
Сега го сложих да се довари още малко
 Rolling Eyes  пък ще видим
Виж целия пост
# 6
Най-добре ми става телешкото като го готвя във фурната в гювеч.
Месото го посолявам и му слагам подправки в зависимост от това на какво ще го готвя, малко олио или зехтин (за готвене, не салатен) , лук, настърган морков и други зеленчуци според манджата, малко брашно, червен пипер  и заливам с вода. Слагам във фурната за 2 часа на 200-250 градуса и след това добавям според случая - зелен фасул, или картофи , или ориз , гъби .....или пък го оставям така със сос (но в началото съм сложила и вино, не само вода) и го поднасям с картофено пюре или бял ориз. Така приготвено изобщо не е сухо месото, а много вкусно.
Виж целия пост
# 7
Аз телешкото го готвя най-малко 4-5 часа за да не е жилаво.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия