Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

  • 73 201
  • 741
# 555
Дарилка, не веднъж съм показала замазана от мен торта. Ето пак: http://media.snimka.bg/3368/012992136.jpg

А при Буболинка се получава по-лесно защото при витите блатове има идеално равна горна повърхност

gundie, тортата се прави блат -крем бял крем, кафяв - блат-крем бял, крем кафяв-блат и после цялата се измазва с маслех крем или ганаш, за да не ти се скапе покритието.

Ето например как изглежда разрез на династията: http://hrana-10-2009.hit.bg/Torta-raztez.JPG

Виж целия пост
# 556
Ако е с кръгли блатове, мислех че може да се срежа с конец-така поне съм рязала доста пъти...но тя е обяснила за правоъгълна форма това ме озадачи малко
ами разреза на тортата изглежда прекрасно...
Виж целия пост
# 557
gundie, да украсата си е мое дело, то си личи Mr. Green Mr. Green Mr. Green Това шоколада си е трудна работа, ама като за първи опит горе-долу бива Rolling Eyes Laughing
Аз е мога да ти дам каквито и да било препоръки за торти, защото не обичам торти Naughty
Обичам да правя, но не и да ги ям!
Виж целия пост
# 558
gundie току що ти спасих тортата  Mr. Green този тип блат не става за рязане с конец. Или печеш всяка платка поотделно или печеш в мноооооооого голяма тава тънък блат и го режеш на квадрати/правоъгълници. Аз пека в три тави тънки платки.
Виж целия пост
# 559
Здравейте и от мен.Да кажа за торта Династия-правих я за нова година и също не съм рязала блатовете,а пекох няколко на тънки платки.Мисля дори,че няма да могат да се режат,но това е мое мнение,не съм много много компетентна.И блатовете не се сиропират.Моята беше кръгла форма.Сглобих я във самата си форма,която е с подвижен ринг отстрани и така искара една нощ в хладилника.После махнах ринга,замазах с маслем крем и покрих.Дано съм ти била полезна.
Виж целия пост
# 560
Имам един въпрос за тази торта, ако някой я е правил: http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&cat=0&subcat=0&id=605
1 л готварска сметана - това е 1 литър или 1 лъжица?
Виж целия пост
# 561
Имам един въпрос за тази торта, ако някой я е правил: http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&cat=0&subcat=0&id=605
1 л готварска сметана - това е 1 литър или 1 лъжица?

1 литър, тортата става много вкусна, правила съм я не точно по тази рецепта, а по подобна.

Правих еклеровата торта на Янечек с малки промени.
Виж целия пост
# 562
Аз правих скоро династия ,пекох блатовете поотделно,не стават за разрязване и не се сиропират
Виж целия пост
# 563
Много ти благодаря, labrex  Hug
Виж целия пост
# 564
Благодаря момичета! Тортата "Китара" на вкус беше страхотна. За съжаление не остана време и не можах да напрвя снимка на парче. Като за първи по-голям опит за нещо по-различно съм доволна от резултата и съответно още по-нахъсана за нови торти  Mr. Green

Благодаря специално на Ели с, little_sweet_didka, Ванчето, Панадила, azals, Пепи, Албена, че ме изттърпяха с въпросите на ЛС за кремове, блатове, покрития  и подробности около цялостното сътворяване на тази китара!

Сега замислям следващата торта, дано скоро да я измисля и естествено да успея да я сътворя!
Виж целия пост
# 565
Аз правих скоро династия ,пекох блатовете поотделно,не стават за разрязване и не се сиропират

Тц Naughty, аз пък пека само 1 блат и на следващата вечер ги режа. Може в средата след печенето да спадне, но като се напълни тортата с крем, няма проблем.
 Получава се идеално. Оригиналната рецепта за 1 доза е с 10 яйца, аз дори слагам 12, тъй като ми идва "ниска".
Eто тази например е правена по описания начин http://darilka.multiply.com/photos/album/2#photo=97.

Виж целия пост
# 566
Дарилка, Пепи, много благодаря, мисля, че ще стане, после естествено ще покажа резултата, че не е от стандартните торти.Аз се извинявам, че не поствам тортите си тук, ама не ми остава много време, ще видя да кача поне последната една чанта на Шанел, и вече обещавам да бъда по редовна  Simple Smile

Един въпрос, понеже аз съм в испанско и нямам възможност лично да направя една торта, която трябва да бъде в Плевен през февруари, има ли някой които прави торти  и е от Плевен, моля да ми пише на лични да се разберем-става въпрос да дам поръчка, естествено всичко се плаща  Mr. Green

Редактирам се, успях да си вляза в сайта със снимките и я пускам сега, че после може и да забравя

Виж целия пост
# 567
Ani_d, китарата е станала страхотна! Браво,продължавай все така!
аз бих искала да ви попитам за тези вити блатове,които използватве.Доколкото знам Буболинка прави често такъв тип торти...бихте ли ми дали рецептата или поне насока къде мога да я търся?
Виж целия пост
# 568
Тази торта НЕ СЪМ Я ПРАВИЛА АЗ. Момичета,искам да направя такава.
Може да сте давали някъде рецепта или да я има в тортената,библиотека,но не съм я виждала.Така че чакам рецептаааааааааааааааа...Яла съм такава,блатовете бяха много сочни,с привкус на алкохол и доста меки,май са сиропирани...Ох,слюнкоотделянето ми се повиши драстично,само като си помисля за тая торта... Mr. Green
Виж целия пост
# 569
Ani_d китарата е супер - браво на теб!!!

silrai страхотна е чантата и с много интересна форма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия