Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

  • 73 206
  • 741
# 540
Честито завръщане,Виолетке!Чакаме снимки на малката принцеса!
Женик,Благоадря и на теб за отговора HugСърцето е много идейно!
kapri_z ,съжалявам,но и аз не съм правила тирамису по този начин,ще чакам някое от компетентните по въпроса момичета да ти отговори,та и аз да съм наясно за в бъдеще Mr. Green
Кали много красиво си я докарала тортичката(на това ако му казваш аматьорско Crazy)
Mirama и аз като Пепи бих те посъветвала да сложиш още брашно.Някой може ли да ми отговори на въпросчето за ММ Wink
Виж целия пост
# 541
Здравейте и от мен!Наистина има голямо раздвижване в темата последните дни Laughing

kapri_z , незнам какво да ти кажа за бишкотите отстрани - според мене ги сложи 2-3 часа преди да ти дойдат гостите.Нищо че ще са малко по-твърди.Те нали са предимно за украса.Иначе рискуваш да да омекнат много и да ти се развали формата на тортата.Така си мисля аз  newsm78
kali , "аматьорското" ти изпълнение е много добре нарисувано.Даже страхотно!
Jenik , това шоколадовото сърце изглежда умопомрачително вкусно.И тази с лилавите цветя ми хареса много , а за малката ти помощница нямам думи.
Ani d , хубави мъфини.
Mi6a , и ти си била на тема пурички.Браво  Peace
МАЛИНСКИ , твоята торта е много красива , макар и само пробна.
Пепи много се радвам че ти е харесал Макуина.А защо стана така на петна - предполагам защото не спазих докрай препоръките на Ванчето.Боичката ми беше такава за яйца но гелова.Сложих й алкохол и глюкоза както Ванчето беше писала , но явно не я претоплях тази смес толкова често колкото е трябвало.Така  предполагам  newsm78

Сега имам един въпрос :Кажете ми моля как се слагат целувки в торта.Имам предвид ако ги натроша на парченца и ги  сложа върху един от слоевете крем в тортата няма ли да омекнат.Искам да стоят хрупкави.Има ли някакъв трик?
 
Violetblue , добре завърнала се , радвам се че сте се прибрали.
Виж целия пост
# 542
violetblue, добре си се завърнала!  Hug Ще се адаптирате, няма начин!

Аз да ви почерпя днес за здравето на голямата ми дъщеря! Ето какво успях да сътворя в нейна чест! Много се измъчих, но смятам, че си заслужаваше. Има много неща, които не трябваше да са така, но в крайна сметка това се  получи!

Виж целия пост
# 543
Искра, надявам се да мога да ти помогна, въпреки че си доста по-опитна сладкарка от мен, но много пъти съм гледала как шефката ми правеше подобно нещо. Те имат някакъв такъв сладкиш  Rolling Eyes (еврейка е). Просто изпича един целувчен блат ( или по-скоро се нарича платка  Rolling Eyes) с дебелина около сантиметър и го вкарва между двата нормални блата ( но нямам идея дали са били сиропирани и от каква точно смес са били, за да не стане сух сладкиша). Само че намазваше целувчения от двете страни с тънък слой някакъв крем за да залепне, но незнам какъв е крема. Може би нещо като маслен Rolling Eyes Обаче като се реже тортата се рони доста, но пък хрупка Mr. Green
Може и да има друг трик де, нека по-опитните да кажат все пак Grinning
Виж целия пост
# 544
Честита Изабела на Фиолетката   bouquet  bouquet  bouquet !!!

Ани_д, страхотна ти се е получила китарата, браво  Peace ...
Виж целия пост
# 545
Благодаря на всички за коментарите  bouquet
shemet4e права си за къдравите рози - май се
престарах с изтъняването.А цвета наистина в оригинала ще е много
бледо розово - да съвпада с цвета на роклите на шаферките и.Не мога да и
направя водопад (предложих и ) щото са си купили от EBay topper -много го-
тина ретро количка ролс-ройс с булка и младоженец вътре и затова ще има само 3 двойки рози по тортата.А рози - щото ресторанта ще е украсен с рози.Ще променя и цвета на нападалите листенца -да.
Сега ето рецептата за шоколадово-бисквитената основа -
без печене
1\2 чаша (113гр) обезсолено масло
120 гр млечен шоколад
150гр чаени бисквити
175гр(1 1\4) печени ядки -може смесени разни

Разтапяме на водна баня маслото и шоколада и в купа объркваме с натрошените на парчета и трохи(да има и от двете) и печените ядки.

Изсипваме в форма застлана с подмазана хартия и слагаме в хладилника да стегне за 2,3 часа.
Тва е за 8 инча форма -излизат 10 парчета.
Тука масово сватбените торти се прават така щото издържа по една семица   ,че и повече .И е добра плътна основа за 3,4 етажните .
Ако искате по мека -намалят се бисквитите и тва е.

Продължаваме да творим -лек ден на сички Hug








Виж целия пост
# 546
ани, мн добра се е получила тортатат ти, радвамс е че си успяла да убеди6 дъщеря си да е с покритие отгоре, резултата е прекрасен
Виж целия пост
# 547
Ели описанието на тортата е станало супер - направо ще им събереш погледите с техники и хватки. Поздравления за труда ти - чудесна презентация.
Кали тортата ти е произведение на изкуството - ако знаеш как ти завиждам, но това е положението - таланта си е талант.
Китарата като я видя довечера ще я коментирам - за сега само чета за нея - като слепец съм.
Виж целия пост
# 548
Здравейте момичета,
Мен днес отново ме връхлетя сладкарската муза и си спретннах едно торте "Следобедно кафе" като се пробвах с шок. тесто. Ейййй аз си мислех, че с шоколад се работи по-лесно, ама се поизпотих. Случи ми се обаче нещо, което никога не ми се беше случвало- пресече ми се..... масления крем Shocked Shocked Shocked (френски) Как така стана нямам обяснение, но стана на шупли като пихтия ooooh! Та така, замазах я със сладко от малини.
Не ми се карайте, че покритието е на вълнички, просто някой идиот ми е счупил точилката вчера и разточвах с........ бутилка от вино ooooh!  Crazy Blush
Отвътре е с шоколадови блатове, сиропирана с кафе и ликьор Калуа, а крема е капучино.
Виж целия пост
# 549
Много е хубава, украсата твое дело ли е?
А какво ще кажете за торта "Династия " на Йоли, някоя дали я е пробвала?
Виж целия пост
# 550
А какво ще кажете за торта "Династия " на Йоли, някоя дали я е пробвала?
Май повечето дето сме тук от примерно поне половин година сме я пробвали - какво те интересува за нея? Вкусна е, относително е лесна, може да се покрива най-вкусна е на 2-3ти ден.
Виж целия пост
# 551
ами ти си ми отговорила на всички въпроси, мерси много !
Виж целия пост
# 552
А какво ще кажете за торта "Династия " на Йоли, някоя дали я е пробвала?

Аз я правя доста често, много ми допада на вкус и на мен и на моите приятели. Става идеално за покриване, пека блатовете на първата вечер, на втората вечер ги режа и правя крема и сглобявам, покривам също с масло и на третата вечер слагам фондана и декорирам.

jenik тортата -сърце е много апетитна  smile3503, лиги ми потекоха пред компютъра. И много добре си го издокарала мъж ти...следващият път чакаме по-хубава снимка. Peace

kali пак страхотно си се справила с четката  Hands Clap, много нежна тортичка, завиждам ти на точната ръка. Предварително очертава ли контурите на картината с нещо или директно рисуваш отгоре?

... и да попитам. Колко трябва да е "поизстинала" замазаната торта, преди да се покрие с чаршафа? Имам чувството, че бързам и от това ми се сляга по горния ръб или не това е причината.
Еми най-добрият вариант е 1 вечер да престои в хладилника, но не е задължително.
Относно горният ръб и аз имам същият проблем. По-скоро е, че не го правя идеално гладък и при оформянето на покритието с ръце по някакви пиричина го оформям така.
Как постигате равномерен прав ръб на горна част на тортата? На тортите на Пепи и Буболинка това се вижда много отчетливо.

Фиолеткеееее,  welcome Пожелавам много папкане от страна на малката baby_neutral и много сън от твоя страна Grinning

ani_d с голям проект си се захванала. Изглежда много добре. Браво!

eli_c благодаря за огромния труд, който си положила с "разкази в картинки". Много е полезно, скрила си им шапката на гостоиците...
Виж целия пост
# 553
А така както е препоръчала ли правите-т.е. половин доза и се пече в кръгла форма? Освен това на мястото , където е написано слагат се кремовете означава ли че едната и другата смес се слагат едва върху друга-т.е блат -едната част пт сместа (с маслото) -едната  смес (с шоколада)-пак блат и т.н? И в такъв случаи щом я покривате отгоре значи ли,че завършвам с маслената част на крема или няма значение в случая?
Виж целия пост
# 554
Аз си правя винаги поне цяла доза - правила съм и четворна  Blush
Кремовете се слагат един върху друг а отвън се измазва само с маслен крем - основните кремове от рецептата ги разпределям между блатовете затова е хубаво да са повече блатовете та да поемат повечко кремове.

Прочети добре как точно се пече блата и как се разрязва защото там може да сбъркаш - повечето грешки поне са при рязането на блата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия