От нищо - нещо

  • 14 322
  • 60
# 15
"Снежанка"-та е чудесна гарнитура за варени или печени картофи, режат се на половинки и се намазват обилно с нея.
Виж целия пост
# 16
Руската може да я направиш на картофени кюфтета или по-скоро крокети. Само с краставичките не знам как ще е на вкус  newsm78
Виж целия пост
# 17
Руската може да я направиш на картофени кюфтета или по-скоро крокети. Само с краставичките не знам как ще е на вкус  newsm78
Става  Peace като се добави картофено пюре на прах и малко брашанце, става.
 Друг начин да се използва е като плънка на бухти, от онези дето са с твърдичко тесто дето се реже. Краставичките са си супер в цялата комбинация, малко киселичко  Laughing
Виж целия пост
# 18
Руската може да я направиш на картофени кюфтета или по-скоро крокети. Само с краставичките не знам как ще е на вкус  newsm78
Става  Peace като се добави картофено пюре на прах и малко брашанце, става.
 Става като плънка на бухти, от онези дето са с твърдичко тесто дето се реже. Краставичките са си супер в цялата комбинация, малко киселичко  Laughing

Жалко, че нямам останала. Щях да го изпробвам  Simple Smile

След Великден по рецепта на майка ми правя много хубав сладкиш със стар козунак. Нарязва се на филийки и се нарежда в тавичка. Сиропира се леко със сока от компот (най-хубаво е с кайсии). Слагам и част от плодовете отгоре, може също да се сложат стафиди и счукани ядки. Залива се със смес за крем карамел -2-3 яйца, прясно мляко, захар и ванилия. Пече се на слаба фурна, без да е загрята предварително. Много е вкусно.
Виж целия пост
# 19
 Hug Да това е нещо което не се отдава на всеки.
Най бързото което правя кога нямам време е така наречената манджа:
1.Кокал ,какъвто и да е и от каквото и да е ( да става за ядене де  newsm78 ) той е само за бульон ,може и само с бульон кубче, може и без.
2.Няколко картофа зависи от количеството което желаем.
3.Моркови, който ги обича винаги има по хладилника някои омалял.
4.Малко лук.
5.Мазнина ,олио,зехтин или друго, аз не слагам по здравословно е.
И сол и каквото ни се иска като подправки.
Кокала(може и фенер и останки от пиле или чеверме,пуйка) се вари, докато пусне бульон и след това всичко нарязано, кой както иска се слага и вари.По желание на края може да пасираме една част за сгъстяване.Може и да се правят експерименти с различни продукти , тук наблягам на това "от нищо-нещо"   chef
Друго
Настъргани варени картофи и малко маргарин и сирене или извара един зеленчуков бульон (маги) печем и готово може и кашкавал
Продуктите са остатъчни и често остават картофи или малко замирисало сирене или извара някои слагат и яйца в сместа зависи от човека  Peace  а бульона се натрошава отгоре.
Друго което става бързо и за доста хора е супа:
1.Вода зависи от количеството
2.Морков един
3.Лук малко половин и по малко от глава.
4.Фиде, спагети на око.
5.Малко мляко кисело на вкус 2,3с.л
Настъргваме моркова на ренде, лука режем на дребно(може и да го запържим) и слагаме да се вари, кога стане слагаме фиде и на края малко кисело мляко и готово , ако искаме да е по добре слагаме жълтък и кисело мляко или сметана готварска .Може и да сложим един цял картоф и накрая да го пасираме отделно и да го върнем в единия случай е по сладникаво а в другия по киселеещо.
Подправките са по желание и мазнината и тука стават различни технологии и вариации. Имам и няколко рецепти с брашно но друг път.  Peace ако има грешки sorry не съм проверил липса на време пък и съм нов  Embarassed
Виж целия пост
# 20
Анелиз, същата рецепта с козунака правя и аз, но с филийки позасъхнал хляб. Пак се получава чудесно. Peace
Виж целия пост
# 21
Нещо което преди малко направих:
за 2ма човека
брашно 3с.л
1/2 пилешко кубче
1ч.ч бяло вино
олио 100мл
Слагаме брашното в тенджерата заедно с олиото,трябва да е течно и го оставяме да поври да се запържи.
Слагаме стрито кубчето и малко кимион,дафинов лист може и друго и сипваме предварително загрялата вода на око,
трябва да е гъсто и след това виното ,става чудесно.
Някои ще каже та това си е каша да но доста по вкусна от бабината ,става за заливане на всичко пилешко като крилца,бутчета и пържоли а ако се добави и кисело мляко е чудесно за пълнени чушки с ориз  Peace Не работя с рецепти и всичко е по спомен.
Друго което правех преди и много ми хареса е това:
Трябва ви тиква, долната част не обелена, така че да е като чаша кога се сложи в тавата.Чистим и вътре, слагаме няколко парчета ябълка,банан млени орехи или лешник ,бадем и захар ако има кафява една две ванилии и малко канела , вода и маргарин и завиваме с фолио после го махаме и леко запичаме и готово, за мен стана готино. Надявам се че нещата стават за тази тема, аз си ги правя кога ми останат продукти и парченца плод.
Виж целия пост
# 22
...Надявам се че нещата стават за тази тема, аз си ги правя кога ми останат продукти и парченца плод.


 smile3501 Чудесни идеи!  newsm10 Ще ги пробвам!
Виж целия пост
# 23
Намерих идейки, които и аз ще ползвам някога  Grinning
Това, което аз обикновено правя - останалите сърми /зелеви/ нареждам в тавичка, поливам с разбити яйца и запичам; мезета и местни остатъци задължително на гювече, с чукнато яйце и настърган кашкавал, с руска салата и снежанка правя пурички - в шунка на филийки  слагам по лъжица от салатата - чудесно предястие за нас  Grinning
Виж целия пост
# 24
Искам да споделя за една мисъл която стана. Hug
Прясно мляко 1л.
Нишесте за крем, и кафява захар,ванилия.
Всичко е просто, както си подквасвате мляко но, на 1л прясно мляко слагам 1 пакетче нишесте с някакъв аромат,ако е цветно е по-красиво.
Кога заври сипвате нишестето разбито с вода така че цялата смес да е около 1л може да се използва и от прясното за разтваряне
с две думи както си правите крем но да не е много гъст, все пак ще го подквасим и добавяме ванилия,захар.Аз използвах кисело мляко Активия и го направих в кофички от к.мляко във всяка сложих по 2ч.л. активия разбърках добре и както си правите кисело.мляко аз го правя във фурна на 41/42 градуса, но да не е много топло(иначе не става) около 5 часа и повече става ок, дори и за деца е супер особено кога е цветно при мен стана.Дано и при вас да стане. Peace Направих го 1 път и стана, сега ще пробвам пак дано да стане.
Виж целия пост
# 25
Мезета , колбаси останали ги  слагам на пица , омлети , спагети. От месата - супи.Ако пък остане руска салата , правя палачинки и ги пълня с нея , страхотно предястие е , може и да се запекат с настърган кашкавал и сметана .
Виж целия пост
# 26
Трябва ви тиква, долната част не обелена, така че да е като чаша кога се сложи в тавата.Чистим и вътре, слагаме няколко парчета ябълка,банан млени орехи или лешник ,бадем и захар ако има кафява една две ванилии и малко канела , вода и маргарин и завиваме с фолио после го махаме и леко запичаме и готово, за мен стана готино

Това ми се струва интересно ! Ще пробвам    newsm64
Виж целия пост
# 27
с останали малко продукти , правя пици , спагети , и  запеканка с картофи както му казвате
Виж целия пост
# 28
Снощи вечеряхме точно с рецепта "от нищо - нещо". Получи се страхотно, затова бързам да я споделя.
Сухи чушки (останали от Бъдни вечер) се пълнят с печено свинско със зеле и последната останала от коледната пуйка плънка. Горе-долу съотношението е 2:1 в полза на зелето със свинско. Подреждат се в тавичка, заливат се с част от водата, в която са омеквали и задължително зелев сок, и се пече на 250 градуса на горен и долен реотан едновременно, без грил, без вентилатор. Става за около десет минути и е невероятно вкусно. Peace Просто не очаквах.
Само две уточнения. Киселото зеле по принцип вкъщи се приготвя по следния начин: нарязано стандартно, но без предварително варене, а направо се пече. Месото е свински гърди или бекон, тоест по-тлъстичко, за да даде мазнина на зелето. Допълнителна мазнина мнооого рядко слагам, само ако месото няма сланинки. Месото се реже на малки късчета - хапки и се обърква със зелето. Всичко това се сипва в тавичка и се пече стандартно, като на финала пускам и грил, за да добие приятно хрупкав вид.
Плънката за пуйката пък беше супер ароматна: ориз, много кайма, много сушени сини сливи, нарязани ситно и много печени кестени. Плюс една кисела ябълка, лук и прясна мащерка. Не прецених количеството спрямо пуйката и ми остана много, та я замразих и до снощи я ползвах за разни неща.
Обаче сухите чушки с кисело зеле, мръвка и ориз са просто един път. Пробвайте, няма да съжалявате. Peace

Виж целия пост
# 29
Обаче сухите чушки с кисело зеле, мръвка и ориз са просто един път. Пробвайте, няма да съжалявате. Peace

Как се правят ,тези сухи чушки замразени си правя но сухи не знам,чувал съм и за сухи домати  newsm78
А за пуйка и пилешко, кога остане си го правя на салата или пълнеж с майонеза малко топено сирене и зеле или малко чеснов сос, пак става има и един дюнер сос с които всяко месо е супер но е малко сложен.
Колкото до това по-горе с млякото, не винаги става ,явно трябва просто малко нишесте да се прибави на края в млякото без да ври просто за аромат и тогава да се остави да се хване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия